PDA

Zobacz pełną wersję : Gdzie kupić nowego Canona 50mm f1.4 lub/i Canona 85mm f1.8

ch4rli3
04-03-2011, 14:39
Witam,

mam pytanie odnośnie miejsc, gdzie można kupic nowego Canona 50mm f1.4, chodzi mi o województwa mazowieckie i kujawsko-pomorskie.

Pisząć o zakupie nie mam na myśli tylko fizycznego zakupu, ale przede wszystkim profesjonalnej obsługi, możliwości sprawdzenia kilku egzemplarzy bez łaski.

Z góry dziękuje za sugestie

Pzdr

N00bek
05-03-2011, 00:44
Powiem Ci tak:
Jeśli trafisz na dobrą godzinę do Fotojokera w Toruniu - to obsłuży Cię Pan, który się na tym zna. Coś koło godziny 16-18 w piątki i wtorki. Jeśli jednak jakoś tak źle się ułoży, to trafisz na babę, która będzie Ci wmawiać, że takich gówien oni tam nie mają.

Drugim sklepem w Toruniu był sklep Fotostor, Pana Janusza Storczywskiego. Full profesjonalizm, wszystko jak należy. Pełen wybór. Jednak nie często bywam w Toruniu więc nie wiem czy Pan Janusz nie zamknął go już z powodu napływów. Musisz poszukać ;) Powodzenia

ch4rli3
06-03-2011, 00:13
Dzięki kolego za namiar. Na pewno się tam wybiorę! Macie może jeszcze jakies propozycje...?!

Pzdr

Goomis
07-03-2011, 01:38
sigma pro centrum w bdg. (nazywają się sigma pro centrum ale mają np. dużo eLek do pomacania) Pewnie mają 50tkę i 85mm. większość pracowników zna się tam na tym co sprzedają, aczkolwiek najtaniej nie jest.

ch4rli3
10-03-2011, 09:03
....najtaniej nie jest.

Wczoraj odwiedziłem to centrum i muszę się przyznać, że jest drogo, dla przykładu C 50mm f1.4 kosztuje 200PLN więcej niż średnia cena w necie!
Niemniej jednak dzięki za info
Pzdr

canonfun
10-03-2011, 09:23
Wczoraj odwiedziłem to centrum i muszę się przyznać, że jest drogo, dla przykładu C 50mm f1.4 kosztuje 200PLN więcej niż średnia cena w necie!
Pzdr

to chyba logiczne...

Goomis
10-03-2011, 22:35
Pzdr

No wiadomo, że drożej niż w necie. No 200zł przy 50/1.4 to sporo. Pytałeś jeszcze o mazowieckie, więc przecież masz Warszawę. Ja polecam fotoformę. Kupiłem tam 85/1.8 co prawda przez neta ale kontakt i obsługa przez tel. znakomite.

xan
10-03-2011, 23:15
chcesz macać i mieć taniej niż w necie?:P

ch4rli3
11-03-2011, 05:12
chcesz macać i mieć taniej niż w necie?:P

Dowiedziałem się, że np. w sklepach: Foto-it, Foto-ivy lub Fotoforma można pomacać i kupić w cenie z netu

Pytam, czy macie jeszcze jakieś propozycje... gdzie jest sporo sprzętu i można sobie go potestować na spokojnie, a przy tym nie dać zedrzeć z siebie skóry. Nie jest dla mnie problemem wydać kilkadziesiąt PLNów więcej za możliwość wyboru z kilku sztuk. Niemniej jednak nie mam zamiaru parę setek wywalić w błoto!

Goomis
11-03-2011, 22:29
Dowiedziałem się, że np. w sklepach: Foto-it, Foto-ivy lub Fotoforma można pomacać i kupić w cenie z netu

Pytam, czy macie jeszcze jakieś propozycje... gdzie jest sporo sprzętu i można sobie go potestować na spokojnie, a przy tym nie dać zedrzeć z siebie skóry. Nie jest dla mnie problemem wydać kilkadziesiąt PLNów więcej za możliwość wyboru z kilku sztuk. Niemniej jednak nie mam zamiaru parę setek wywalić w błoto!

Foto-ivy jest z Krotoszyna a to Wielkopolska a nie kuj-pom czy mazowieckie :P
A i Foto-ivy to bardzo znany użytkownik tego forum: Towers. U niego możesz kupować i wysyłkowo - jak poprosisz sprawdzi Ci sprzęt na swoim Dsie. Paczka kurierska przetrwałaby wojnę atomową :-D Tutaj nie masz się co bać. Biznes Towersa i jego żony to bardzo porządna instytucja ;-) (kupowałem od niego 5DmkII) A co jeszcze do fotoformy. Szkło jest super dobre(część tu na forum narzeka, że 85/1.8 jest nie najlepsza na pełnej dziurze. Moja jest super żyleta, celna, szybka. 0 zastrzeżeń) a i paczka też niczego sobie(pierwszy raz spotkałem się z poduszkami powietrznymi jak w USA :-D)

ch4rli3
12-03-2011, 21:15
Foto-ivy jest z Krotoszyna a to Wielkopolska a nie kuj-pom czy mazowieckie :P
A i Foto-ivy to bardzo znany użytkownik tego forum: Towers. U niego możesz kupować i wysyłkowo - jak poprosisz sprawdzi Ci sprzęt na swoim Dsie. Paczka kurierska przetrwałaby wojnę atomową :-D Tutaj nie masz się co bać. Biznes Towersa i jego żony to bardzo porządna instytucja ;-) (kupowałem od niego 5DmkII) A co jeszcze do fotoformy. Szkło jest super dobre(część tu na forum narzeka, że 85/1.8 jest nie najlepsza na pełnej dziurze. Moja jest super żyleta, celna, szybka. 0 zastrzeżeń) a i paczka też niczego sobie(pierwszy raz spotkałem się z poduszkami powietrznymi jak w USA :-D)

Dzieki!!:-D
Wiem, że jest z Wielkopolski!! (odpowiadałem na wpis XANa) Wiele dobrego o tej firmie słyszałem. Sam zresztą mojego Samyanga u nich zamówiłem!! Poza wymienionym w wątku sprzęcie chcę kupić jeszcze C 100mmL IS USM, toteż 400pare km w obie strony wydają się nie grać aż tak dużej roli, przy takich zakupach!
Pzdr

Salesman
13-03-2011, 00:12

W Cyfrowe.pl w Gdańsku bez problemu sprawdzisz sprzęt a jak się zapowiesz to i ściągną kilka sztuk do testów. Obsługa i wiedza bez zastrzeżeń. Zakładam, że to samo możesz zrobić w ich sklepie w Warszawie, ale to nie mój rejon, sprawdź.