bebesky
13-03-2011, 13:40
Chodzi o założenie własnej galerii ze zdjęciami.
Założenia:
1. Nie chcę się znać na tworzeniu stron www, hostingach, itp.
2. Ma mieć interfejs umożliwiający samodzielne uzupełnianie i kasowanie zamieszczonych zdjęć oraz (niekoniecznie) ustalanie ich kolejności.
3. Ma zawierać zdjęcia pogrupowane w kilka galerii.
4. Wygląd - można powiedzieć minimalistyczny - bez "wodotrysków" w postaci zbyt dużej ilości kolorków, animacji. Po prostu przejrzyste.
5. Bez blogów, kalendariów, liczników i innych tego typu cudów
6. Nie może to być galeria na jakimkolwiek portalu społecznościowym w stylu nasza klasa, facebooki, twitery i inne
7. Jeżeli darmowa to z jak najmniejszą ilością reklam. Jeżeli płatna to w cenie np do 100-200 zł rocznie.
8. Decyzję o zamieszczonych zdjęciach ma podejmować osoba zdjęcia umieszczająca a nie jakiś moderator, - czyli odpadają wszelkie onephoty, plfoty, stocki.
Zna ktoś coś takiego?
W sieci spotkałem polecenie dwóch galerii, choć nie wiem czy spełniają powyższe kryteria:
photoshop.com i windows live
Czy któraś z nich będzie dobrym wyborem?
Może ktoś ma przykłady jak wyglądają strony stworzone na tych serwisach?
Założenia:
1. Nie chcę się znać na tworzeniu stron www, hostingach, itp.
2. Ma mieć interfejs umożliwiający samodzielne uzupełnianie i kasowanie zamieszczonych zdjęć oraz (niekoniecznie) ustalanie ich kolejności.
3. Ma zawierać zdjęcia pogrupowane w kilka galerii.
4. Wygląd - można powiedzieć minimalistyczny - bez "wodotrysków" w postaci zbyt dużej ilości kolorków, animacji. Po prostu przejrzyste.
5. Bez blogów, kalendariów, liczników i innych tego typu cudów
6. Nie może to być galeria na jakimkolwiek portalu społecznościowym w stylu nasza klasa, facebooki, twitery i inne
7. Jeżeli darmowa to z jak najmniejszą ilością reklam. Jeżeli płatna to w cenie np do 100-200 zł rocznie.
8. Decyzję o zamieszczonych zdjęciach ma podejmować osoba zdjęcia umieszczająca a nie jakiś moderator, - czyli odpadają wszelkie onephoty, plfoty, stocki.
Zna ktoś coś takiego?
W sieci spotkałem polecenie dwóch galerii, choć nie wiem czy spełniają powyższe kryteria:
photoshop.com i windows live
Czy któraś z nich będzie dobrym wyborem?
Może ktoś ma przykłady jak wyglądają strony stworzone na tych serwisach?