Zobacz pełną wersję : [Battle] Rajd Mazowiecki
yakuza144
15-05-2011, 13:25
Proponuję battle'a z Rajdu Mazowieckiego. Trzy prace tak jak w przypadku poprzedniego rajdu. Kto wchodzi?
udało Ci się dotrzeć?
a McGyver?
Jak było?
Ja nie dałem rady ostatecznie :( chętnie zobaczę foty...
yakuza144
16-05-2011, 13:29
Mnie się udało. McGyvera nie znam, ale mogłem go widzieć :)
Było nawet nawet, chociaż ja byłem tylko na 4 OS-ach i na metę nie dotarłem :oops: Najbardziej zawiodłem się na załodze jadącej Ładą bo liczyłem na fajną jazdę a wylecieli na pierwszym OSie na szykanie.
Jedyny minus to jak dla mnie słabe dojazdy do OSów i nadgorliwość niektórych porządkowych. Już szykuję się na Karkonoski :) ale chyba z transportem będzie lipa, będę musiał coś wykombinować :)
MacGyver
16-05-2011, 14:22
Byłem, byłem.
W battla mogę wejść, ale tak jak poprzednio nie mam zdjęć niepublikowanych (bo dawanie na siłę innej klatki to jednak by było naciąganie).
Dojazdy do oesów były IMO bardzo dobre, nie licząc tej ostatniej krótkiej próby na każdy odcinek można było dojechać w kilka miejsc i to praktycznie do samej taśmy.
Taśmowanie istotnie było mocno przesadzone, ale w zasadzie tylko na OS1/4 i OS9 (czyli tym pod samymi Kozienicami).
Bardzo podobał mi się ten rajd, fajna zróżnicowana trasa z niespodziankami i cała masa efektownych miejsc.
BTW: A może tym razem po cztery fotki ?
yakuza144
16-05-2011, 15:19
No może dojazd był dobry jak ktoś miał dobrą mapę, bo np. na OSie 4/8 od strony Wisły namęczyłem się aby znaleźć jakiś dojazd. Gdy w końcu znalazłem okazało się że miejscówka nie zbyt ciekawa. Pojechałem na metę od strony Sieciechowa ale niestety goście już byli na mecie i niewiele samochodów zostało więc pojechałem odrazu do serwisu i na OS9.
Ale wrażenie ogólne bardzo dobre.
4 zdjęcia? hm, ciężko będzie, ale ok. Najwyżej nie wygram ;)
yakuza144
16-05-2011, 16:31
PS. To co tylko 1vs1?? Do kiedy czekamy na zgłoszenia?
Ups! nie ma automatycznego łączenia postów :roll:
Panowie takie małe OT
W ten weekend zapraszam na Tor Poznań :)
MacGyver
16-05-2011, 21:36
PS. To co tylko 1vs1?? Do kiedy czekamy na zgłoszenia?
Do środy?
Panowie takie małe OT
W ten weekend zapraszam na Tor Poznań :)
Pan z akredytacją? Ja niestety odpadam, 200mm na trybunach to niewiele, a drift to jednak nie proste :>
Pan z akredytacją? Ja niestety odpadam, 200mm na trybunach to niewiele, a drift to jednak nie proste :>
Akredytacja kosztuje 25PLN,a uwierz że warto je wydać :)
i wlasnie z tego wzgledu nie jade...
bedzie tlum "amatorow" z aparatami bo organizatorzy chca jak
najwiecej publikacji (nawet na prywatnych stronach czy tez
w galeriach na forach) do tego dostajesz chyba wymog siedzenia
po wewnetrznej stronie toru by nie bylo problemu z ryzykiem ze
komus sie cos stanie...
wg mnie w zla strone to poszlo...
ale jedno jest pewne drift z zawodnikami z najwyzszej polki jest
mega wciagajacy i jak na gorskim siedzac dwa dni na jednym
odcinku mozna sie zaczac nudzic tak 2 dni driftu nie wiesz kiedy
mijaja bo ciagle sie cos dzieje...
ps:taki jeden pstryk przygotowany teraz na szybko, bo jeszcze materialu
nie zdarzylem przygotowac z weekendu
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img16.imageshack.us/img16/9981/borysbobalublinsdcdrift.jpg)
MacGyver
17-05-2011, 10:26
O proszę, bardzo fajne zasady. Komercyjna akredytacja na rajd to jednak dużo większe pieniądze :-)
O ile wiem, trzeba nie tylko iść do BZ, ale okazać zdjęcia, screeny publikacji.. Ja niestety nie wiem jak to ma wyglądać i czy moga być np. publikacje z digarta lub wywołane zdjecia..
jestem totalnym amatorem w sprawach akredytacji, a do Poznania mam z 300 km wiec jechac by posiedziec na trubunach.. mozna i tak.
