PDA

Zobacz pełną wersję : Rurki na statywy

mateuszkaratysz
14-04-2011, 17:57
Cześć,

poszukuje fachowej nazwy dla aluminiowych rurek, z których w dowolny sposób można konfigurować (za pomocą złączek) różnego rodzaju "uchwyty podtrzymywacze" do lusterek, dyfuzorów i innych dodatków, które ustawia się wokół stołu bezcieniowego.

Maggot
14-04-2011, 19:03
oho aluminiowych? stalowe to np system tris aluminiowe rurki to raczej najlatwiej w sklepie z metalami kolorowymi. chyba ze szukasz gotowych produktow to to nie wiem tylko pewnie drogie jak diabli i czy jest sens placic za cos co mozna odrobina zmyslu racjonalizatorskiego przystosowac z tego co ma sie pod reka?
pozdrawiam

mateuszkaratysz
14-04-2011, 20:11
obojętnie z jakiego tworzywa może być nawet tworzywo sztuczne typu pcv...potrzebuje konkretnej nazwy żeby wiedzieć o co pytać w Casto

Tezet-gdynia
14-04-2011, 21:10
A grube to musi byc ? Szybko-zlaczki czy takie ktore podkladasz raz i bedzie gotowa kontrukcja ? Jesli grubosc nie gra roli, to rury pcv do instalacji kanalizacyjnych, potrafia byc dosc cienkie. A jesli ma to byc na stale to rurki zdaje sie ze miedziane tez do intalacji wodnych, spawane spoiwem na ksztaltkach.

mateuszkaratysz
14-04-2011, 21:19
rurki cienkie myślę, że średnica max 1,5 cm. Koniecznie z szybkozłączkami - potrzebuje coś co będę mógł przebudowywać w zależności od elementów jakie będę przyczepiał klipsami albo nakładał.

Maggot
14-04-2011, 21:37
a nie lepiej pochodzic po sklepie i pokombinowac? jak bym mial pytac tylko o to czego faktycznie szukalem idac do sklepu to bym wiekszosci fajnych patentow nigdy nie zauwazyl. a przyda sie moze wszystko od uchwytow samochodowych z przyssawka na telefon przez rzeczy tak oczywiste jak superclamp po takie dziwactwa jak slusarski uchwyt od czujnika zegarowego. co jak co ale tego sie nie da chyba jednoznacznie okreslic kup to czy tamto raz sie przydaje wysiegnik, a raz torebka z mokrym piaskiem.

Filu
15-04-2011, 06:57
po takie dziwactwa jak slusarski uchwyt od czujnika zegarowego.

Maggot właśnie tego szukam i nie wiedziałem jak to się zwie :)
trzeba będzie pobuszować po sklepach

AdamMaxx
18-04-2011, 12:57
http://www.unimag.pl/system.htm Może tak?