PDA

Zobacz pełną wersję : Nalepki na tył samochodu z logo CB

fleder
01-02-2011, 20:27
Witam,
W innym wątku uzgadniamy drugą turę koszulek, smyczek i identyfikatorów. Ja wpadłem na jeszcze inny pomysł. Otóż na pewno widzieliście na tyłach samochodów naklejki manifestujące przynależność do różnego rodzaju klubów, stowarzyszeń, quadowców, strażaków itd. Dlaczego nie zamówić naklejek z logo naszego Forum? Myślę, że paru chętnych by się znalazło.
Tak się składa, że mój kumpel z pracy ma drugie źródło dochodu - małe studio reklamowe. Robi kubki, koszulki, bannery, wiele innych i właśnie naklejki. Pytałem ostatnio o takie logo, to kwestia stworzenia artworka i zapisania go w wektorze, oraz dostarczenia mu. Kosztu jednej naklejki dokładnie nie był mi w stanie oszacować, ale stwierdził, że byłoby to w granicach 3-4zł. Moim zdaniem nie tak drogo.
Jeśli podobałby się Wam taki pomysł to możemy zrobić spis, zbiórkę i ruszyć z tematem. Ja mógłbym podjąć się załatwienia sprawy i rozesłania tego po kraju.
No ale powiedzcie mi jak to widzicie, ja tak czy owak chyba sobie zrobię parę sztuk dla siebie :)
Pozdrawiam!

PS. Wszelkie sugestie prosiłbym zamieszczać w tym wątku, nie chciałbym czyścic skrzynki co pół godziny ;)

tomdz
01-02-2011, 20:45
Może wyjdę na paranoika, ale jak dla mnie to wskazówka dla złodziei...

phatfinder
01-02-2011, 20:51
widziałem na samochodach znaczki motocykli i nurków ale nie znaczy to że mają sprzęt w samochodzie, dla mnie pomysł OK

dinderi
01-02-2011, 20:52
Mam za własne pieniądze, szpecić własny samochód reklamą prywatnego biznesu kogoś, kto przez lata nie miał czasu naprawić szukajki, zepsuł i nie naprawił edycji postów, oraz kładł laskę na userów, podobnie jak to robią koncerny foto!? :shock:
Noł Łej!!! :roll:

luciferi
01-02-2011, 21:04
mocne slowa jak na goscia ktory wystukal tu 1700 postow :)

allxages
01-02-2011, 21:06
Mam za własne pieniądze, szpecić własny samochód reklamą prywatnego biznesu kogoś, kto przez lata nie miał czasu naprawić szukajki, zepsuł i nie naprawił edycji postów, oraz kładł laskę na userów, podobnie jak to robią koncerny foto!? :shock:

100% racji

dinderi
01-02-2011, 21:12
mocne slowa jak na goscia ktory wystukal tu 1700 postow :)
Czy te 1700 postów znaczą, że mam względem właściciela forum jakiś dług do spłacenia? :roll:

szuler
01-02-2011, 21:20
dinderi święte słowa, ale mimo to chętnie oznaczyłbym swój samochód np. konturami lustrzanki i żeby nie reklamować canona z samą literką "C"

luciferi
01-02-2011, 21:21
dlug nie natomiast ewidentnie lubisz tu byc a wiekszosc ludzi jezdzacych z takimi nalepkami nie czerpie z tego zadnych korzysci finansowych a jedynie wyraza sympatie do miejsca w sieci gdzie spedza sporo czasu.

jack78
01-02-2011, 21:24
Również nie odważyłbym się na takie oklejenie samochodu z dwóch powodów.
1. Auto ma wyglądać normalnie, nie wyróżniać się
2. Informacja dla złodzieja że w tym aucie ma kilkukrotne większe szanse na sprzęt o wartości przekraczającej wartość samochodu.

dinderi
01-02-2011, 21:26
dlug nie natomiast ewidentnie lubisz tu byc
To prawda. Zdecydowanie chętniej jednak nakleiłbym sobie na samochód avatary osób z tego forum, których posty wzbudzają moją sympatię, niż reklamował portal, jako taki..

zieli33
01-02-2011, 21:30
Nie zdecydowałbym się kleić czegoś takiego na autko.
No ale użytkownicy dzielą się na tych co mają koszulki z logo canona, i tych co zaklejają loga na puszkach i wymieniają paski na te bez napisów.

szuler
01-02-2011, 21:34
mam pozaklejane logo i symbol aparatu, wymieniony pasek na no name, ale chętnie oznakowałbym samochód

Husky
01-02-2011, 21:43
Nie będę reklamować portalu na którym nie mogę w stopce podać linku do swego iznesu.

fleder
01-02-2011, 21:48
Czyli jak widać zdania są podzielone. Czy to byłoby logo Forum czy kontury lustrzanki, czy coś jeszcze innego, to byłoby do ustalenia. W zamyśle miałoby to być coś co identyfikowałoby przynależność do Forum. W sumie rzeczywiście pewne informacje mogłyby skusić złodzieja, ale to raczej czarny scenariusz. Takie same obawy mógłby mieć właściciel samochodu z reklamą jubilera (bo a może ma w bagażniku walizkę z klejnotami?).
Zobaczymy, jeśli chętnych nie będzie to pomysł pójdzie do śmietnika.

