Zobacz pełną wersję : Take 6 & Soyka w kosciele...
Witam, w ta niedziele w kosciele Sw. Anny w Warszawie o 17.oo jest wystep zespolu Take 6 i naszego Soyki. Ma byc swiateczne muzykowanie.
Ktos idzie?
Pozdrawiam
pikczer
Oakhallow
16-12-2005, 16:28
A wiadomo ile wejście??
Oakhallow
A wiadomo ile wejście??
Oakhallow
Niestety... bilety byly darmowe i oglaszali w Radio Jazz, ze kazdy kto sie po nie zglosi, dostanie je za darmo - ale do wyczerpania zapasow.
ps
juz ich nie ma :( mnie sie udalo :razz:
pierwsze 2 z soyka podobaja mi sie najbardziej. fajne swiatlo tam miales ;)
Nooo... fajne. Piekne miejsce a do tego jeszcze bajecznie oswietlone.
Jurek Plieth
19-12-2005, 23:43
az klekali :shock:
Szkoda, że nie udało Ci się samego Soyki bliżej podejść, bo to on chyba był jednak gwiazdą #1. Nie wiem, czy światło było lepsze, czy doświadczenie większe, ale moim zdaniem te zdjęcia są dużo lepsze niż z koncertu Richarda Bona. Tzn. precyzując, one są po prostu dobre, tylko Soyki mi brakuje :(
Szkoda, że nie udało Ci się samego Soyki bliżej podejść, bo to on chyba był jednak gwiazdą #1. Nie wiem, czy światło było lepsze, czy doświadczenie większe, ale moim zdaniem te zdjęcia są dużo lepsze niż z koncertu Richarda Bona. Tzn. precyzując, one są po prostu dobre, tylko Soyki mi brakuje :(
Soyka (o ironio) byl tylko support'em i wierz mi.... byl tylko support'em.
To, jak ci goscie zaspiewali na glosy jedne z najpiekniejszych na swiecie koled, moglo zwalic na kolana. Tyle ile u nich radosci, poczucia rytmu, i jakie barwy glosow... zreszta ja tam lubie takie jazzowo-gospelowe spiewanie.
A co do Soyki, bardzo lubie i cenie sobie tego pana, ale niestety, byl taki tlum, ze to i tak byla najlepsza miejscowka :sad:
A ze zdjeciami chyba jest tak - czasem lepsze swiatlo, czasem miejsce, czasem doswiadczenie, czasem wszystko razem a czasem nic. Nie umiem tego teraz ocenic. Mnie sie bardziej podobaja z Richarda, ale moze dlatego, ze koncert byl wspanialy :confused:
Jesli zas chodzi o doswiadczenie, to jeszcze duuuuzo przede mna, ale uczyc sie zamierzam dlatego dziekuje za kazde slowo mile badz krytyczne.
Pozdrawiam
pikczer
MateuszZ.
20-12-2005, 00:24
Dokładnie ! Szkoda że Sojka choć trochę ryjka nie obrócił :(
Jurek Plieth
20-12-2005, 00:59
Soyka (o ironio) byl tylko support'em i wierz mi.... byl tylko support'em.
To, jak ci goscie zaspiewali na glosy jedne z najpiekniejszych na swiecie koled, moglo zwalic na kolana. Tyle ile u nich radosci, poczucia rytmu, i jakie barwy glosow...
Rozumiem Cię doskonale!!! Kolega przysłał mi kilka miesięcy temu płytkę DVD z koncertu gospel. Koncert odbył się w USA, zespół taki bardziej typu "big band", dość, że dlugo nie mogłem się dać namówić na słuchanie/ oglądanie. W końcu jednak ta chwila nastąpiła. Szczęka opadła mi jak to mówią "do ziemi". Słuchaliśmy z J. do samego końca, aby natychmiast zacząć znowu od początku.
Gwoli formalności, to była słynna płyta "The Rebirth of Kirk Franklin".
mnie również bardzo podobają się dwie pierwsze fotki.
Niestety, cyfra pokazała swoją słabość na pierwszym, bo ci przepaliło niebieski kanał miejscami. Znam ten ból ;)
Niestety, cyfra pokazała swoją słabość na pierwszym, bo ci przepaliło niebieski kanał miejscami. Znam ten ból ;)
Moze kiedys chlopaki to naprawia :razz:
hekselman
20-12-2005, 16:37
Piękne foty!Klimat - oddany powalająco!Czym robiłeś i jak - no napisz "cóś" o szczegółach technicznych!
Piękne foty!Klimat - oddany powalająco!Czym robiłeś i jak - no napisz "cóś" o szczegółach technicznych!
Dzieki, a technicznie, to:
Canon 350D & EF-24-70L f2.8 no flash - tylko swiatlo zastane.
Pomiar swiatla punktowy, ISO 800, Av -1, auto ABW i oczywiscie w RAW-ach.
Zdjecia na koncertach robie seryjnie (w seriach 3-4).
hekselman
21-12-2005, 00:22
Fantastycznie wyszły te kolory i światła - soczyste takie! - z przyjemnością widzę że ten DIGIC II faktycznie lepiej się sprawuje.Gratuluję.No i co się dziwić że Iczek tak objechał te testowe foty gdzies tu obok, na forum - jak to niebo i piekło.
pierwsze dwa pierwsze kolorki. take'rów pociąłeś trochę po kończynach :-)
pierwsze dwa pierwsze kolorki. take'rów pociąłeś trochę po kończynach :-)
Niestety, do tego sie juz przyznalem Jurkowi - to moje pierwsze kroki (co mnie nie calkiem tlumaczy oczywiscie) na koncertach i te ciecia troszke mi ciaza, ale czas, praktyka i cenne uwagi, moze wplyna pozytywnie na dalsze moje koncertowe galerie :rolleyes:
to mając zooma zostawiaj trochę oddechu a docinaj w domu - po paru cropach będziesz już wiedział co chcesz ciąć na żywca :-)
to mając zooma zostawiaj trochę oddechu a docinaj w domu - po paru cropach będziesz już wiedział co chcesz ciąć na żywca :-)
oki, dzieki, bede walczyc :p