MacGyver
17-05-2011, 17:17
Jeśli brakuje Ci publikacji to nie ma problemu, daj jakieś galerie, wrzucę na rallynews.pl.
A co daje komercyjna akredytacja na rajd ?
MacGyver
17-05-2011, 17:23
Kamizelkę z napisem "Foto" od której odbijają się samochody :-)
A czy koszt takiej akredytacji to nie jest kaucja zwrotna 100 zł za kamizelkę? czy jeszcze coś trzeba płacić?
A czy koszt takiej akredytacji to nie jest kaucja zwrotna 100 zł za kamizelkę? czy jeszcze coś trzeba płacić?
akuratnie na DMP płacisz normalnie za bilet wstępu, idziesz do biura, okazujesz swoje publikacje po czym wreczaja ci plakietkę/kamizelkę.
yakuza144
17-05-2011, 17:50
To co z tym battlem, ktoś jeszcze startuje? Mi pasuje do środy ale dziwi mnie czemu kuzi4 i KrzysiekRally nie startują ;)
MacGyver
17-05-2011, 21:44
Kaucja to kaucja. Jest to zwrotna kwota 50 lub 100 zł. Oddajesz kamizele i ci ją zwracają.
Niektóre automobilkluby praktykują na rajdach coś takiego jak akredytacje komercyjne - płacisz określoną kwotę (lub wpłacasz na organizację pożytku publicznego wskazaną przez automobilklub, o zależy jak ustalą) i dostajesz akredytacje. Koszt to 200 - 300 zł ale o szczegóły mnie nie pytaj, bo nigdy ie korzystałem z tej formy.
MacGyver
18-05-2011, 11:46
To co, ktoś jeszcze reflektuje na start w tej bitwie?
To co z tym battlem, ktoś jeszcze startuje? Mi pasuje do środy ale dziwi mnie czemu kuzi4 i KrzysiekRally nie startują ;)
Ja nie stwrtuję bo robiłem takie zdjęcia:
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/3/164zs.jpg/)
300 zakrętów Gustava Havla w Czeskich Horzycah.
MacGyver
18-05-2011, 20:56
No o będzie 1 na 1 :-)
Zdjęcia yakuzy144 już mam, zabieram się za swoje i wystawiam battla.
yakuza144
18-05-2011, 21:21
eee to co to za bitwa... od razu będzie wiadomo które moje ;)
MacGyver
18-05-2011, 21:22
eee to co to za bitwa...
No taka klasyczna, jeden na jednego :-)
Bartek_902
18-05-2011, 21:55
też byłem , widziałem nawet kolege yakuze obok mnie w pewnej chwili, pamietam po 50d i 24L heh:) ale nie startuje bo mi sie nie chciało tego dnia robic zdjeć , byłem obserwatorem a aparatem bawiła się druga połówka :) wiec nie mam czego pokazać
yakuza144
18-05-2011, 22:41
Było zagadać, z przyjemnością pobawiłbym się 70-200 ;);)
To był bodajże OS4 - miejscówka nie trafiona. Plułem sobie przez ostatnie dni w twarz jak zobaczyłem zdjęcia w necie, co działo się pareset metrów dalej.:twisted:
Bartek_902
19-05-2011, 06:38
No i ja podobnie , koledzy byli popatrzeć w innych miejscach i jak zobaczyłem filmiki to łapałem się za głowe , byli na zakręcie gdzie co 2 samochód z niego wypadał , a za zakrętem zaraz długa prosta :)
Mnie zniechęciło to chodzenie po polach w poszukiwaniu dobrej miejscówki , no i słaby dojazd , chociaż okolice znam dobrze ale za wiele dróg to tam nie ma , chyba że masz coś wyższego i 4x4 :)
Dzygit-Dublin
19-05-2011, 07:29
Mnie zniechęciło to chodzenie po polach w poszukiwaniu dobrej miejscówki , no i słaby dojazd , chociaż okolice znam dobrze ale za wiele dróg to tam nie ma , chyba że masz coś wyższego i 4x4 :)
to najlepszy fun zeby znaleźć cos ciekawego cos czego nie maja inni !!!
