Zobacz pełną wersję : [WROCŁAW] Grupa Foto
tormentor
03-06-2012, 15:06
co gdzie, jak, o której??
https://www.facebook.com/events/367849469945449/
Będzie ktoś na dzisiejszym spotkaniu??
Rozważam...
co gdzie, jak, o której??
tojacc wyżej dał linka.
Ale odwołali ze względu na pogodę.
Ha czyli jednak mnie to to nie ominęło :D
Ale jak za tydzień będą chcieli zrobić to też nie dotrę tak szybko ze Szczecińskiego reportażu :(
chłopaki co z następnym spotkaniem? xsardas obiecałeś modelki do aktu w plenerze i co? tylko onanizm sprzętowy znów będzie:
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img853.imageshack.us/img853/1095/img8712a.jpg)
albo modelkami okażą się pszczółki i motylki:P:P
a może ten opuszczony stadion, o którym wspominałem ostatnio byłby wart uwagi ?
http://maps.google.pl/?ll=51.077487,16.991134&spn=0.00278,0.006968&t=h&z=18
wstępnie umawialiśmy się kolo 23-24; więc do tego czasu coś by się przydało zorganizować;
chłopaki co z następnym spotkaniem? xsardas obiecałeś modelki do aktu w plenerze i co? tylko onanizm sprzętowy znów będzie:
źródło (http://img853.imageshack.us/img853/1095/img8712a.jpg)
Moment moment ja nic nie obiecywałem tylko mówiłem że można by coś z modelkami zorganizować :P
A można by i tam tylko co? Wspomniane robaczki? ;>
witam fotke ze spotkania.
udało się gdzieś wybrać ?
MacGyver
16-06-2012, 23:07
a może ten opuszczony stadion, o którym wspominałem ostatnio byłby wart uwagi ?
http://maps.google.pl/?ll=51.077487,16.991134&spn=0.00278,0.006968&t=h&z=18
To jest stadion Śląska Wrocław, ongiś używany do zawodów lekkoatletycznych (a i piłkarze tam czasem trenowali).
Dobra Panowie koniec pierdzielenia o tyłku Maryny :P
Tojacc jak dobrze pamiętam mówiłeś, że Twoja małżonka bawi się w malowanie i że posiadasz jakieś tam portfolio na mm?
Może ustalmy do 20-21 jakieś konkretne szczegóły a potem będziemy mieli ze 2-3 dni na zorganizowanie jakichś obiektów fotograficznych (choć może to być ciut mało czasu).
W ogóle kto by był chętny?
Wstępnie wpiszę się na listę.
Jeżeli jednak w grę wchodzi najbliższy tydzień to niestety nie dam rady
Widzę, że jak zwykle wielkie chęci ale zainteresowanie praktycznie żadne :]
Chyba faktycznie wszystko skończy się na robaczkach ;)
ktoś się wybiera?
https://www.facebook.com/events/221189208001264/
Cóż z tymi modelkami to się raczej nie wyrobimy więc proponuje poszukać innego tematu na 23-24 ;) Ja proponuje te robaczki hehehehe
Ja chętnie się wybiorę :)
ja mam ten weekend zajęty - do 16 jestem w pracy:(
Także albo po 16, albo przyszły weekend mi pasuje;)
w tym tygodniu, wybieram się na ślub koleżanki do Częstochowy.
Także niestety nie dam rady ale o niedzieli mogę pomyśleć
I tyle z planowania...
Zatem robaczki po 16 ? Bo na modeliny nie ma szans :]
w sobotę na zamku w leśnicy będzie jarmark świętojański, można jakieś repo poćwiczyć...
dla leni:
http://www.zamek.wroclaw.pl/CMS/kalendarz_imprez_2012/Noc_Swietojanska_23062012.html
Spotkanie ustawione.
