PDA

Zobacz pełną wersję : Grupowy zakup sprzętu foto

EZOGHUL
23-02-2011, 18:23
Witam
Czy ktos w najblizszym czasie /marzec/ ma zamiar kupować sprzęt foto?
Ja planuję kupić jakieś lepsze tele i razem można wynegocjować lepsze ceny.

krismikolow
23-02-2011, 19:25
Znalazłem coś takiego:

http://canon-board.info/showthread.php?t=73735

Może Cię to zainteresuje:-D

EZOGHUL
23-02-2011, 19:55
kurde, nie widzialem.

pawciolbn
04-03-2011, 13:15
Witam wszystkich zainteresowanych.

Na wstępie dzięki serdeczne dla tych, co przyłączyli się do inicjatywy. Jak pisałem w mailach - udało mi się oferty otrzymać tylko od kilku sprzedawców, którzy niestety nie podchodzą do sprawy zbyt poważnie, albo nie są w stanie dać nam ciekawej propozycji cenowej. Na czele żałosnych ofert należy postawić a przy tym potępić za postawę hurtownie (jak oni śmią się tak nazywać?) KDM Foto z Lublina - omijać wielkim łukiem. Oferta tej firmy zakłada cenę 5DmkII (przy zakupie 5szt.) 7700zł!! przy czym cały zakup od zainteresowanych osób szacowano na ok 50tys PLN

No niestety nie wszyscy chyba dalej są zainteresowani, bo nie mam od wielu odzewu. Niestety nr 2. polega na tym, że na ten moment jestem - dzięki urzędowskiemu galimatiasowi - zmuszony wycofać się z inicjatywy, po prostu nie dostałem w tym miesiącu dofinansowania. Tym samym chciałbym publicznie przeprosić wszystkich, którzy liczyli na konkretne efekty. Niestety nie jest to zależne ode mnie - zakładałem dofinansowanie na zakupy większe niż to co do tej pory z oszczędności.

Myślę, że ten wątek może zostać przewodnim do tego typu inicjatyw. Ja teraz czekam na rozpatrzenie kolejnego wniosku na kwiecień/maj - i mam nadzieję, że przed sezonem się uda coś osiągnąć. Innym życze powodzenia i jeszcze raz sorry, że nie wyszło.

ps. dzięki sprzedawcom Foto-Ivy i Nowart za ciekawe propozycje. Aż szkoda.. jeśli osoby będące zainteresowanymi nadal chcą grupowo coś zakupić, to może niech dopiszą się do wątku - ja juz nie wybiegam tak w przyszłość bez gotówki w ręku :(