a nie stac w kupie z 20 innymi fotografami .
w Polsce sa autostrady a nie drogi oraz przestrzenie na rajdach ja chyba bym zgłupiał i nie wiedział gdzie stanąć :)
Nie wyobrażam sobie wjechanie na odcinek na pierwszy lepszy zakręt, a 4x4 to podstawa .
pozdrawiam Darek
yakuza144
19-05-2011, 07:41
no ale właśnie jest taki problem że na każdym ciekawszym zakręcie stoi tych 20 fotografów. Przecież są mapy i każdy może sobie wydrukować i ocenić który zakręt będzie ciekawy, a który nie. Co do 4x4 to prawda - z ostatniego OS-u nie widziałem jeszcze takich zdjęć jak moje, pewnie dlatego że nie każdy tam wjechał.
PS. Kiedy ankieta?
Dzygit-Dublin
19-05-2011, 08:18
1 na 1 w samo południe ... :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
no ale właśnie jest taki problem że na każdym ciekawszym zakręcie stoi tych 20 fotografów.
to nie znaczy ze każdy musi mieć taki sam kadr, nie jest łatwo i nikt nie mówił ze będzie :)
na pm pisałem ci na temat lenistwa ......
p.s
kuzi4 poproszę o tapetę na emaila , kozacko to wygląda 1920x1200 , stawiam piwo w pl lun Irlandii za to :)
MacGyver
19-05-2011, 10:18
PS. Kiedy ankieta?
Wieczorem. Wczoraj, o 22.15 żona zagoniła mnie do sprzątania garażu i skończyłem po północy :-)
Dzygit-Dublin
19-05-2011, 11:47
Wieczorem. Wczoraj, o 22.15 żona zagoniła mnie do sprzątania garażu i skończyłem po północy :-)
skąd ja to znam ahahahah
w sobotę jest 4x4 ale szef powiedział znajomi przychodzą i wszelkie negocjacje zawiodły :(:twisted:
poczekamy na battle
MacGyver
19-05-2011, 12:11
skąd ja to znam ahahahah
A garaż duży mam, taki na dwa kombiaki :-D Żona tam nie wjeżdża bo się boi, więc 16 m2 robi za powierzchnię magazynową (czyli coś a'la piwnica)... jest co sprzątać :-D
yakuza144
19-05-2011, 14:27
pewnie kartony po szkłach? ;)
MacGyver
19-05-2011, 14:48
pewnie kartony po szkłach? ;)
Pudełka od szkieł są zapakowane w jeden duży karton i od dawna mają swoje miejsce na regale... ale dwa pudła od statywów się na porządki załapały :-)
to nie znaczy ze każdy musi mieć taki sam kadr, nie jest łatwo i nikt nie mówił ze będzie :)
na pm pisałem ci na temat lenistwa ......
p.s
kuzi4 poproszę o tapetę na emaila , kozacko to wygląda 1920x1200 , stawiam piwo w pl lun Irlandii za to :)
Dawaj maila na PW i juz do Ciebie leci 3888x2592
Poleciało na Waszą skrzynke redakcyjną. Pozdrówki, Marcin
yakuza144
19-05-2011, 22:53
Coś czuję że to jednak będzie północ ;), nieprawdaż MacGyver? :mrgreen:
to ustaw zegarek na tryb 12 godzinowy to nie bedzie roznicy czy poludnie czy polnoc:D
MacGyver
20-05-2011, 17:13
Zapraszam do głosowania :arrow: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=75971
yakuza144
20-05-2011, 17:32
świetne zdjęcia MacGyver, gratuluję ;)
MacGyver
20-05-2011, 17:40
Twoje też bardzo fajne ale Ci.... przed końcem głosowania my dwaj nie mamy w tym wątku prawa głosu na temat zdjęć :-D
Gratuluję fotek obu Panom. Zagłosowałem na lepsze, ale nie powiem na które ;)
yakuza144
20-05-2011, 18:35
nie powiem na które ;)
Haha :razz:
a ja mam pytanie czysto ciekawskie.
Będzie ktoś w niedzielę na Niskich Łąkach na charytatywnej imprezie?
MacGyver
20-05-2011, 21:52
Ja postaram się wpaść rano na 2 godzinki.
yakuza144
20-05-2011, 22:34
Panowie, ja mam takie pytanko. Wiem że jeszcze dużo czasu zostało ale lepiej teraz spytać.