Czas: jutro 24.06 ~17:00
Miejsce: łąka, park itd... tam gdzie robaki i kwiatki
Temat: makro
Co do miejsca to jeszcze się dogadamy, ale myślę że bez sensu jechać kilometry za Wro. Niedaleko ode mnie są ogródki działkowe i potężny kawał łąki + park. Dojazd od ulicy Racławickiej. Chyba, że ktoś ma lepszą miejscówkę.
Lista:
1) xsardas
2) gzoom
3) saiqard
chętni proszę się dopisywać.
Widzę ruch jak w niedzielę na jarmarku :P
Jeśli we Wro to na robaczki chętnie się wybiorę. Jakieś konkretne miejsce?
To kiedy jakieś konkrety spotkaniowe, może na weekend 15 lipca w niedzielę przy fontannie w rynku, około 16-17, na jakieś bezkrwawe polowanie z długimi lufami, lub coś innego dajcie znać ...
Z Gzoomem myśleliśmy o błyskaniu i ala fashionshoot gdzieś we Wro :)
z tym że to musi być powiedzmy przed 20 bo potem niektórzy rozpoczynają wakacje ;)
Potrzeba by skołować ze 2 kobity i kogoś kto je pomaluje i jazda :)
myslidar
13-07-2012, 10:57
Ja jestem jak najbardziej za jeżeli chodzi o błyskanie :) Jakby coś trzeba było pomóc przy przygotowaniu takiego spotkania to również się piszę :)
Na błyskanie też bym się pisał. Mam kilka błyskogratów jakby co. Mam również luźny ten poniedziałek na jakikolwiek plenerek, jakby ktoś reflektował.
Ja już zauważyłem, że aby zebrać się w większym gronie trzeba ogłaszać spotkanie tak ze 2 tygodnie wcześniej :P
Cześć wszystkim - mam na imię Arek, niedawno przeprowadziłem się w okolice Wrocławia i szukam ludzi zarażonych bakcylem fotografowania :) Kolega Bro78 przerzucił mnie tu z innego wątku i dziękuję mu za wskazanie drogi. Czy w najblizszym czasie organizujecie jakiś wypad w plener albo planujecie jakieś spotkanie? Interesuje mnie przede wszystkim fotografia motoryzacyjna i sportowa ale również tematy macro czy krajobrazy więc chętnie wybrałbym się gdzieś na sesję i przy okazji oczywiście poznać kilku nowych ludzi :) pozdrawiam
Witamy! Przeczytaj post wyżej, a zobaczysz jak często są spotkania wrocławskiej grupy;)
Bo to jest tak, jak nikt nic nie zorganizuje, to się nie spotkamy ;)
Właśnie wychodzę w miasto, jest ładne światło, po zachodzie będzie jeszcze przyjemniej. Jak ktoś ma ochotę pobiegać po uliczkach, to dajcie znać, tel. macie.
No nie mamy... A też bym połaził.
Ale tu nie chodzi o to aby łazić bez celu po mieście... ale o regularniejsze spotkania pogaduchy i w trakcie tych spotkań ugadywanie przedsięwzięć fotograficznych :]
Panie, tak to tylko na forum nikona ;)
Na forum nikona spotkania są w czwartek na Włodkowica w "Wydawnictwie" (tam, gdzie byliśmy po foceniu manifestacji). My możemy sobie ustalić np. wtorek wieczór np. godz. 18-19 w jakiejś knajpce w centrum. Musi być nas więcej, (kilkunastu?) bo nawet jak wykruszy się 10ciu z różnych przyczyn, to zawsze tych kilku przyjdzie i nie zmarnuje czasu. W związku, że na razie jest nas mało i chcemy coś zdziałać, to musimy się zdyscyplinować - spotykamy się i już :) Każdy z nas ma jakieś możliwości logistyczne/sprzętowe/znajomościowe, które zebrawszy do kupy można wykorzystać na przeróżne ciekawe sposoby. Chcemy focić modelki, tak? No to już, obgadujemy miejsca, gdzie możemy porobić zdjęcia, piszemy do dziewczyn z maxmodels, wizażystek (trzeba zebrać jakiś kapitał, na koszty - kosmetyki) i działamy. Dla mnie nie ma problemu z taką organizacja, ale dla zasady, jak mamy być grupą, robimy to razem.
