Rogas
25-02-2011, 01:15
Witam. Obecnie posiadam kompakta Sony hx1. Jakieś dwa tygodnie temu będąc z dzieckiem na placu zabaw, przyszedł kolega z nikonem d90 18-105. Pobawilem się nim 2-3 godzinki i przyznam ze różnica jest niesamowita. I w ten sposób zarazilem się lustrzanka.
Głownie fotografuje dziecko, krajobraz, imprezy domowe przy słabym oświetleniu (zarowka), wakacje, itd. Do tego dochodzi video, zawsze lepiej miec, niż nie nigdy niewiadomo kiedy może się przydać. Myśle o body 7D, myślałem o D300s, ale szkła mi bardziej podchodzą z canona.
Wiec myśle o obiektywach:
- 15-85 dobry zakres i cena £490
- 17-55 2.8 dobre światło, cena £680
- 24-105L dobra obudowa i większy zakres, ale brak szerokiego, £680
- myslalem jeszcze o 70-200 2.8 lub 4 IS, ale to chyba za jakiś czas.
Proszę o pomoc w wyborze obiektywu, bo niechcialbym popełnić błędu w wyborze szkła. Wysłucham każdych sugesti i innych mozliwosci. Z góry dzieki.
Głownie fotografuje dziecko, krajobraz, imprezy domowe przy słabym oświetleniu (zarowka), wakacje, itd. Do tego dochodzi video, zawsze lepiej miec, niż nie nigdy niewiadomo kiedy może się przydać. Myśle o body 7D, myślałem o D300s, ale szkła mi bardziej podchodzą z canona.
Wiec myśle o obiektywach:
- 15-85 dobry zakres i cena £490
- 17-55 2.8 dobre światło, cena £680
- 24-105L dobra obudowa i większy zakres, ale brak szerokiego, £680
- myslalem jeszcze o 70-200 2.8 lub 4 IS, ale to chyba za jakiś czas.
Proszę o pomoc w wyborze obiektywu, bo niechcialbym popełnić błędu w wyborze szkła. Wysłucham każdych sugesti i innych mozliwosci. Z góry dzieki.