PDA

Zobacz pełną wersję : Kurs obróbki repoglamour, cross, lomo w lightroom 3

KaMa73
13-02-2011, 22:45
Znalazłam taki kurs w bardzo przystępnej cenie ale cały szkopuł, że prowadzący są z Gdańska. Ja jestem z Warszawy. Szukam kogoś kto również jest z Warszawy i byłby podobnie jak ja zainteresowany takową obróbką w Lightroomie. Rozmawiałam z prowadzącymi i jest możliwość, zorganizowania warsztatów w warszawie jeśli znajdzie sie kilku chętnych. Dodatkowo jeśli zgłoszą się pary to cena od od osoby w parze to 350 zł za dwa dni dziesięciogodzinnych warsztatów (normalnie 500 zł) jak kto chętny to mogę się przyczepić do tej pary - będzie taniej ;)
Jak ktoś chętny proszę pisać na priv to prześlę linka, no chyba że ktoś ma namiary na coś podobnego w Warszawie to proszę o info. Chętnie skorzystam o ile cena też będzie rozsądna.
Pozdr.

Kamil Ekiert
13-02-2011, 23:35
Kurs obróbki repoglamour?
po pierwsze primo "repoglamour" to nie tylko obróbka zdjęć, ale także sposób fotografowania, patrzenia na kadr, podejścia do reportażu, kwestii marketingu i bóg wie czego jeszcze. Po drugie primo warsztaty repoglamour prowadzi Anna "Kalina" Ciesielska i Adam Trzionka. Po trzecie primo:-) Warsztaty są m.in. w Warszawie:-)
Po czwarte - jeżeli ktoś reklamuje swoje warsztaty z obróbki jako "repoglamour" to coś z nim nie tak:-)

KaMa73
13-02-2011, 23:40
Niestety warsztaty u Kaliny mają jak dla mnie zaporową cenę dlatego jestem zmuszona szukać czegoś w bardziej przystępnej cenie.

Kamil Ekiert
13-02-2011, 23:52
KaMa73 - to akurat rozumiem:-)
wkurza mnie tylko jak ktoś (być może był uczestnik/uczestniczka) reklamuje swoje warsztaty tak jak czyjeś. Tylko patrzeć się się pojawi "Fotoszopin" za 300 zł:-)
Na marginesie, jeżeli jesteś z Warszawy, zapraszam na fotografiadlazawodowcow.pl - dofinansowane kursy z fotografii i obróbki. Niedługo wrzucę więcej info o projekcie.

Husky
14-02-2011, 00:02
Ciekawy projekt. Jestem zainteresowany udziałem w szkoleniach. Czekam na więcej informacji.

Ciboq
14-02-2011, 00:03
Kurs obróbki repoglamour?
po pierwsze primo "repoglamour" to nie tylko obróbka zdjęć, ale także sposób fotografowania, patrzenia na kadr, podejścia do reportażu, kwestii marketingu i bóg wie czego jeszcze.
wow nie wiedziałem ze do techniki "repoglamour" potrzebny jest odpowiedni marketing :D:D hehe

i nie rozumiem czemu ktoś poza wymienionymi osobami nie może reklamować swoich warsztatów jako repoglamour ?? to zastrzeżona marka ?? czy może opatentowano to "bóg wie co" i marketing itd ze maja na to wyłączność ??
przecież to nadal wolny kraj

nie bylem na ich warsztatach ale, czy podpisujesz tam jaks umowę, tajemnicy ze nauczonej techniki nie będziesz przekazywał dalej ??

a tak na marginesie to oni technikę obróbki również zaczerpnęli z znanej od dawna pod inna nazwa wiec helooo
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
hmm a gdyby w tej technice zmienić kilka rzeczy i nazwać ja ropoglamour czy wtedy było by lepiej bo takich tez znam

Kamil Ekiert
14-02-2011, 00:13
Husky - dopiero ruszamy z projektem i czekam na potwierdzenie kilku ciekawych nazwisk. Kilka już jest pewnych (m.in. Tomaszewski, R.Polak, P.Duma i kilka gości z zagranicy.) Zgłaszać się już można, więcej info na podanej stronie. Za kilka dni wrzucę obszerniejszą informację.
Ciboq - nie jest to nazwa zastrzeżona, repoglamour to nie technika robienia zdjęc ani technika obróbki a wiele innych rzeczy sprzedawanych na warsztatach pod tym tytułem, przez wspomniane osoby. A jeżeli uważasz że sprzedawani czyjejś wiedzy tylko dlatego że nie podpisałeś umowy jest ok, to zostawie to bez komentarza.
Poza tym jest niedziela wieczór i nie chce mi się dyskutować o takich bzdetach więc luz.

KaMa73
14-02-2011, 00:24
Kamil, wielkie dzięki za linka. Projekt na wielki plus, tylko ja nie zajmuję się fotografią zawodowo, więc o czymś takim mogę chyba znów jedynie pomarzyć :( Przerąbane

Kamil Ekiert
14-02-2011, 00:27
Projekt nazywa się "Fotografia dla Zawodowców" natomiast moim skromnym zdaniem każdy pasjonat na tym skorzysta. Jako że jest dofinansowany, też spełnić małe kryteria i oczywiście wypełnić małą kupkę dokumentów. Ale potem już same przyjemności. Nie ma wymohu "bycia zawodowcem". Musisz byś jedynie zatrudniona na terenie woj. mazowieckiego (może być umowa zlecenie lub o dzieło) w mikro, małej lub sredniej firme. Ewentualnie prowadzić działalność.

