Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Canon Powershot SX20 IS

mario48
03-02-2011, 13:32
Właśnie przymierzam się do kupna tego aparatu ale się wahamjaki model wybrać :oto kilka modeli:Fujifilm FinePix HS10,Sony Cyber-Shot DSC-HX1,
Canon PowerShot SX30 IS,Panasonic Lumix DMC-FZ100 lub Panasonic Lumix DMC-TZ10.
Canon PowerShot SX20 IS jest najmniejszy gabarytowo oprócz TZ10 no i do tego Canona mam karty pamięci oraz baterię które mi zostały po innym Canonie,ale co czytam recenzje o wymienionych wyżej aparatach to każdy jest dobry no i są wady tak jak w każdym no i trudno mi się zdecydować.
Może ktoś kto używał lub używa wyżej wymienionych aparatów pomoże mi w podjęciu decyzji.Jak narazie to mój wybór padł na SX20 IS.

REX
03-02-2011, 16:03
Miałem dwa z niuch czyli HS10 i HX1. HX1 robi chyba najlepszej jakości fotki. HS10 najbardziej przypadł mi do gustu jeżeli chodzi o ergonomie użytkowania. W zasadzie trudny wybór ogólnie po Fuji spodziewałem się więcej. Patrząc na to co proponujesz nie znam w zasadzie Panasonica ale widziałem jego niezbyt rewelacyjne zdjęcia. Prawdę powiedziawszy wybierał bym pomiędzy HX1 a SX20 choć ten Fuji też jest niczego sobie. Może powiedz nam czego dokładnie potrzebujesz duży zoom Full HD.

mario48
03-02-2011, 20:15
20x zoom jest dla mnie wystarczający a poza tym dobrych zdjęć w auto no i manualu,no i jeśli byłyby przy tym przyzwoity film to byłoby OK.
Byłby to mój pierwszy aparat tej klasy,do tej pory to były małe aparaty tzw.kieszonkowce.

rover1
13-02-2011, 16:11
Właśnie przymierzam się do kupna tego aparatu ale się wahamjaki model wybrać :oto kilka modeli:Fujifilm FinePix HS10,Sony Cyber-Shot DSC-HX1,
Canon PowerShot SX30 IS,Panasonic Lumix DMC-FZ100 lub Panasonic Lumix DMC-TZ10.
Canon PowerShot SX20 IS jest najmniejszy gabarytowo oprócz TZ10 no i do tego Canona mam karty pamięci oraz baterię które mi zostały po innym Canonie,ale co czytam recenzje o wymienionych wyżej aparatach to każdy jest dobry no i są wady tak jak w każdym no i trudno mi się zdecydować.
Może ktoś kto używał lub używa wyżej wymienionych aparatów pomoże mi w podjęciu decyzji.Jak narazie to mój wybór padł na SX20 IS.
Zdecydowanie polecam SX20 super zdjęcia i filmy.

Dinar
23-02-2011, 10:56
Moja propozycja to SX 30.

Albert486
23-02-2011, 19:02
sx20 wygodniej się trzyma od sx30

dziobolek
23-02-2011, 20:06
Zdecydowanie polecam SX20 super zdjęcia i filmy.

Moja propozycja to SX 30.

sx20 wygodniej się trzyma od sx30

Indywidualna sprawa - trzeba samemu pomacać.
Porównać specyfikację, wybrać co pasuje, potem do sklepu i sprawdzić organoleptycznie.

Kupić co bardziej pasi - oba aparaty to świetne zabawki.

Pozdrówka!

canonistka
24-02-2011, 13:22
Zgadzam się, że przed zakupem jakiegokolwiek aparatu najlepiej samemu sprawdzić, jak się trzyma w ręce i czy wygodnie się nim pstryka. Ważne jest żeby porównać specyfikację ale i sample jakie są na dostępne na necie. Ja osobiście polecam SX 20 . Moi rodzice go mają i sprawdza się jako aparat rodzinny do portretów i krajobrazów.

Dinar
24-02-2011, 18:08
Nowość to nowość-14 piksów i 35 zoom,lepiej sciągnie sąsiadkę z drugiego bloku.Wygodnie go się trzyma bo ma wcięcie na kciuk a i wygląd lepszy.