PDA

Zobacz pełną wersję : [marcooos] Portret

marcooos
01-03-2011, 22:28
Witam
Moja pierwsza próba. Dajcie znać co poprawiać bo napewno jest co :)

1.

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img560.imageshack.us/i/img74481cb.jpg/)

mastal23
01-03-2011, 22:35
poprawić należy wg mnie całe zdjęcie a najlepiej zrobić nowe. i wcześniej się przygotować. nic nie ma na tym zdjęciu co może przykuć uwagę.

marcooos
01-03-2011, 22:48
poprawić należy wg mnie całe zdjęcie a najlepiej zrobić nowe. i wcześniej się przygotować.

Dzięki za kostruktywną uwagę.
Wydawało mi się, że nie każde zdjęcie z kategorii człowiek/portret musi być przygotowane i pozowane. Ten kadr jest rzeczywiście bez przygotowania, poprostu z życia wzięty (IMHO akurat to nie jest jego wadą).

Jakby ktoś miał bardziej sczegółowe uwagi to poproszę.

lukeandro
01-03-2011, 22:56
1. Ostrość na najbliższe oko powinna iść, nie ważne czy przygotowane czy z życia
2. Ta ręka to tej pani ? wygląda jakby nie wiadomo skąd się wzięła i do kogo należy
3. co to za czarny punkcik na czole ?

Poza tym z życia wzięte ale też przemyślane powinno być(kadr i kompozycja)

xxkomarxx
01-03-2011, 22:56
Ok zdjęcie z życia wzięte ale moim skromnym zdaniem powinno ono coś przedstawiać.
Tu mamy złapane tak zbyt nachalnie. Wjeżdżamy w modelkę tak że aż GO źle się rozłożyła. Jest za wąsko. Oczy biegają od brzegu kadru do brzegu nie mogąc się o nic zahaczyć.

Ręka wyrasta nie wiem skąd, głowa wisząca w powietrzu.
To taki mój subiektywny odbiór.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Chyba nie tylko mój :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
no faktycznie co to za kropka. Myślałem ze mam monitor brudny :)

marcooos
01-03-2011, 23:11
Pojęcia nie mam co to za kropa !!! (pojawiła się po ostrzeniu po zmianie rozmiaru)
Ostrzyłem specjalnie na lewe oko (wg mnie zwraca to uwagę) ale rozumiem, że tak nie należy.
Co do wjeżdżania w modelkę to jak powinna wyglądać technika fotografii twarzy?
Z ręka macie absolutną rację. Nie wiem dlaczego mi nie przeszkadzała teraz mnie razi.
Dzięki

photographus
02-03-2011, 20:30
Głębia odtrości do niczego. Brak pomysłu, ale kto powiedział, że ma być. Ręka - masakra. Światło zupełnie nieprzemyślane. Kadr do kitu.
pozd®ówka

Chary
03-03-2011, 00:16
Wg mnie powinieneś odejść dalej, skadrować szerzej i z wysokości oczu tej pani