PDA

Zobacz pełną wersję : [Lublin] Lubelski wątek foto - spotkania, plenery, szkolenia etc...

pawciolbn
01-04-2011, 11:13
Witam.

Przykładem innych miast/województw chciałbym rozpocząć lubelski wątek plenerowy, w którym fotopstrykacze z Lubelszczyzny mogliby umawiać się na spotkania, dzielić info o szkoleniach, organizować plenery etc.

Moja propozycja jest prosta - wszystkich chętnych zapraszam do składania propozycji o miejscach, w których możemy zorganizować foto-sesje plenerowe, wymienić się doświadczeniami, poznać. Idzie wiosna, ładna pogoda, niektórzy rozpoczynają sezon ślubny, inni czyhają na dogodne okoliczności. Każdy ma jakieś ciekawe miejsca, w których można zrobić niezłą sesję. Są tacy, którzy mogą podzielić się doświadczeniem i wiedzą zorganizować sesję z modelami etc.

Myślę, że i w naszej okolicy możemy za przykładem innych ruszyć z inicjatywą...

pawciolbn
01-04-2011, 21:55
Polska C ? ehmmm..

sweetek
02-04-2011, 09:11
eeee...
nie Polska C, tylko Lublin jest takim miastem, że coś ładnego do focenia każdy trzyma dla siebie. Ludzie zamykają się w ala studiach co by te tajemnice focić. Szkoda gadać. Jak masz jakieś pomysły to daj znać...
pozdr.
s.

pawciolbn
02-04-2011, 09:48
Nie ludzie się nie zamykają. Wystarczy wyjść na miasto i mozna spotkać nawet grupy z aparatami, które się umieją zorganizować, a jakaś sesje mozna zrobić wszędzie. Chociażby działu od niedawna 1st floor na Męczenników Majdanka w opuszczonym biurowcu. Robiłem tam sesję jeszcze mojej siostrze, może nie najlepsza, ale jena z pierwszych.
Podobnie zakamarki starówki, gdzie też mozna się spotkać, bliżej poznać, coś organizować, za przykładem innych, ale no właśnie... u nad widzę ciężko.

Co do 1st floor. Gadałem jakiś czas temu z organizatorami - zapraszają.

semimatt
09-04-2011, 20:23
a ja z innej beczki troche... .. szukam w lublinie kogos z kim mozna byłoby sie przejsc pofocic po miescie... :D no ale nie bezinteresownie.. :D jakby ktos mial sigme 50 1,4 do podpiecia... bo mialem C ale srednio zadowolony z niego byłem a mam ochote kupic sigme i zeby nie narzekac potem i nie odsyłać do sklepu wolalbym popstrykac ;) ? jest ktos chetny ? w zamian mam do podpiecia 35/1,4, 85/1,8 i 200/2,8 ;)

sweetek
09-04-2011, 23:08
nie byłeś zadowolony z C 50/1,4?
hmmm... to jedno z optymalnych szkieł cena/jakość...
może to było szkło z "jakimś problemem"?
pozdr
gr

zieli33
10-04-2011, 16:16
Dopisuję się do listy. Fotograf ze mnie może średni, ale chętnie pomogę komuś przy ciekawej sesji lub wybiorę się na wspólne pstrykanie.

A C50 1.4 to obecnie moje ulubione szkło i nie mam powodów do narzekań:)

pawciolbn
10-04-2011, 19:53
Jest planowane spotkanie na 17 kwietnia. Tematem/obiektem fotograficznym będzie Dworzec PKP na Tatarach. W planach jest bliższe poznanie się uczestników rozwijającego się Forum Fotograficznego Lublina (http://www.fotolublin.fora.pl/). Na dzień dzisiejszy chętnych jest kilku. Ja nie planuję zabierania całej torby, ale jak ktoś będzie potrzebujący, to nie ma problemu. Zapraszam (http://www.fotolublin.fora.pl/plenery,27/lublin-niekoniecznie-moze-plener-jakis,86.html)

semimatt
15-04-2011, 08:48
nie byłeś zadowolony z C 50/1,4?
hmmm... to jedno z optymalnych szkieł cena/jakość...
może to było szkło z "jakimś problemem"?
pozdr
gr

Niestety jakos nie, zacinający sie lekko AF i duuuża miękkość na 1,4.. tak na prawde od f2 dopiero jako tako było... miałem wrazenie ze dosc czesto pudłował nieznacznie ale denerwująco ale może Lki mnie przyzwyczaiły do dobrej pracy (chociaz 35L potrafi sie okrutnie pomylić też)

Co do pleneru 17go kwietnia to niestety jutro jade do krakowa na weekend.. szkoda. moze nastepnym razem

sweetek
21-04-2011, 21:28
i jak wyszło focenie dworca północnego?
pozdr.
s.