Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Monitor CRT do zdjęć - używany - jaki polecacie ?

softgbs
11-03-2011, 23:27
Witajcie ;)

Poszukuję tymczasowego monitora CRT, który w miarę nada się do obróbki zdjęć.
Niestety na pewien okres czasu jestem uziemiony z laptopem toshiby, który mimo 3 latek ma beznadziejy ekran (taak .. kąty widzenia..) i za nic nie moge się z nim "porozumieć" bo po przeglądnieciu zdjęć na właściwym sprzęcie (dell z ekonomicznym IPS) okazuje sie że rozbieżność w kolorach, gamma i kontraście jest już zbyt duża by móc to zaakceptować ...

Szukam ekonomicznego "studenckiego" rozwiązania - najlepiej właśnie CRT 17 cali - za symboliczną kwotę na tymczasowy okres będzie do zniesienia a nawet taki LG flatron F700B za kilka dyszek da mi lepszy obraz niż ekran laptopa

Może ktoś z Was zna z owych czasów całkiem "przyzwoity" ekran CRT ze złączem D-sub, który da radę ?

ps. podłączałem wykopany stary monitor LCD 17 cali belinea ale prócz lepszych kątów widzenia w stosunku do laptopa niczego nie moge zauważyć, gamma i kontrast nadal leży - obstawiam że pewnie kontrast tego modelu to 1:200 to max .. taka opcja odpada

m-a-r
12-03-2011, 00:01
stare wypalone CRT to nie jest najlepsze wyjście. Era tych monitorów minęła wiele lat temu - wypaliły się.
Jeśli koniecznie chcesz taki nabyć to poszukaj na gumtree w dziale "oddam" czasem ludzie pozbywają się staroci i często monitory tam wyrzucają.
Albo popytaj się w niewielkich firmach, oni też takie rzeczy wyrzucają