PDA

Zobacz pełną wersję : Zakup czaszki

Polaco
23-12-2005, 11:54
Witam !

Mam maly problem, potrzebuje do sesji foto czaszke, takie cos http://www.sklep-med.pl/product_info.php/cPath/129_138/products_id/723 problem jest taki ze chce zeby ta czaszka byla bardziej jak sciagnieta z horroru no i oczywiscie za jakies rozsadne pieniadze (nie chce wydawac tyle dla paru zdjec). Wiecie moze gdzie cos takiego kupic ? Za wszelka pomoc dziekuje.

Pozdrawiam

Ps.: Nie wiedzialem gdzie to wlozyc, jak zly dzial top prosze moderatorow o zmienienie na inny.

muflon
23-12-2005, 12:06
Moze Czacha bedzie wiedzial? :mrgreen:

McKane
23-12-2005, 12:34
A moze byc oryginal ? :)

lookzovt
23-12-2005, 12:35
A nie znasz jakiegoś studenta medycyny? Oni zwykle mają takie rekwizyty. Tylko raczej oryginały...

Polaco
23-12-2005, 12:44
Panowie, ja sobie jaj nie robie :) myslalem o tych co uzywa sie do nauki, ale te ceny !! Oryginal bylby super, ale takich rzeczy nie mozna kupic i nie chce miec w domu, ehhh, chyba bym nie mogl zasnac z takim czyms...

Czaszka ta nie musi byc w skali 1:1, moze byc mniejsza, wazne zeby jakotako wygladala i robila pozory ze jest naturalna (wyciagnieta z wykopalisk czy cos).

Szukalem w sklepach z zabawkami, pomocami naukowymi i nic :( Kolega z pracy podpowiedzial mi ze w sklepach dla satanistow, ale nie wiem czy to byl zart czy nie ;)

Polaco
23-12-2005, 12:45
A nie znasz jakiegoś studenta medycyny? Oni zwykle mają takie rekwizyty. Tylko raczej oryginały...
Studenta zadnego nie znam, z drugiej strony jak wyciagnac taka czache z uczelni ??

orbital
23-12-2005, 12:49
"Czaszka standartowa" :D

McKane
23-12-2005, 12:54
No nie trza bylo Polaco zglosic sie pare tyg wczesniej ... bys sobie mogl wybrac: meska, damska, dziecieca ;) A takto oddalem wszystkie do badan

pito
23-12-2005, 12:55
http://allegro.pl/show_item.php?item=77153671
pytanie czy 20 cm srednicy starczy?

McKane
23-12-2005, 12:57
Ale popytam sie jak bede w Poznaniu po swietach moze ktos z AM ma i daloby sie wypozyczyc. Oni tam sztucznych nie uzywaja do nauki bo maja cyt "za malo szczegolow".

Polaco
23-12-2005, 13:04
McKane dzieki wielkie, ale czy na pewno moglbym taka czache uzyc do sesji foto ?

pito widzialem to, niestety jest za malo szczegolowa i na zdjeciach widac by bylo ze to nie to :(

McKane
23-12-2005, 14:32
No a czemu nie ... skoro studenci nimi handluja, archeolodzy czasami wala w nie kilofami a potem laduja do pudel i workow (w miedzy czasie oczywiscie dokladnie fotografujac) to czemu i Ty nie moglbys sobie obfocic. Oczywiscie dochodza kwestie moralne, osobiste odczucia itd no ale to sprawa jednostkowa. Gdybys byl z Lodzi byloby latwiej bo na miejscu moglbym cos pozyczyc ale postaram sie cos znalezc tez w Poznaniu. Jak sie uda to dam znac ... jak sie nie uda moge nie miec czasu zeby dopisac cos do tego watku (pracuje w miescinie gdzie ciezko o net). Mysle ze jesli nic nie zalatwie do Sylwestra to pozniej juz napewno nie bo bede siedzial do lutego poza Lodzia i Poznaniem

Polaco
23-12-2005, 14:42
OK, nie ma problemu, tak na wszelki wypadek jak ktos by zobaczyl jakis sklep ze sprzedaza takich rzeczy (wazne zeby bylo tanio !!) to prosze o info.

