PDA

Zobacz pełną wersję : Canon A630 - uszkodzenie mechaniczne

rosim
26-04-2011, 12:07
Witam, obecnie zdjęcia wykonuję lustrzanką 450D, ale pozostał mi też kompakt A630, który, niestety, uszkodziło mi dziecko. Chodzi o dolną klapkę przykrywającą baterie - niestety wyrwany został plastik w aparacie, powiedzmy takie wypustki, na których po przesunięciu zatrzaskuje się ta klapka.
Po drugie - przy uruchomieniu aparatu nie do końca optwierają sie plastikowe listki osłaniające obiektyw.
I teraz pytania:
1. Czy takie mechaniczne udszkodzenia są do naprawy i czy w ogóle warto (opłaca) się tym zająć?
2. Czy ktoś ewentualnie kupi ode mnie ten aparat, nie wiem, na części może? Poza tymi uszkodzeniami mechanicznymi optyka i elektronika są jak najbardziej sprawne.

MacGyver
27-04-2011, 02:10
I teraz pytania:
1. Czy takie mechaniczne udszkodzenia są do naprawy i czy w ogóle warto (opłaca) się tym zająć?
Części są dostępne i tanie jak barszcz
http://allegro.pl/listing.php/search?category=17686&order=t&string=canon+a630
Przełożyć by trzeba raczej samemu, bo foto-naprawiaczowi nie będzie się pewnie chciało robić tego za mniej niż 80 - 100 zł a wartość A630 to jakieś 300 - 330 zł.

2. Czy ktoś ewentualnie kupi ode mnie ten aparat, nie wiem, na części może? Poza tymi uszkodzeniami mechanicznymi optyka i elektronika są jak najbardziej sprawne.
Wystaw na Allegro to się przekonasz. Jest tam paru gości którzy skupują uszkodzone aparaty, własnoręcznie naprawiają i odsprzedają już sprawne.

rosim
27-04-2011, 07:21
MacGyver, bardzo dziękuję, pozdrawiam.