Zobacz pełną wersję : Upadek lampy błyskowej
Wczoraj relacjonowałem impreze, i jakimś trafem w tłumie szturchnął mnie facet i lampa z odbiornikiem powędorwała na ziemie. Przetestowałem po upadku lecz nic, nie dziala (mowa o 430 ex II) włącza sie lecz nie błyska, i co zauważyłem od strony frontowej lampy w punktach pomiarowych wyzwala przekratkowane czerwone swiatlo które pali się na przez chwile. Czy może ktoś wie co mogło sie spieprzyc? (upadek nie wyglądał aż na taki bolesny) i jak ktos jest swiadom ceny naprawde byłbym wdzięczny :roll:
jezeli to palnik jaki jest koszt naprawy? Chce się przygotować z pieniązkami :?
Dzygit-Dublin
15-05-2011, 15:24
żytnia tylko i telefon , jak nie jest poobijana i nowa może da się na gwarancji .
Darek
kupiona jako uzywana wiec z gwarancji d**a
no jak spadła to i tak z gwarancji ****. jeśli to palnik to można zrobić taniej jak tylko sobie go załatwisz - w ekstremalnej sytuacji nawet da się to zrobić samemu.
niee, nie będe się bawił samemu, a jaki jest koszt zrobienia tego w serwisie? o ile to palnik? i czy zazwyczaj przy upadkach lamp to sie pieprzy?
...i czy zazwyczaj przy upadkach lamp to sie pieprzy?
Na to nie ma żadnej reguły, jednakże uszkodzenia palnika (z racji jego konstrukcji mechanicznej) są najczęstsze.
Ale sprawdz czy warto naprawiac, bo kumpel raz naprawil a za chwile inne duperele/problemy powychodzily (niestety).