święte słowa chyrus:) ja skończyłem moją przygodę z PWr, to może uda mi się znaleźć więcej czasu;) to jak... spotkanie w najbliższy wtorek?? i tam dogadujemy szczegóły??
Panie, tak to tylko na forum nikona ;)
Na forum nikona spotkania są w czwartek na Włodkowica w "Wydawnictwie" (tam, gdzie byliśmy po foceniu manifestacji). My możemy sobie ustalić np. wtorek wieczór np. godz. 18-19 w jakiejś knajpce w centrum. Musi być nas więcej, (kilkunastu?) bo nawet jak wykruszy się 10ciu z różnych przyczyn, to zawsze tych kilku przyjdzie i nie zmarnuje czasu. W związku, że na razie jest nas mało i chcemy coś zdziałać, to musimy się zdyscyplinować - spotykamy się i już :) Każdy z nas ma jakieś możliwości logistyczne/sprzętowe/znajomościowe, które zebrawszy do kupy można wykorzystać na przeróżne ciekawe sposoby. Chcemy focić modelki, tak? No to już, obgadujemy miejsca, gdzie możemy porobić zdjęcia, piszemy do dziewczyn z maxmodels, wizażystek (trzeba zebrać jakiś kapitał, na koszty - kosmetyki) i działamy. Dla mnie nie ma problemu z taką organizacja, ale dla zasady, jak mamy być grupą, robimy to razem.
Ale ja od roku o tym mówiłem i pisałem hehe :P Tylko zapał Wrocławian marny ;)
Panowie, tylko jak znam realia znowu zostaniemy w 3 bądź 4. Coś mało nowych chętnych :\
Zacznijmy też regularne spotkania we 3-4 osoby, a zobaczycie że się to rozrośnie :) W Szczecinie zaczęło się w zasadzie od 1 pleneru grupowego skrzykniętego przez CB, potem zaczęliśmy się spotykać w każdą środę w studio jednego kolegi i o dziwo nie były to spotkania stricte zdjęciowe,a bardzie pogaduchy dowiadywanie się nowych rzeczy wzajemna nauka i tak dalej i tak dalej :)
A tu efekty jednego ze spotkań, które pewnie już widzieliście na forum ;)
a)
źródło (http://img96.imageshack.us/img96/9314/img0544jpga.jpg)
b)
źródło (http://img269.imageshack.us/img269/3977/img0579jpg.jpg)
c)
źródło (http://img704.imageshack.us/img704/4278/img0554jpg.jpg)
Pkt 8 regulaminu forum
Dobra to zróbmy tak! Wypisujemy swoje pomysły na zdjęcia i potem sukcesywnie będziemy je realizować!
Moje to:
1. Błyskanie --> modelkowe/modelowe
2. Błyskanie --> zdjęcia parcour'owców/jeżdżących wyczynowo na rolkach, deskach, rowerach etc
3. Sesja ślubna na opak
4. ...........
bez określenia czasu i miejsca można się w nieskończoność umawiać... dawajcie konkrety ;-)
We wtorek wieczorem spotykamy się przy soczku pogadać i rozpisać konkrety a może i przydzielić zadania. Pasuje? Chyba, że już to zrobimy.
Może być wtorek, mi pasuję. Spotkamy się, pogadamy i omówimy co dalej :)
Środa środa środa! We wtorek się przeprowadzam :( Bo mnie kobieta zabije jak ją zostawię z tym bałaganem samą!
mnie środa pasuje.
Możemy pomóc w przeprowadzce :)
Czyli pozostaje tylko ustalić miejsce i godzinę.
