Zobacz pełną wersję : co się dzieje z Samyangami?
W Krakowie zniknęły z Satrurna, Fotopanoramy (tylko na zamówienie) i z Foto-Cyfry. Pamiętam, że były jakieś zapowiedzi o wstrzymaniu dostaw, ale to było dość dawno. Po wielkim "halo" na temat tej marki, teraz jakoś cicho, nawet nie ma gdzie "pomacać"... (trochę się przymierzam do "rybki")
kiedyś byłem w MM i pytam co tak zniknęły pentaxy z oferty... pan stwierdził że centrala zdecydowała o ograniczeniu tej marki bo za mało się stara i nie uczestniczy w akcjach promocyjnych... czytaj... nie daje mega zniżek i haraczu półkowego. Pewnie podobnie jest z Samyangiem. ALe to najlepiej jak CIchy coś powie bo tym handluje o ile pamiętam.
Nic mi nie wiadomo o tym, żeby ich nie było w sprzedaży :) Generalnie są..
kiedy szukałem samyanga 8mm w trójmieście saturn okazał się być najgorszą opcją cenową, znalazłem mniejszy sklep i zaoszczędziłem prawie 200zł więc polecam rozejżeć się po okolicy, jeśli jest taka możliwość, zamiast kupować w najpopularniejszych sieciach "ze wszystkim"
niechcemisie
16-06-2011, 20:37
a gdzie w trojmiescie dokladnie kupiles samyanga? Sam przymierzam sie do zakupu..
niechcemisie, w foto-necie mają w ofercie. Zapytaj jak z dostępnością.
plaucjusz
16-06-2011, 21:15
W Krakowie zniknęły z Satrurna, Fotopanoramy (tylko na zamówienie) i z Foto-Cyfry. Pamiętam, że były jakieś zapowiedzi o wstrzymaniu dostaw, ale to było dość dawno. Po wielkim "halo" na temat tej marki, teraz jakoś cicho, nawet nie ma gdzie "pomacać"... (trochę się przymierzam do "rybki")
Ale będąc w Krakowie to chyba warto uderzyć do źródła a nie biegać po marketach...
A źródło to...?? (Foto-Tip pod Krakowem?)
Fotopanoramy i Foto-Cyfry raczej nie nazwałbym marketami.
a gdzie w trojmiescie dokladnie kupiles samyanga? Sam przymierzam sie do zakupu..
gdzieś na brodwinie w Sopocie, ul. Kolberga(era?) coprawda musiałem poczekać dwa dni na dostawę ale wszystko odbyło się sprawnie, dostałem telefon jak obiektyw dotarł do sklepu i zapłaciłem coś w okolicach 910zł
niechcemisie
17-06-2011, 08:38
Zgadza sie, na Kolberga jest wcześniej podany foto-net. Kupiłem tam Di622 mkII
Foto-Net Ireneusz Zdrowak
ul. Oskara Kolberga 1
81-881 Sopot
włodzimierz
17-06-2011, 11:49
Samyangi mają dostępne w Multimedia-sklep.pl w Katowicach.Ostatnio u nich kupowałem. Nawet udało mi się dogadać, że mi dostarczyli do Krakowa bez problemu.
Skoro Samyangi są tanie i dobre, powinny zalegać na półkach każdego sklepu foto.
Nie chce mi sie jeździć do Katowic lub do Sopotu; krakowska Fotopanorama (niegdyś przyzwoity sklep) ma je w swojej ofercie, ale tylko na str. internetowej (trzeba zamawiać). Jak słyszę o sprawdzaniu kilku sztuk w sklepie (nie tylko Samyanga), to śmiać mi się chce.
luc_october
17-06-2011, 14:12
Jak ktoś szuka w Krakowie Samyangów to w foto-beta widziałem.
I w okolicach Krakowa (Foto-Tip):
http://www.foto-tip.pl/sklep/mocowanie_canon-c-55_56.html
plaucjusz
17-06-2011, 18:41
A źródło to...?? (Foto-Tip pod Krakowem?)
Fotopanoramy i Foto-Cyfry raczej nie nazwałbym marketami.
igor58, tak dokładnie.To do nich trafia cały towar. Osobiście kupowałem u nich moje dwa szkiełka. Miła, pomocna i fachowa obsługa. Polecam wszystkim.