PDA

Zobacz pełną wersję : Ale jaja

Kubaman
16-12-2005, 19:59
Bardzo proszę albo o zamknięcie tego wątku, albo o kulturalną dyskusję bez inwektyw - naprawdę gorąco proszę.

A teraz do rzeczy :twisted: - otóż nie mogłem się powstrzymać i nie podpiąć linku do dyskusji z dpreview.com na temat ostatniego hitu Nikona. Zastanawiałem się, czy dać to do któregoś z wątków o D200 lub do wątku Jurka "o wariacji", ale ponieważ boję się zamknięcia lub intensywnej walki Bojowników-O- Zachowanie-Czci-Systemów, daję osobno.

Sami oceńcie rzetelność ocen, sampli, poziom wypowiedzi i argumentacji. Kurczę tak - to ci sami ludzie, którzy proszą o źródła :-o To ci sami tropiciele faktów dotyczących 5D :lol:

Oto link. (http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1021&message=16275365)

A teraz dwie sprawy:
1) jescze raz bardzo przepraszam... :twisted:
2) chylę czoła przed koleżeńskim forum Nikona 8-) Jakość wypowiedzi jest (mimo wielu wad) jednak na kosmicznie innym poziomie

(no może poza kilkoma trollami postującymi i u nas - nota bene spodziewam się ich tutaj i dlatego pisałem o zamknięciu - zgaduję pierwszy post "ale nikon ma mniejsze szumy niż 5D" a na argument o nieprofesjonalnym podejściu do testu odpowiedź "ale 300D jest srebrny" albo "****" albo inne na tym poziomie).

Jac
16-12-2005, 20:31
mysle ze to jest najlepszy komentarz
ISO 1600 looks good but my French is not good enough to decipher the Exif data fully. :mrgreen:

Kubaman
16-12-2005, 20:36
to może jeszcze skorzystam z okazji i zapodam linka do "review" D200 autorstwa Kena Rockwell'a. Taki upominek dla zmęczonych i bez humoru w tę paskudną pogodę - ja się śmiałem do rozpuku :-D

http://www.kenrockwell.com/nikon/d200.htm

djtermoz
16-12-2005, 20:37
Jeszcze raz wiec wyszlo na to samo - albo ktos umie trolowac albo umie robic zdjecia.

W sumie to zaden problem zeby wykazac wyzszosc kazdego aparatu nad dowolnym innym. Zalezy jak sie podejdzie do testu.

Kubaman - dzieki za link. Mysle, ze moge z czystym sumieniem polecic D200 znajomemu Nikoniarzowi ktory powoli rozglada sie za pierwsza cyfrowa lustrzanka...

Kubaman
16-12-2005, 20:40
Kubaman - dzieki za link. Mysle, ze moge z czystym sumieniem polecic D200 znajomemu Nikoniarzowi ktory powoli rozglada sie za pierwsza cyfrowa lustrzanka...
jeśli jest "Nikoniarzem" to chyba mu krzywdy nie zrobisz - tez bym polecił :) Tylko go nie podsyłaj do tej ciekawej dyskusji, bo chłopak przestanie zdjęcia robić a zostanie Wojownikiem.

Vitez
20-12-2005, 09:30
A gdzie nasze znajome trolle?

Jarek Jaworski
20-12-2005, 10:19
Moj kolega (zwolennik Nikona i analogowej fotografi) porownal wczoraj swojego D1x z D2x, D200, D5, D1sMkII, D1MkIIN i stwierdzil:
Canon nawet w D1 ma autofokus gorszy od nowych Nikonow
Najlepszy wizjer ma D1sMkII
"Najladniejszy" obraz daje D5
Nikon D200 ma mniejsze szumy od D2x
I podsumowujac chcialby miec wizjer i uszczelnienie z D1sMkII, wielkosc i autofokus z D200, obraz z D5 - czyli nie ma dla niego aparatu, slajd jest za drogi do reportazu, czyli nie da sie robic zdjec :D
Czego sobie i innym nie zycze

Kubaman
20-12-2005, 11:48
2) chylę czoła przed koleżeńskim forum Nikona 8-) Jakość wypowiedzi jest (mimo wielu wad) jednak na kosmicznie innym poziomie

kurcze, a jednak fatum D200 jest mocniejsze.. to co się ostatnio dzieje na forum Nikona niezbyt dobrze świadczy.. szkoda.

BTW, jakość zdjęć "testowych" i przykładów z D200 jest tam na żenująco niskim poziomie. A zawsze słyszałem, że to na naszym forum nikt nie potrafi zdjęć robić ;)

yasin
20-12-2005, 15:23
Ja czytam ich forum intesywnie od paru dni i mam niezly ubaw :) jeszcze troche i sie pobija, o malo sie nie pobili o podpisy pod forami, ze u jednych bylo amatorzy, a u drugich profi :)

Vitez
22-12-2005, 09:05
o malo sie nie pobili o podpisy pod forami, ze u jednych bylo amatorzy, a u drugich profi :)

Przeciez u nas bywa tak samo... ci co agresywniejsi naskakuja na tych co aktywniejszych "wyzywajac" ich od "mądrali" wlasnie... albo pyskuja do moderatorow w stylu ze ich podpis do nich pasuje (a jakze mialby nie pasowac skoro mozemy sami sobie ustawic ten podpis 8) ).