18 pasuje? Kto zna jakąś fajną knajpkę na spot? Może tradycyjnie Wydawnictwo na Włodka?
no i dobra środa 18:00 wydawnictwo, bez ciał, szkieł i innych dupereli...
Z kartkami papieru do notowania ustaleń :P
Kiedy jakieś kolejne spotkano bo jestem zainteresowany ...
Środa 1 sierpnia 2012r. w Wydawnictwie na Włodkowica o godz. 18:00 :)
zdzislawd1
28-07-2012, 16:02
Dokladnie w ktorym miejscu jest to Wydawnictwo
dziekuje za odpowiedz Zdzislaw
Dokladnie w ktorym miejscu jest to Wydawnictwo
dziekuje za odpowiedz Zdzislaw
Tutaj: Wydawnictwo – Kawiarnia, Księgarnia, Galeria - Kolejna witryna oparta na WordPressie (http://www.wydawnictwo-wlodkowica11.pl/)
Dobra przeprowadziłem się :p jak rozumiem nic nie uległo zmianie i spotykamy się dziś o 18 ?
Dobra przeprowadziłem się :p jak rozumiem nic nie uległo zmianie i spotykamy się dziś o 18 ?
Tak jest. A potem paraperówa u Ciebie ;)
Odnośnie naszych ostatnich ustaleń, rozmów itp. planów, jutro (czwartek) latamy w poszukiwaniu i foceniu klatek schodowych. Z tego co mi się udało dowiedzieć, to znajdziemy je min. tutaj:
ul. Ofiar Oświęcimskich vis a vis Narodowego Banku Polskiego
ul. Teatralna
ul. Wita Stwosza
ul. Podwale
ul. Wyszyńskiego
ul. Wieczorka
na przeciwko renomy
Proponuję godz. 18.00
Ech, w czwartek odpadam. W firmie oszaleli od upałów.
Powiedzmy że od bity się wyrobię ;)
Czyli godz. 18.00 przy teatrze lalek (fontannie). Pasuje?
Jako od niedawna upieczony Wrocławianin zapytam czy na jakieś plenery w okolice Wrocławia też wyjeżdżacie?
Dopiero koło 15 będę w stanie powiedzieć czy na 100% się wyrobię...
Jako od niedawna upieczony Wrocławianin zapytam czy na jakieś plenery w okolice Wrocławia też wyjeżdżacie?
Oczywiście, jeśli coś ciekawego jest do fotografowania, to jak najbardziej.
- - - Updated - - -
Dopiero koło 15 będę w stanie powiedzieć czy na 100% się wyrobię...
Jakby co, to dzwoń.
Czy udało się ustalić termin i temat następnego spotkania?
No ja sie nie wyrobiłem niestety więc nic o tym nie wiem :(
ani wyników spotkania, ani informacji czy się odbyło...nic... cisza...
wybiera się ktoś na warsztaty portretu ateliory w zamku brzezina?
wybiera się ktoś na warsztaty portretu ateliory w zamku brzezina?
Możesz podać jakieś szczegóły??
nie wiem czy mogę je tu wrzucić, choć oprócz tego, że się zapisałem nic z firmą wspólnego nie mam...
jak coś proszę usunąć...
Portal fotograficzny - ateliora.com ? fotografia cyfrowa, porady fotograficzne, aktualności. (http://www.ateliora.com/pl/warsztaty)
Żyje ktoś jeszcze w tym Wrocławiu?
Może jakieś spotkanko??:>
To może jakieś spotkanko??
Bo daaawno już nic nie było;)
No to rzucaj ogłoszenie parafialne gdzie kiedy i za ile proponujesz tak z 1/2 tygodniowym wyprzedzeniem i jazda ;)
Pasuje Wam niedziela o 12??
W która niedziele no i co gdzie jak?
--- Kolejny post ---
W która niedziele no i co gdzie jak?
Możemy w tą niedziele pójść na pizze/obiad. Pogadać, podyskutować.
Chyba że wolilsz wymyślić jakąś sesje i poszukać modelin na mm. Ale to już raczej na przyszły tydzień.
