Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pojazd po zdjeciach z vogue'a :)

Loome
13-06-2011, 00:07
http://media.vogue.com/files/2011/06/07/zac-posen-resort-runway-001_132713188114.jpg

lecimy:
- dziwna poza i mina modelki, jakby ją w krzyżu strzyknęło
- coś dziwnego się dzieje na lewej ręce modelki
- tło nieco prześwietlone
- a nogi niedoświetlone
- cera wygląda trupio
- materiał się na brzuchu pomarszczył

gratis:
- jakim szkiełkiem było robione foto?:)

Sergiusz
13-06-2011, 00:47
Prawa łydka jakaś taka jakby z innego manekina. Lewy łokieć i okolice jakby się coś odcisnęło. Coś złego dzieje się we włosach. Całość nie wygląda jak zdjęcie na białym tle ale jak łowicka wycinanka...

AMMarshall
13-06-2011, 07:48
...to już nawet ja bym lepsze zrobił...

:)

Loome
13-06-2011, 07:53
no wole Twoje 23 w galerii niz to:)
Sergiusz, ładnie pociągnąłeś temat;)

tak serio.. zastanawiam się, gdzie oczy mieli edytorzy, fotograf, graficy przy tym zdjeciu?

dodałbym że lewa łydka wygląda, jakby ktoś w połowie używania narzędzia liquify odpuścił sobie ochudzenie nogi:)

AMMarshall
13-06-2011, 08:06
Loome, a wrzucisz linka do strony gdzie to zdjęcie jest podłączone?
Artykuł jakiś?

Kanghoy
13-06-2011, 08:13
Przewinęły mi się przez ręce ze 4 numery vogue, z różnych krajów. Odpuściłem dalsze naruszanie mojego zmysłu estetyki :P. Zdjęć tego pokroju tam jest więcej, ale stoi za nimi dobre nazwisko, a to spokojnie wystarcza. Inna sprawa, że ofc może się to komuś podobać, mi nie bardzo ;].

Loome
13-06-2011, 08:19
http://www.vogue.com/collections/resort-2012/zac-posen/runway/

prosze:)

Kanghoy
13-06-2011, 08:30
Dobra nazwa kolekcji ;].

MM-architekci
13-06-2011, 13:54
Po prostu sie nie znasz. Teraz taka moda na zdjecia bez fotoszopa , z pierwszym lepszym swiatlem bez zwracania prawie na nic uwagi , dziwnymi pozami. W sumie to ja sie dziwie ze ono nawet ostre jest ...

dinderi
13-06-2011, 14:24
Po prostu sie nie znasz. Teraz taka moda na zdjecia bez fotoszopa , z pierwszym lepszym swiatlem bez zwracania prawie na nic uwagi , dziwnymi pozami. W sumie to ja sie dziwie ze ono nawet ostre jest ...
Z tego samego powodu kalendarz pirelli ostatnio zmasakrowano cudowną twórczościa Terrego Richardsona. Cud-miód, wpisujący się idealnie w zalinkowane na poczatku tematu dzieło.
Na szczęście, każda moda kiedys mija. Moda na Twiggi zaczyna mijać więc i moda na maszkary kiedyś minie.

Merde
13-06-2011, 15:48
Widocznie mamy modę na skrajności - z jednej strony naturalizm jak w Vogue, a z drugiej blurowanie skóry, photoshopowe "wstrzykiwanie botoksu" i wydłużanie nóg modelkom. Sam nie wiem co jest gorsze :roll:

_igi
13-06-2011, 16:15
Czekam na wywody miclesa ;)

MM-architekci
13-06-2011, 17:10
A musi cos byc gorsze ? Chyba nie ma sensu tak tego oceniac. Na jedno i drugie znajda sie chetni. O ile kwestia naturalnosc poprzez brak retuszu rozumiem , o tyle wlasnie tego typu zdjecia to juz dla mnie jest beznadzieja. Ale swiat mody rzadzi sie swoimi prawa , ja tego nie tykam nawet i nie zastanawiam sie bo chce zyc zdrowo :D

Dlatego wole focic gole babki ;p

Merde
13-06-2011, 18:13
O ile kwestia naturalnosc poprzez brak retuszu rozumiem

Nie chodzi mi o brak, tylko o brak umiaru w retuszu. Czasem mam wrażenie, że oglądam rendery, a nie zdjęcia. A to już chyba niezbyt dobrze.

lukasz5DmkI
13-06-2011, 18:42
Po prostu dali do pieca :) Dziwne te ich kadry ucinanie głów modelkom jazda na całego . Ciekawe jaka pucha i obiektyw ?

Tezet-gdynia
13-06-2011, 18:44
Dobra, jak juz tak jedziecie po tym zdjeciu, ktore prawde mowiac jest super, genialne i w ogole. To nalezy wspomniec o:

- Kciuk prawej reki na koncu jest zaciemniony, przez co lakier na paznokciu wyszedl inny niz na pozostalych.
- Podobno nikt nie lubi ogladac dziurek w nosie.
- Na Szyi jakies kreski az do ramienia.
- Pod podbrodkiem biala plama od jakiegos sciegna
- Glebiej na podbrodku ciemna plama
- Na calym prawym przedramieniu widac zyly
- Po prawej stronie lecacej sukienki jakies niewygumkowane nibycienie
- Obok ucha, pod wlosami zarzuconymi do tylu, jakies male wloski psujace odbior.
- Nad glowa, tam gdzie koncza sie wlosy przy czole, widac niedogumkowane szare tlo :D
- I chyba mam dosc :D

MM-architekci
13-06-2011, 19:21
Po prostu dali do pieca :) Dziwne te ich kadry ucinanie głów modelkom jazda na całego . Ciekawe jaka pucha i obiektyw ?

jak znam zycie to sredni format

lukasz5DmkI
13-06-2011, 21:13
Albo Leica S2:)

Sergiusz
14-06-2011, 01:01
A mnie się zdaje, że problem urasta do rangi międzynarodowej i jest podobnie jak u nas. „Staremu” trzeba zapłacić a „młody” zrobi za darmo. I jest co widać. Oczywiście jest to jazda na prestiżu tytułu tylko niestety jazda w stronę dna.

Kolekcjoner
14-06-2011, 01:15

Nikon ;):mrgreen:.

„Staremu” trzeba zapłacić a „młody” zrobi za darmo.
Biorąc pod uwagę obecną praktykę to jest to bardzo prawdopodobne.
Tak się teraz robi masę rzeczy.

atsf
14-06-2011, 02:54
Panienka miała zagrać picz bolesną i zagrała. O co chodzi? Co wam fotograf zawinił?

siudym
01-07-2011, 22:43
Moze miała wyjść ułomnie i perfekcyjnie to zagrała.