Sergiusz
01-02-2011, 22:25
To prawda. Zdecydowanie chętniej jednak nakleiłbym sobie na samochód avatary osób z tego forum, których posty wzbudzają moją sympatię, niż reklamował portal, jako taki..

Masz na myśli coś na wzór pilotów z drugiej wojny światowej? Pomysł niezły pewnie i ja bym coś przykleił:-D http://www.ww2incolor.com/d/291792-2/Stanislaw+Skalski+in+color A tak na poważnie to wolałbym płomienie. I nie na tył tylko na przód.

BigDog
01-02-2011, 22:25
Pierwsze co mi przyszło na myśl jak przeczytałem temat to właśnie zachęcanie do obrobienia samochodu albo i mnie jak wysiądę z auta z plecakiem czy torbą bo taka naklejka to jak reklama zawartości. Do tego jeszcze tylko dorobić nicka z forum na naklejce tak by można szybko sprawdzić na smartfonie czy mam coś wpisane w forumową stopkę.
A po drugie jakoś niezbyt się identyfikuję z tym forum z uwagi na jego tragicznie niską user friendly. A jak za jakieś "coś" zarobię bana to co, mam skrobać tą naklejkę ? Więc ja na pewno jestem na nie, nic z tych rzeczy.....

Kolaj
01-02-2011, 22:34
Masz na myśli coś na wzór pilotów z drugiej wojny światowej? Pomysł niezły pewnie i ja bym coś przykleił:-D http://www.ww2incolor.com/d/291792-2/Stanislaw+Skalski+in+colorTakie to dla nas ;)

dinderi
01-02-2011, 23:38
Masz na myśli coś na wzór pilotów z drugiej wojny światowej? Pomysł niezły pewnie i ja bym coś przykleił:-D http://www.ww2incolor.com/d/291792-2/Stanislaw+Skalski+in+color Raczej, jeśli już w ten deseń, myślałem o czymś takim :D http://i636.photobucket.com/albums/uu87/AndyMilts/Duxford%20Aug%202010/DUXFORD20810127.jpg i nie tym na kabinie strzelca ;)

DanielRezmer
01-02-2011, 23:48
naklejki 5cmx15cm lub cos kolo tego moge zrobic w cenie 2zl lub mniejszej jezeli zapadnie decyzja - i obojetne to czy bedzie to pelen kolor czy tylko wycinanka z folii o danym kolorze

marekb
01-02-2011, 23:50
fajny pomysł, kupię 1000 naklejek

dinderi
01-02-2011, 23:51
fajny pomysł, kupię 1000 naklejek
Jak potrzebujesz kosztów w firmie, to mogę na Ciebie wziąć następną fakturę VAT ;)

inmario
01-02-2011, 23:51
Może wyjdę na paranoika, ale jak dla mnie to wskazówka dla złodziei...

zdecydowania, auta z nurkami są podobne często okradane, to samo słyszałem o logo Lowepro - w wolnym tłumaczeniu ukradnij mnie... odradzam.

N00bek
02-02-2011, 01:03
W innym wątku uzgadniamy drugą turę koszulek, smyczek i identyfikatorów.
A przeczytałeś cały wątek na temat smycz?

Ja wpadłem na jeszcze inny pomysł.

Dlaczego nie zamówić naklejek z logo naszego Forum?
Gdybyś przeczytał wątek na temat koszulek, to stwierdziłbyś, że jednak na ten pomysł nie wpadłeś:roll:

Tak się składa, że mój kumpel z pracy ma drugie źródło dochodu - małe studio reklamowe. Robi kubki, koszulki, bannery, wiele innych i właśnie naklejki
Po przeczytaniu powyższego krew mnie zalewa! Widocznie kolega czyta tylko tytuły wątków. Po stokroć prosiłem czy są namiary na ludzie mogących zrobić koszulki czy identyfikatory, było cicho. Teraz okazuje się, że ludzie znający się na tym są pod nosem i zakładają do tego nowe wątku.

dinderi, kupimy 100 takich naklejek na zapas. Gdy zobaczy się nalepkę na aucie z logiem nikona i opisem "jestem na tak" czy innym podobnym, my zakleimy naszą. "Canon is better":mrgreen:

Tylko po to bym kupił taką nalepkę:rolleyes:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
To ja poproszę o nalepkę:
Canon was always better
Canon is still better
Canon will be still better

dinderi
02-02-2011, 01:06
To ja poproszę o nalepkę:
Canon was always better
Canon is still better
Canon will be still better
A ja poproszę o nalepkę: "You can... kiss my ..."
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
yyy, zjadło: "Canon, you can... kiss my ..."