Silent Planet
23-12-2005, 18:21
Ja Ci mogę załatwić.
Ale może być problem z piłą do kości - nie mam, a z oddziału ortopedii nie pożyczą.
Chyba, że może być nieregularne ciecie od siekiery.
Poza tym musiałbyś sobie ją sam oskalpować i wyssać zawartość...

:mrgreen:

piast9
23-12-2005, 19:07
Ja Ci mogę załatwić.
Łódzkie pogotowie? ;)

muflon
23-12-2005, 19:21
(..)
Ooo :shock: :shock: no któż to się pojawił na forum... ;-)

Silent Planet
23-12-2005, 19:58
Ooo :shock: :shock: no któż to się pojawił na forum... ;-)
Któż?

muflon
23-12-2005, 20:58
Któż?
Kolega ;-)

Polaco
23-12-2005, 20:58
Ja Ci mogę załatwić.
Ale może być problem z piłą do kości - nie mam, a z oddziału ortopedii nie pożyczą.
Chyba, że może być nieregularne ciecie od siekiery.
Poza tym musiałbyś sobie ją sam oskalpować i wyssać zawartość...

Silent, co takie makabryczne teksty na Swieta puszczasz ? ;) A tak na serio, jak dowiesz sie o jakims miejscu w Poznaniu gdzie sprzedaj czaszki do nauki albo cos w tym stylu to daj znac.

Ps.: Co jest ze na GG nie odpowiadasz ?

yogi-bear
23-12-2005, 21:12
Czaszkę ma KAŻDY szanujący się student AM ;) Wiem bo siostra konczy studia ale czachy juz sie chyba pozbyła ;) Idź do AM i zagadaj z byle którym.. na 100% nędzie mógł Ci pomóc/użyczyć ;)

Silent Planet
23-12-2005, 21:20
Co jest ze na GG nie odpowiadasz ?
Nie piszesz, to nie odpowiadam... pod właściwy numer się dobijasz?

mxw
24-12-2005, 03:25
Mam maly problem, potrzebuje do sesji foto czaszke, takie cos http://www.sklep-med.pl/product_info.php/cPath/129_138/products_id/723 problem jest taki ze chce zeby ta czaszka byla bardziej jak sciagnieta z horroru no i oczywiscie za jakies rozsadne pieniadze (nie chce wydawac tyle dla paru zdjec). Wiecie moze gdzie cos takiego kupic ? Za wszelka pomoc dziekuje.

ja mam gdzieś jeden albo dwa oryginały, tylko jakoś dawno ich nie widziałem... :roll:
no i z czerepami mogą być problemy, bo chyba robiły za półmiski czy coś i też się zapodziały :oops:
gdybyś chciał pożyczyć, to daj znać, że mam zacząć poszukiwania. ;)

thorin
24-12-2005, 08:41
McKane dzieki wielkie, ale czy na pewno moglbym taka czache uzyc do sesji foto ?

Mialem kiedys o to przeprawe z McKane :mrgreen: jesli czaszka nie jest bezposrednio wlasnoscia uczelni, a te zazwyczaj maja podpisane umowy z wszystkimi labami wolajacymi zdjecia i odbitki, to nie bedzie problemow, w przeciwnym wypadku lab alarmuje uczelnie uczelnia policje i stawiaja Ci zarzuty, wylewaja z uczelni :mrgreen: a tak powazniej, to jesli chcialbys miec czaszke na wlasnosc to na studenckich gieldach na akademiach medycznych prawdziwe chodza za okolo 300 zl, wypozyczyc, pewno pozycza, biedny student jak zobaczy worek kartofli albo cebuli to sie przez miesiac nie ogarnie jakie go szczescie spotkalo (no chyba ze woli kartofle w butelkach ;) ) jest jeszcze inna ewentualnosc, studenci zalatwiaja te czaszki na cmentarzach, grabarz ktory bedzie przekopywal stary grob pod nowa kwatere, chetnie odda taki rekwizyt za flaszke albo dwie, Pozdr Polaco

Polaco
24-12-2005, 09:25
Nie piszesz, to nie odpowiadam... pod właściwy numer się dobijasz?
Wyslalem PW.

