PDA

Zobacz pełną wersję : Canon Rebel XS - problem z kartą pamięci.

xaafuun
25-04-2011, 22:50
Witam.
Mam problem z moim Canonem model Rebel XS, a dokładniej to z kartą/odczytem zdjęć.
Sytuacja wygląda tak wkłdam do aparatu kartę, robię zdjęcia daje podgląd i wszystko gra.
Wkładam kartę do czytnika kart SD, następnie pod port USB w lapku i kicha:(
Win wykrywa mi dysk, ale nic nie robi.
Wchodzę w Mój Komputer daje eksploruj tą kartę i lipa.
Wszystkie pliki i foldery ukazują się jako skróty i nie można ich otworzyć pokazuje się błąd:?:
Próbowałem już chyba wszystkiego. Innych kart,innych pojemności, producetnów, mikroSD, formatu karty w PC, formatu w aparacie i nic:sad:
Czy może ktoś już spotkał się z tym problemem?

Pozd Rafał

dinderi
26-04-2011, 00:00
Masz podejrzewam problem z obsługą dysków zewnętrznych w Windowsie. Niestety nie piszesz, jaki system, ale pewnie pokiełbaszone z uprawnieniami dostępu.
Napisz, jaki bład wypisuje.

xaafuun
26-04-2011, 11:12
Witam.
Karty pamięci, z innych aparatów - exakta czy jakoś tak, no i pendrivy chodzą bez problemu.
Teraz nie mam tego lapka ze sobą, porobię screeny po powrocie do domu.

Pozd Rafał

xaafuun
26-04-2011, 23:14
No cóż system to Windows XP.
Po podłączeniu, nie ma tylko autostartu.
Tak myśle może to oprogramowania od aparatu?
Tylko czemu teraz to sie dopiero pojawiło?
Pozd Rafał

MacGyver
27-04-2011, 02:03
Tak myśle może to oprogramowania od aparatu?
Soft Canona instalowany na kompie czy soft wewnętrzny aparatu? Ten pierwszy nie powinien mieć najmniejszego znaczenia bo plik to plik a katalog to katalog i nie trzeba softu Canona by zassać zdjęcia z karty.

Tylko czemu teraz to sie dopiero pojawiło?

A nie doinstalowałeś czegoś albo nie zaktualizowałeś systemu czy coś takiego. Może program antywirusowy? Sprawdzałeś kartę na innym komputerze, ewentualnie na innym czytniku?

N00bek
30-04-2011, 19:11
Jak miałem jeszcze xp, to podpięcie kart xd oraz cf sprawiało problem. System pytał czym otworzyć. Gdzieś w rejestrze coś się napisało i nie mogło odczytać danej karty.

p3cpl
01-05-2011, 22:42
czytnik wymień kolego.

Bolek02
04-05-2011, 19:25
Jak miałem jeszcze xp, to podpięcie kart xd oraz cf sprawiało problem. System pytał czym otworzyć. Gdzieś w rejestrze coś się napisało i nie mogło odczytać danej karty.

Nic takiego się nie dzieje. Używam standardowo XP na stacjonarnym i Vistę na lapku. Wszystko śmiga jak należy. To nie system jest winien, tylko jego konfiguracja :(