Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Brak zasilania w 30D

benites
05-06-2011, 13:20
Witam!

mam spory kłopot z 30D.Aparat działał bez zarzutu do chwili gdy ostatnio zmieniałem obiektyw.Miałem mały problem z wyjęciem go z korpusu.Po zdjęciu i zamianie aparat już nie miał zasilania i pojawiła się na stałe czerwona dioda przy pokrętle a później jeszcze zapaliła się niebieska u góry.Nie wiem czy problem ze zmiana obiektywu był przyczyna czy po prostu przypadek sprawił że poszła jakaś linia zasilająca.Zdjąłem gripa , sprawdziłem baterie , nie zauważyłem żadnych zmian przy miejscu zmiany obiektywu.
Pytanie mam takie :
Czy istnieje jakakolwiek kombinacja klawiszy resetująca aparat i czy może ewentualnie to coś pomóc i czy któryś z szanownych forumowiczów miał podobny problem:)

Kronos
05-06-2011, 13:34
Kombinacji klawiszy nie ma, ale możesz zrobić "twardy reset" wyjmując wszystkie baterie (również tą małą w komorze aku.)

benites
05-06-2011, 14:25
Kombinacji klawiszy nie ma, ale możesz zrobić "twardy reset" wyjmując wszystkie baterie (również tą małą w komorze aku.)

Tak tez zrobiłem.Nie pomogło:(

Kolekcjoner
05-06-2011, 15:31
Witaj w klubie :(.
Miałem to samo. Identyczne objawy. Reset nic nie pomógł - diagnoza - zgon płyty głównej (choć w jednym z serwisów podejrzewali blok zasilania 320zł). Tu jednak była płyta -> 800zł niestety. Czasem się trafi nieboszczyk dawca i wtedy jest szansa na tańszą wymianę.