Polaco
24-12-2005, 09:29
ja mam gdzieś jeden albo dwa oryginały, tylko jakoś dawno ich nie widziałem... :roll:
no i z czerepami mogą być problemy, bo chyba robiły za półmiski czy coś i też się zapodziały :oops:
gdybyś chciał pożyczyć, to daj znać, że mam zacząć poszukiwania. ;)
Oooooo, jakbys mogl to bylbym wdzieczny !! Daj znac jak cos bedziesz mial.

Polaco
24-12-2005, 09:31
jest jeszcze inna ewentualnosc, studenci zalatwiaja te czaszki na cmentarzach, grabarz ktory bedzie przekopywal stary grob pod nowa kwatere, chetnie odda taki rekwizyt za flaszke albo dwie, Pozdr Polaco
Hmmm, to bylo makabryczne albo ja taki wrazliwy se zrobilem na te Swieta...

thorin
24-12-2005, 09:49
Hmmm, to bylo makabryczne albo ja taki wrazliwy se zrobilem na te Swieta...

coz, taka smutna polska rzeczywistosc... po uczelniach kraza jeszcze opowiesci, ze najlepsze czaszki sa wtedy jak ktos pojdzie w zime do lasu i znajda go na wiosne, bo najlepiej zakonserwowana... no comments

mxw
24-12-2005, 14:12
Oooooo, jakbys mogl to bylbym wdzieczny !! Daj znac jak cos bedziesz mial.
oki, poszukam, ale szanse są niewielkie... :neutral:
jak nie znajdę to będzieszzz musiał radzić sobie inaczej...... :roll:
ooo, np. taki Silent :wink:, coś wspominał o depresji itp. itd. możesz mu ulżyć i przerobić na preparat :mrgreen:
na kiedy to-to potrzebujesz??

Polaco
24-12-2005, 15:04
oki, poszukam, ale szanse są niewielkie... :neutral:
jak nie znajdę to będzieszzz musiał radzić sobie inaczej...... :roll:
ooo, np. taki Silent :wink:, coś wspominał o depresji itp. itd. możesz mu ulżyć i przerobić na preparat :mrgreen:
Proponujesz zebym z Silenta wyciagnal czaszke ? ;)

na kiedy to-to potrzebujesz??
Nie ma pospiechu, na kiedy bedzie, bedzie dobrze :)

mxw
24-12-2005, 15:10
Proponujesz zebym z Silenta wyciagnal czaszke ? ;)
myślisz że jest mu AŻ TAK potrzebna? ;-)
ciekawe jak by wyglądał bez niej :twisted:

Polaco
24-12-2005, 17:04
myślisz że jest mu AŻ TAK potrzebna? ;-)
ciekawe jak by wyglądał bez niej :twisted:
Silent uwazaj, sa plany podzielenia Cie na czesci ;)

Silent Planet
24-12-2005, 17:32
Phi.
Czaszka tam.
No i co z tej czaszki będzie?
Nerki, panowie!
Nerki, to jest dopiero kasiora...!
A nie tam czaszki...

-=Festyk=-
25-12-2005, 16:08
Z czaszki można popielniczkę zrobić,albo półmisek na orzeszki:twisted:

piast9
25-12-2005, 17:42
Z czaszki można popielniczkę zrobić,albo półmisek na orzeszki:twisted:
Trochę majsterkowania i zszywacz biurowy też można zrobić :)