Zobacz pełną wersję : Nie ma to jak poczucie realizmu ;-))
dzidofon
11-05-2011, 11:35
http://allegro.pl/canon-5d-mki-canon-24-105-is-f4-0-i1601003925.html
Sorry, nie mogłem się powstrzymać ;-)).
Eeee tam, dorzuciłby trochę marketingowego bełkotu do aukcji i sprzedał w 2 dni. ;)
dzidofon
11-05-2011, 11:41
Kurcze, może ja swoją 50-kę opchnę za 5000? Gdybym w aukcji napisał że oferta jest "bardzo poważna" to pewnie ktoś by się nabrał... ;-))
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jeszcze łaskawca wysyła "gratis" ;-)
photographus
11-05-2011, 18:24
Kretynów nie sieją...
pozd®ówka
i przesyłka za 0,00 zł :)
ale byście mieli miny jakby ktoś kupił, canon FF zawsze w cenie :)
Myślę, że nawet kompletny żółtodziób (mam na myśli kogoś, kto dopiero ma zamiar kupić pierwszą lustrzankę) się nie nabierze - wystarczy poszukać w sieci i porównać ceny.
Kretynów nie sieją...pozd®ówka
Wybacz ale dlaczego kogoś obrażasz nie znając go?
Każdy może zaoferować do sprzedaży swoją własność za taką cenę jaką uważa za stosowną dla siebie.
Co innego czy ktoś to kupi za taką cenę. Większym kretynizmem w mojej opinii jest sprzedawanie czegoś poniżej wartości - żebym był dobrze zrozumiany: kupienie czegoś tylko po to żeby sprzedać taniej niż się kupiło (nie piszę tu o rzeczach używanych tylko nowych).
dzidofon
12-05-2011, 08:33
...kretynizmem w mojej opinii jest sprzedawanie czegoś poniżej wartości
Jest jeden przypadek kiedy to nie jest kretynizmem: jak ktoś chce stracić na wadze. Wtedy kupuję ją drożej i sprzedaje taniej ;-))))))
Jest jeden przypadek kiedy to nie jest kretynizmem: jak ktoś chce stracić na wadze. Wtedy kupuję ją drożej i sprzedaje taniej ;-))))))
Jest jeszcze drugi przypadek - nazywa się groupon :mrgreen:
xxkomarxx
12-05-2011, 09:16
A nie przyszło wam do głowy że dużo ludzi szuka po cenie i jego pozycja w 5 d będzie po sortowaniu od max najwyższa.
Może nikt nie kupi przez allegro ale może zadać pytanie poza a wówczas okaże się że cena jest normalna. Gość chce zaoszczędzić na prowizji więc tak robi. A nóż przypadkiem ktoś będzie chciał sprawdzić czy może licytować i kupi.
dzidofon
12-05-2011, 14:15
A nie przyszło wam do głowy że dużo ludzi szuka po cenie i jego pozycja w 5 d będzie po sortowaniu od max najwyższa.
Może nikt nie kupi przez allegro ale może zadać pytanie poza a wówczas okaże się że cena jest normalna. Gość chce zaoszczędzić na prowizji więc tak robi. A nóż przypadkiem ktoś będzie chciał sprawdzić czy może licytować i kupi.
Szczególnie taki tekst wyjątkowo wpływa na chęć dalszych negocjacji ze sprzedawcą:
"Podana cena kup teraz! nie jest pomyłką! Bardzo proszę o trochę rozsądku w mailach oraz nie zwracanie mi uwagi na rzekomą pomyłkę. Sprzęt jest na sprzedaż, a podana cena jest obowiązująca i nie podlega negocjacjom."
xxkomarxx
12-05-2011, 14:51
hehe. Żona kazała sprzedać a on wystawił ale sprzedać go nie chce :) stąd ta cena
hehe. Żona kazała sprzedać a on wystawił ale sprzedać go nie chce :) stąd ta cena
dorba teoria :lol:
MacGyver
12-05-2011, 15:17
Niektórzy mają dziwne pomysły, np takie coś:
http://allegro.pl/canon-eos-50-ix7-aps-i1489834165.html
Merauder
12-05-2011, 17:02
Tylko zazwyczaj szuka się od najtańszych, a nie na najdroższych.
Sent from Galaxy S
justanimage
18-05-2011, 21:04
no i sie sprzedał.
ciekawe czy szczesliwy nabywca zapłaci... :)
Dominooo
18-05-2011, 21:15
Całkiem fajny pomysł :)
Po zakończonej aukcji powie do żony:
- no nie moge go za chol.. sprzedać :)
Ciekawa historia z tą ceną. Tak sobie myślę, że gdybym potrzebował nagle np. udokumentować skąd posiadam drobne 20 tys. to sprzedaż jakiegoś własnego sprzętu za taką kwotę mogłoby być pomocne.
A tak w ogóle to podobno wszystko jest tyle warte za ile można to sprzedać.
dzidofon
19-05-2011, 08:46
no i sie sprzedał.
ciekawe czy szczesliwy nabywca zapłaci... :)
Zwróć uwagę kto go kupił :-). Ktoś bez żadnego komentarza, czyli najprawdopodobniej fikcyjne konto. Facet po prostu wystawia lewe oferty sprzedaży, ktoś to niby kupuje i w ten sposób zbiera pozytywne komentarze :-). Potem będzie miał dużo komentarzy z "dużych" transakcji. Kasa ani towar w ogóle nie zmieniają właściciela...
luciferi
19-05-2011, 09:21
biorac pod uwage wysokosc prowizji dla allegro to slaby sposob na zbieranie komentarzy
biorac pod uwage wysokosc prowizji dla allegro to slaby sposob na zbieranie komentarzy
Może planuje później sprzedaż Kolumny Zygmunta za 500 000 PLN?
Kolekcjoner
19-05-2011, 16:18
Też może byc jednak biorąc pod uwagę że "sprzedał" to stawiam na to drugie
VVVVV
Ale bardzo dobry na pozbycie się problemów ze skarbówką :wink:.
Ale bardzo dobry na pozbycie się problemów ze skarbówką :wink:.Jeśli kupujący odprowadzi podatek PCC.