Czy ktoś za drobną opłatą (40% np.) nie wziąłby dodatkowego balastu na Karkonoskim?
Z dojazdem u mnie nie będzie problemów, gorzej na miejscu.
KrzysiekRally
20-05-2011, 23:25
Ja Karkonoski odpuszczam, bo wolę do Sosnowca na SSS SDC pojechać :cool:
Mnie w Jeleniej chyba też nie będzie :( Pierwszy raz od kilku lat opuszczę rundę RSMP, ale takie życie...
MacGyver
21-05-2011, 12:14
Ja będę na pewno. W tej chwili jednak nie potrafię powiedzieć jak to będzie wyglądało organizacyjnie, wiele wskazuje na to że będę na noc wracał do Wrocławia.
Coś więcej będę wiedział tydzień przed rajdem.
Mnie w Jeleniej chyba też nie będzie :( Pierwszy raz od kilku lat opuszczę rundę RSMP, ale takie życie...
A na Koszycach byłeś w zeszłym roku ?
Nie byłem. Opuszczę poską rundę... :(
Ja Karkonoski odpuszczam, bo wolę do Sosnowca na SSS SDC pojechać :cool:
zdaje sie ze bede "zmuzony" tez tak zrobic :oops:
MacGyver
23-05-2011, 12:07
Taki fajny rajd a Wy musicie odpuścić :-(
Boli, ale cóż - takie życie :(
ja w promocji mam caly sezon po za rozpiska:/ zawsze jest cos co mi koliduje..
nawet gory nie sa laskawe dla mnie i tylko limanowa zalicze...boli
MacGyver
27-05-2011, 21:12
Dzięki za battla.
Przyznaję się do autorstwa zestawu nr 2 :-)
Uwielbiam 1 na 1. Tym razem Łukasz zaprezentował lepsze foty. Co nie oznacza, że zestaw 1 był zły...
yakuza144
28-05-2011, 15:12
mój był pierwszy zestaw, lecz proszę o wyrozumiałość - był to mój pierwszy rajd :)
Na karkonoski się lepiej przygotuję ;)
Gratulacje dla zwycięzcy
MacGyver,
Lwa odwiedzasz? Dziś już w sumie?
Jeśli jesteś to napisz jak z wejściem na gazownie, ingbud i czy na twierdzę też można wejść z foto normalnie :P
nieaktualne, byłem, zobaczyłem, trafiłem.
pozdrawiam
yakuza144
05-06-2011, 21:25
Nie wiem czy można ale napiszę tu ponieważ wchodzą tu głównie rajdowcy ;). Wie ktoś kiedy będą dostępnę on-boardy z 2 etapu RSMP na karkonoskim?
1. etap jest na stronie Lausitz ale drugiego niema, a przydałby się ;)
MacGyver
09-06-2011, 17:03
I raczej nie będzie. Te onboardy były robione przez ekipę związaną z Pucharem Łużyc i na dwa brakujące oesy, po których puchar nie jedzie, zapału już im nie starczyło :-)
yakuza144
09-06-2011, 17:20
to może Ty masz jakieś dobre miejscówki na tym rajdzie? Podziel się ;)
Dzygit-Dublin
09-06-2011, 17:51
to może Ty masz jakieś dobre miejscówki na tym rajdzie? Podziel się ;)
trasy co roku sa takie same ????:confused:
o ile się nie mylę to w tym roku jest Karpacz, wtedy nie było.
Na świdnickim też nie było kilku odcinków, albo były zmienione.
Jutro muszę przysiąść z kumplem nad przewodnikiem i portfelami, bo autobusem jedziemy rano w sobote, a ciężko będzie sie przemieszczać bez samochodziku po OSach. :< więc też chciałbym jakiś ciekawy odcinek, usiasc i grilla zrobić :P
chyba ze ktoś jedzie z okolic nowej rudy, co by mozna się było zabrać?
yakuza144
09-06-2011, 18:58
trasy co roku sa takie same ????:confused:
Ja jestem pierwszy raz :roll:
MacGyver
23-06-2011, 09:16
Zapraszam do głosowania :arrow: http://www.canon-board.info/showthread.php?p=979937#post979937
BTW: Wysyłamy direct link (link bezpośredni) z imageshack a nie jakikolwiek inny !