Pytałem, bo tą niedziele mam zajętą ale przyszła why not, może ktoś jeszcze by się odezwał? :P
widać wiecej osób nie jest zainteresowanych:)
A może najbliższy wtorek rano? pasuje Ci??
Jeśli byłby ktoś zainteresowany właśnie takim spotkaniem w któryś weekend to bardzo chętnie bym uczestniczył. Jestem totalnym laikiem. Na święta mikołaj przyniósł(rzecz jasna, sam płaciłem) mi lampe więc chętnie bym ją wykorzystał i posłuchał rad :)
Za godzinę idę w miasto na małe spontaniczne streetfoto. Jak ktoś chce się przyłączyć, to dawajcie znać.
Ewentualnie jak będę już offline, to tel. 798 443 555
Planuję małe focenie "z kijem" (statywem) dziś wieczór. Jak ktoś chętny na szlajanie się po starym mieście, to zapraszam.
PS. Odra https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/265047_471358602926059_1116582337_n.jpg ciekawie przymarzła: :)
Chętnie bym się wybrał na foto po Wrocławiu, dajcie znać kiedy sie wyberacie
Pogoda dopisuje, chętnie poszlajałbym sę z samego rana po starym mieście. Ktoś się pisze, np. jutro?
Jutro nie dam rady, ale właśnie teraz się szlajam
Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2
Ja niestety nie mogę za bardzo z rana ale jakieś wieczorne foto ? Albo weekend ?
Może ktoś ma ochotę dziś się poszlajać z kijem (statywem) po mieście?
lomiarz.wroc
23-03-2013, 20:36
A ktoś wie coś o najbliższym fotoday? A tak z zupełnie innej beczki to chętnie bym się umowił na grupowe focenie ale na razie mam uszkodzone auto wiec jak naprawie to się odezwę.
Wysyłane z mojego LT30p za pomocą Tapatalk 2
To ma być jakiś nowy fotoday? Jeśli nie będzie Wam przeszkadzał jeszcze jeden statyw to chętnie się wybiorę. Zwłaszcza, że do końca marca urlop dostałem :D
przy - 15? :P
Przy -30 też mi nie robi różnicy :)
To już wróciłeś czy się wybierasz?
Wróciłem. Wieczorami, w tygodniu, jestem jak najbardziej za wypadami na focenie.
ja wieczorem też chętnie się wybiorę;) tylko dajcie znać przynajmniej dzień wcześniej, żebym miał aparat i kija przy sobie we wro ;)
No jak to tak, rozstajesz się z aparatem? Rozumiem z kijem, ale z aparatem? ;)
a może ktoś byłby chętny by pofocić startrails gdzieś na obrzeżach albo poza miastem? gdy się cieplej oczywiście zrobi, mam nadzieję że to już wkrótce. samemu się za bardzo nie chce, w kupie wiadomo raźniej robić te parę setek klatek... na razie rzucam pomysł, bo wiadomo, że i pogodę i możliwości trafić trzeba, ale pisałby się ktoś?
Chętnie, ale poprosze cieplejsza pogodę niż dzisiaj
oj tam oj tam... czasem się zdaży, ze dostaje wolne i może sobie dłużej pospać w domu:)
Każdemu wolne się należy... nawet mojemu aparatowi;p;p
Proponuję po świętach ugadać się konkretnie na jakiś termin.
BTW, niedługo Rajd Świdnicki :)
Odkopuję i reaktywuję, bo wiem, że są chętni na spotkania we Wrocławiu. Może ktoś jeszcze przyłączy się?
Odkopuję i reaktywuję, bo wiem, że są chętni na spotkania we Wrocławiu. Może ktoś jeszcze przyłączy się?
A podejrzewam, że ktoś by się zebrał :)
Myślisz o spotkaniu fotograficznym, czy w pizzerii? ;)
jestem na tak!
