Zobacz pełną wersję : Canon Powershot SX20 IS
Właśnie przymierzam się do kupna tego aparatu ale się wahamjaki model wybrać :oto kilka modeli:Fujifilm FinePix HS10,Sony Cyber-Shot DSC-HX1,
Canon PowerShot SX30 IS,Panasonic Lumix DMC-FZ100 lub Panasonic Lumix DMC-TZ10.
Canon PowerShot SX20 IS jest najmniejszy gabarytowo oprócz TZ10 no i do tego Canona mam karty pamięci oraz baterię które mi zostały po innym Canonie,ale co czytam recenzje o wymienionych wyżej aparatach to każdy jest dobry no i są wady tak jak w każdym no i trudno mi się zdecydować.
Może ktoś kto używał lub używa wyżej wymienionych aparatów pomoże mi w podjęciu decyzji.Jak narazie to mój wybór padł na SX20 IS.
Miałem dwa z niuch czyli HS10 i HX1. HX1 robi chyba najlepszej jakości fotki. HS10 najbardziej przypadł mi do gustu jeżeli chodzi o ergonomie użytkowania. W zasadzie trudny wybór ogólnie po Fuji spodziewałem się więcej. Patrząc na to co proponujesz nie znam w zasadzie Panasonica ale widziałem jego niezbyt rewelacyjne zdjęcia. Prawdę powiedziawszy wybierał bym pomiędzy HX1 a SX20 choć ten Fuji też jest niczego sobie. Może powiedz nam czego dokładnie potrzebujesz duży zoom Full HD.
20x zoom jest dla mnie wystarczający a poza tym dobrych zdjęć w auto no i manualu,no i jeśli byłyby przy tym przyzwoity film to byłoby OK.
Byłby to mój pierwszy aparat tej klasy,do tej pory to były małe aparaty tzw.kieszonkowce.
Właśnie przymierzam się do kupna tego aparatu ale się wahamjaki model wybrać :oto kilka modeli:Fujifilm FinePix HS10,Sony Cyber-Shot DSC-HX1,
Canon PowerShot SX30 IS,Panasonic Lumix DMC-FZ100 lub Panasonic Lumix DMC-TZ10.
Canon PowerShot SX20 IS jest najmniejszy gabarytowo oprócz TZ10 no i do tego Canona mam karty pamięci oraz baterię które mi zostały po innym Canonie,ale co czytam recenzje o wymienionych wyżej aparatach to każdy jest dobry no i są wady tak jak w każdym no i trudno mi się zdecydować.
Może ktoś kto używał lub używa wyżej wymienionych aparatów pomoże mi w podjęciu decyzji.Jak narazie to mój wybór padł na SX20 IS.
Zdecydowanie polecam SX20 super zdjęcia i filmy.
Moja propozycja to SX 30.
Albert486
23-02-2011, 19:02
sx20 wygodniej się trzyma od sx30
dziobolek
23-02-2011, 20:06
Zdecydowanie polecam SX20 super zdjęcia i filmy.
Moja propozycja to SX 30.
sx20 wygodniej się trzyma od sx30
Indywidualna sprawa - trzeba samemu pomacać.
Porównać specyfikację, wybrać co pasuje, potem do sklepu i sprawdzić organoleptycznie.
Kupić co bardziej pasi - oba aparaty to świetne zabawki.
Pozdrówka!
canonistka
24-02-2011, 13:22
Zgadzam się, że przed zakupem jakiegokolwiek aparatu najlepiej samemu sprawdzić, jak się trzyma w ręce i czy wygodnie się nim pstryka. Ważne jest żeby porównać specyfikację ale i sample jakie są na dostępne na necie. Ja osobiście polecam SX 20 . Moi rodzice go mają i sprawdza się jako aparat rodzinny do portretów i krajobrazów.
Nowość to nowość-14 piksów i 35 zoom,lepiej sciągnie sąsiadkę z drugiego bloku.Wygodnie go się trzyma bo ma wcięcie na kciuk a i wygląd lepszy.