Zobacz pełną wersję : AF w Live wiev
witam. Od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem Eos 1D mark III i po raz pierwszy mam stycznosc z Live wiev w lustrzance i moje pytanie zadaje gdyz nie jestem pewien czy to jeszcze moja niewiedza w obsłudze tego modelu czy cos jest nie tak a dokladnie chcodzi mi o to ze gdy wlaczam livewiev ostrosc tylko manualnie da sie ustawic AF nie dziala....czy tak ma byc? Pozdrawiam
Przeczytaj instrukcję :roll:
dzidofon
13-05-2011, 16:18
Nie wiem jak w 1D, ale w moim 50D tak właśnie ma być.
A tak swoją drogą to.... ech, zresztą nie będę przynudzał. Część z grupowiczów zapewne domyśli się co chciałem napisać ;-)))
A tak swoją drogą to.... ech, zresztą nie będę przynudzał. Część z grupowiczów zapewne domyśli się co chciałem napisać ;-)))
A ja poprzynudzam - jesteśmy na forum dyskusyjnym a nie grupie dyskusyjnej :p .
komarsnk
13-05-2011, 19:43
witam. Od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem Eos 1D mark III i po raz pierwszy mam stycznosc z Live wiev w lustrzance i moje pytanie zadaje gdyz nie jestem pewien czy to jeszcze moja niewiedza w obsłudze tego modelu czy cos jest nie tak a dokladnie chcodzi mi o to ze gdy wlaczam livewiev ostrosc tylko manualnie da sie ustawic AF nie dziala....czy tak ma byc? Pozdrawiam
tak ma być. W 1d3 nie ma AF w trybie LV - niestety :evil:
Swoją drogą, kupić taką puszkę i nie zaglądnąć do instrukcji.
Swoją drogą, kupić taką puszkę i nie zaglądnąć do instrukcji.
albo nie spytać wujka gógla, ja bym się spalił ze wstydu hiehieh
Żaden Canon nie ma faktycznego AF w LV.
Nieprawda.
Canon 1DmkIV ma ta funkcję.
komarsnk
13-05-2011, 21:24
no np. 5DII i 50D (i nowsze zapewne też) mają. Tylko ciekawe co rozumiesz dokładnie przez AF ;) bo cechy detekcji kontrastu dobrze wszyscy znamy :twisted:
Ale dobra może nie róbmy OT...
550 ma :), kontrast i działa całkiem sprawnie ale tylko w statycznych scenach ;)
Mam na mysli taki AF, ktory dziala sprawnie. Zaden Canon tego niestety nie ma.
Kolekcjoner
14-05-2011, 00:09
Hmmm..... ciekawych rzeczy tu się można dowiedzieć 8-). Być może mój aparat to jakaś chińska podróbka, bo AF jak na złość działa :mrgreen:.
Ok dziekuje za odpowiedz instrukcje mam w małych ksiazeczkach min. Espaniol, English,france, Deutsch ale nie Polski. W uni niby jesteśmy ale chyba nawet nie na papierze....
A jaki masz aparat? Np. w 5d2 ustawi ostrosc, ale trwa to wieki.
A nie masz instrukcji na plycie?
dziobolek
14-05-2011, 12:08
Mam na mysli taki AF, ktory dziala sprawnie. Zaden Canon tego niestety nie ma.
Polecam skorzystać z ocji ustawienia Trybu AF na "Tryb szybki".
Korzystam, jeśli potrzebuję LV + szybkiego i sprawnego AF.
Wady - obraz znika na ułamek sekundy; podwójne "kłapanie" lustrem.
Poza tym całkiem sprawnie sobie radzi :mrgreen:
Pozdrówka!