Zobacz pełną wersję : ile dostanę ? poradźcie
hej, od dwóch lat starsznie kręciła mnie fotografia zakupiłam sprzęt Canon 450d i 50/1.4 , teraz na chwilę obecną męczy mnie trochę "tachanie" tego wielkiego sprzętu, a fotografię zaczęłam traktowac jako bardziej hobby dla zabicia czasu, czy też dla rob ienia zwykłych ładnych zdjec jako pamiątaki rodzinne. Zaczęłam rozglądac się za małym aparatem ale bardziej zaawansowanym niżeli tzw zwykła "małpka", czytalam już o serii G, ale nie musi to byc canon, pragnę usłyszec Waszej rady, oraz ile mogę dosstac za swoje body z 50 ? (wiadomka, muszę psrzedac ten, żebym mogła kupic inny :)).
w moim niedoszłym jeszcze przyszłym byc moze aparacie zależy mi na sporym zoomie (sporo podróżuję w wakacje) no i ogólem na fajnej jakości :).
PROSZĘ WAS FORUMOWICZE O PODPOWIEDŹ :).
tormentor
08-06-2011, 18:40
Sprzedaj to lepiej osobno, bo to nie jest zestaw, który ludzie kupią "od tak" w satysfakcjonującej (dla sprzedawcy) cenie.
Sam C50/1.4 chodzi używany za okolice 1000 zł. 450D body średnio jakieś 1100 zł, z tego co widzę.
BTW najwygodniej sprawdzać na allegro -> szukaj -> zaawansowane -> szukaj w zakończonych.
Zakładam, że masz tę świadomość, że z małpki (ze sporym zoomem) nie uzyskasz takiej jakości zdjęć jak z lustra + stałka ;-). Co do spodziewanej ceny to dostaniesz tyle ile klient będzie w stanie zapłacić :-D i zakładaj zawsze ten niższy pułap- mniejszy stres i ewentualne rozczarowanie :mrgreen:.
ewentualnie do sprawdzania cen polecam archiwum allegro.
tezmarek
09-06-2011, 08:33
albo wystawić do licytacji z jakąś sporą kwotą końcową i samo się zweryfikuje
To akurat zwykle nie jest metoda weryfikacji, bo aukcje z ceną minimalna nie cieszą się zbytnim powodzeniem. Już lepiej zajrzeć do archiwalnych zakończonych sprzedażą aukcji.
Na chwilę obecną jeśli zależy Ci na szybkiej sprzedaży to ok. 2000zł jest dobrą ceną :)
wojciech794
09-06-2011, 16:01
Skoro nie musi być canon to może fuji hs 10.Do zdjęć jakie chcesz robić na pewno wystarczy, a jeszcze jakiś filmik nakręcisz.
lukasz5DmkI
09-06-2011, 16:08
Tak hs10 super aparat .napewno lepszy od 20.HS 20 zamula trochę, a HS10 sprawdzony model i wiadomo że jest dobr.Polecam o ile będzie gdzieś dostępny
za duży :) po przeczytaniu całego tematu na temat takich kompaktów i kilkudziesięciu recenzji na polskich i zagranicznych stronach zdecydowałam się na G12 :) myslałam jeszcze na EX1 ale canon bardziej mi przypadł do gustu :)
Idź do jakiegoś małego sklepu gdzie mają te g12 i ze chciała byś zobaczyć jak robi zdjęcia w gorszych warunkach, weź swoją kartę SD i obecne lustro zrób porównawcze zdjęcie.
widziałem w giełdzie canon-board G10 w dobrej cenie. Pomyśl też o używce.
wiem że jakosc z g12, nie będzie taka sama jak z lustra, nie mam co porównywac, po prostu chcę mały, dobry aparat, lustrzanka jest dla mnie uciążliwa i tyle :)