Ciboq
14-02-2011, 00:34
hehe nie no spoko ale jak sie czegoś uczysz to masz prawo swoja wiedza się dzielić, a jeśli chcesz na tym zarobić to twoja sprawa, gdyby tak nie było to po cholerę chodzili byśmy do szkoły
nie wiem może się mylę ze ta obróbka przybrała nazwę repoglamour, a co poza tym oferowane jest na warsztatach tych ludzi to chyba już ich sprawa
a z twojego ostatniego postu można wywnioskować ze raczej oburzające jest to ze reklamuje się ktoś używając tej nazwy, ale jak już mówiłem to nie jest chyba zastrzeżone
no i w takim razie nie powinien tez używać opisu cross proces czy lomo bo to również wymyślone przez kogoś innego, a na to jednak nie zwróciłeś uwagi

Kamil Ekiert
14-02-2011, 00:40
Ciboq - zwróciłem uwagę na Repoglamour i o tym napisałem ponieważ ta nazwa kojarzy mi się z konkretnymi osobami, tak samo jak "błyskotliwie" itp. Uważam że skoro ma się odwagę na prowadzenie swoich warsztatów, można włożyć trochę inwencji w ich zatytułowanie. Jest to moje subiektywne zdanie, Ty masz swoje i tyle w temacie.

KaMa73
14-02-2011, 00:53
Kamil fajnie że nie tylko dla zawodowców. Mam jeszcze jedno pytanie bo zatrudniona owszem jestem ale obecnie przebywam na urlopie wychowawczym. czy to ma jakieś znaczenie które mnie dyskwalifikuje? :D

Kamil Ekiert
14-02-2011, 09:25
hmm, tu mnie zaskoczyłaś. Muszę to sprawdzić. Odezwij się dziś do mnie na maila kamil.ekiert@eaf.com.pl zobaczymy co da się z tym zrobić.:)

marekb
14-02-2011, 09:45
Ciboq - zwróciłem uwagę na Repoglamour i o tym napisałem ponieważ ta nazwa kojarzy mi się z konkretnymi osobami, tak samo jak "błyskotliwie" itp. Uważam że skoro ma się odwagę na prowadzenie swoich warsztatów, można włożyć trochę inwencji w ich zatytułowanie. Jest to moje subiektywne zdanie, Ty masz swoje i tyle w temacie.

Również się pod tym podpiszę!

Ciboq
14-02-2011, 11:09
eeee ale ja juz zapytalem wczesniej czy gdyby zamiast repoglamour nazwal swoje warsztaty ropoglamour czy bylo by juz dobrze ??

marekb
14-02-2011, 12:50
eeee ale ja juz zapytalem wczesniej czy gdyby zamiast repoglamour nazwal swoje warsztaty ropoglamour czy bylo by juz dobrze ??
kojarzy mnie się nazwa z wysiękami ropnymi na twarzy, ale skoro ci się podobają??;)

Ciboq
14-02-2011, 18:22
hehehe dobre, e nie no tak rozkminiam wydaje mi sie ze każdy ma prawo reklamowac sie tak jak chce, czy napisze repo czy robo czy lomo czy lobo, nie rozumiem dlaczego zaraz wytyka sie takich ludzi palcami.
a na marginesie to dodam tylko ze najbardziej rozbawil mnie tekst o potrzebie marketingu i bóg wie czego w repoglamour a reszta jakos juz sama poszla :D:D:D
teraz sobie tak pomyślałem ze gdybym sie zapisał na takowe warsztaty i zamiast obróbki zdjęć i ich robienia, wymienione wyżej osoby uczyły by mnie marketingu i bóg wie czego to bym się ostro ... zdenerwował, bo chyba wszyscy sie zgodzą ze repoglamour to nazwa która przylgnęła do konkretnej obróbki zdjec, i z tym ja ludzie kojarza, jadac na te warsztaty wlasnie tego sie chca nauczyć, przykładowy kowalski mógłby się zdecydować na inne warsztaty, ale jak widzi zdjęcie i ludzie mu powie ze obróbka tego zdjęcia to repoglamour, to jedzie na takie warsztaty inaczej zdecydować mógłby się na inne może nawet tańsze i kto wie czy nie tańsze, może nawet lepsze

i zarzadal zwrotu pieniędzy
eee troche sie cos poprzestawialo ta koncowka miala byc po ostro ...

ah ten chrom

Tibby
14-02-2011, 19:17
hehehe dobre, e nie no tak rozkminiam wydaje mi sie ze każdy ma prawo reklamowac sie tak jak chce, czy napisze repo czy robo czy lomo czy lobo, nie rozumiem dlaczego zaraz wytyka sie takich ludzi palcami.

Może dlatego, że to konkurencja?

Czy jakbym jako jeden z pierwszych w mojej okolicy wprowadził budowę domów, łącząc cegły pianką, to czy mógłbym mieć pretensje, że ktoś inny też tak robi? Albo, że reklamuje się, że on też te domy buduje w podobny sposób, tylko na piankę innego producenta? (zwłaszcza, że tą technologię wynalazł kto inny, a ja tylko z niej korzystam).

teki
09-03-2011, 15:43
Witam

Jestem zainteresowany tym kursem - jeśli ktoś jest zainteresowany to poprosze o priva
Zgłaszając się jako para otrzymujemy zniżkę (za osobę wyjdzie 350zł) to proszę o kontakt na priva, będzie taniej.