Wysłane z mojego LG-P760
Foto-towarzyskim :) Najlepiej konkretny pomysł na plener. Według sugestii, najlepiej modelkowy, ale z tym myślę poczekać jeszcze i najlepiej omówić osobiście.
Panowie tylko pomyslcie o przyszlym tygodniu, najlepiej tuz po wyplacie... :)
Wysłane z mojego LG-P760
Foto-towarzyskim :) Najlepiej konkretny pomysł na plener. Według sugestii modelkowy, ale z tym myślę poczekać jeszcze i omówić osobiście.
Jakie godziny pasują Wam najbardziej w środku tygodnia? Ranno - popołudniowe, czy lepiej np. pod wieczór >= 17.00 ?
Jakie godziny pasują Wam najbardziej w środku tygodnia? Ranno - popołudniowe, czy lepiej np. pod wieczór >= 17.00 ?
Jak dla mnie po 15
Po 18.
Wysłane z mojego LG-P760
Panowie, po świętach umówimy się na konkretny termin i miejsce.
tak chyba bedzie najlepiej.
Wysłane z mojego LG-P760
PS. Jeśli macie znajomych, którzy też fotografują, nieważne czym, i chcieliby również dołączyć, to zabierzcie ich ze sobą. Im więcej nas, tym lepiej.
W razie czego też jestem chętny na wspólne plenery.
Święta i po świętach... Jak na razie mam same straty i przez to jeszcze nie wróciłem do Wrocławia.
Jeśli uda mi się wrócić w niedzielę do Wro, to może spotkalibyśmy się w przyszłym tygodniu? Chyba, że już planujecie urlopy i dopiero po majówce jesteście na miejscu.
PS. Nie ma ktoś z Was do sprzedania koła dwumasowego do Skody Octavi? ;)
Witajcie ponownie! Co powiecie na spotkanie w ten czwartek?
Witajcie ponownie! Co powiecie na spotkanie w ten czwartek?
Mi czwartek nie pasuje:(
Może przyszły tydzień? proponuję czwartek :)
czyli 15.05.2014 oficjalna data spotkania :) Komu będzie pasowało, ten będzie, a jak nie, to trudno (ja na 99% będę) :) Jakieś propozycje na miejsce spotkania, które można by przy okazji "zfocić" ?
czyli 15.05.2014 oficjalna data spotkania :) Komu będzie pasowało, ten będzie, a jak nie, to trudno (ja na 99% będę) :) Jakieś propozycje na miejsce spotkania, które można by przy okazji "zfocić" ?
A może ktoś ma jakieś modeliny?? ;)
maxmodels.pl :) Z tym, to nie ma problemu. Jeśli chodzi o mnie, to przed foceniem modelek wolałbym się spotkać, obgadać zasoby (ile mamy lampek itp.) i jak byśmy to zorganizowali i gdzie. Wówczas można coś fajnego zrobić, nawet z większym rozmachem.
najpierw trzeba sie zobaczyc. w czw. od 18.30 pasuje Wam? , umawiamy sie na wode mineralna czy piwo?
Wysłane z mojego LG-P760
Kto ma jutro czas i ochotę, to spotykamy się na mieście o 18.30.
Witajcie,
Mam takie drobne pytanie. Czy na terenie Wrocławia działa jakiś klub fotograficzny? Podglądam czasami zielonogórskie towarzystwo fotograficzne i fajnie się ludzie na tych spotkaniach "bawią". I fajnie też poznawać ludzi o tej samej pasji :)
Pozdrawiam
Canoneer79
17-05-2015, 21:27
Czy ktoś wyraża chęć na wspólne plenery "landszaftowe" na Dolnym Śląsku?
Mogę zapewnić kilka pomysłów na ciekawe miejsca i transport :D
W zamian mile widziane jeszcze więcej pomysłów na ciekawe plenery i może trochę tipsów;)
myślę, że pojeździć można w ciekawe miejsca :) także ja jestem chętny :)