kuzi4
02-02-2011, 01:12
Witam,
W innym wątku uzgadniamy drugą turę koszulek, smyczek i identyfikatorów. Ja wpadłem na jeszcze inny pomysł. Otóż na pewno widzieliście na tyłach samochodów naklejki manifestujące przynależność do różnego rodzaju klubów, stowarzyszeń, quadowców, strażaków itd. Dlaczego nie zamówić naklejek z logo naszego Forum? Myślę, że paru chętnych by się znalazło.
Tak się składa, że mój kumpel z pracy ma drugie źródło dochodu - małe studio reklamowe. Robi kubki, koszulki, bannery, wiele innych i właśnie naklejki. Pytałem ostatnio o takie logo, to kwestia stworzenia artworka i zapisania go w wektorze, oraz dostarczenia mu. Kosztu jednej naklejki dokładnie nie był mi w stanie oszacować, ale stwierdził, że byłoby to w granicach 3-4zł. Moim zdaniem nie tak drogo.
Jeśli podobałby się Wam taki pomysł to możemy zrobić spis, zbiórkę i ruszyć z tematem. Ja mógłbym podjąć się załatwienia sprawy i rozesłania tego po kraju.
No ale powiedzcie mi jak to widzicie, ja tak czy owak chyba sobie zrobię parę sztuk dla siebie :)
Pozdrawiam!

PS. Wszelkie sugestie prosiłbym zamieszczać w tym wątku, nie chciałbym czyścic skrzynki co pół godziny ;)

Może najpierw zapytaj właściciela forum, czy sobie tego życzy. Jeżeli odpowie Ci "TAK" to zapytaj ilke zapłaci za każdą naklejkę reklamującą "Jego" forum... Potem poczytaj trchę o prawach i regulaminie i zadaj pierwsze pytanie raz jeszcze...

allxages
02-02-2011, 02:09
Jak potrzebujesz kosztów w firmie, to mogę na Ciebie wziąć następną fakturę VAT ;)

Ja potrzebuję ;-)

ArturBonoVox
02-02-2011, 02:45
Ja proponuje nalepke CB wraz ze zdjeciem Viteza w "orzeszku" MO i pala 80 cm :) Komuno wroc ! :)

Sergiusz
02-02-2011, 03:22
Ja bym chciał taką naklejkę ( kiedyś takie były w gumach do żucia ) aby mieć kropkę pod okiem a na palce napis LOVE. Na samochód to lipa bo od czasu do czasu trzeba z niego wysiąść.

kołaj
02-02-2011, 03:37
Jestem na tak:-D

Sergiusz
02-02-2011, 03:41
Najlepsza naklejka z tyłu na samochód to powiedzmy Porsche czy inne Audi i co ciekawe skromni inaczej są gotowi sporo dopłacić aby jej nie było. Coś w tym chyba jest.

dinderi
02-02-2011, 10:03
Może najpierw zapytaj właściciela forum, czy sobie tego życzy. Jeżeli odpowie Ci "TAK" to zapytaj ilke zapłaci za każdą naklejkę reklamującą "Jego" forum... Potem poczytaj trchę o prawach i regulaminie i zadaj pierwsze pytanie raz jeszcze...:) sprawa kontrowersyjna, bo czyż właściel forum pytał Canona o prawa do wykorzystania logotypu firmy? :)

Ja potrzebuję ;-)
Odezwę się niebawem.

Najlepsza naklejka z tyłu na samochód to powiedzmy Porsche czy inne Audi i co ciekawe skromni inaczej są gotowi sporo dopłacić aby jej nie było. Coś w tym chyba jest.
A ja chciałem dopłacić, żeby nie bylo ani na tyle ani na przodzie, ani na kloszach lamp i nawet za dopłatą nie chcieli zrobić. :( Za słaby samochód...

BRS
02-02-2011, 10:56
:) sprawa kontrowersyjna, bo czyż właściel forum pytał Canona o prawa do wykorzystania logotypu firmy? :)

jezeli jest uzyty logotyp to musi byc na to zgoda "canon polska"
nie wierze ze ktos bylby tak naiwny ze uzylby logo wielkiej korporacji
bez jej zgody...toz to smierc:D

N00bek
02-02-2011, 11:21
jezeli jest uzyty logotyp to musi byc na to zgoda "canon polska"
nie wierze ze ktos bylby tak naiwny ze uzylby logo wielkiej korporacji
bez jej zgody...toz to smierc:D

Przecież używamy, nie pamiętam bym coś podpisywał przy kasie:roll:

MacGyver
02-02-2011, 11:25
:) sprawa kontrowersyjna, bo czyż właściel forum pytał Canona o prawa do wykorzystania logotypu firmy? :)

Nie pamiętam szczegółów ale pamiętam że Hazan to jakoś z Canonen załatwił i to bardzo dawno temu.

dziobolek
02-02-2011, 12:18

100% racji oraz 100% poparcia.
Tutaj za reklamę trzeba płacić a ja mam reklamować za frajer???

Pozdrówka!

tomfoot
02-02-2011, 15:08
Najbardziej stosowne i oddające klimat byłyby nalepki z dyskretnym napisem "banned" wtedy każdy będzie wiedział o jakie forum chodzi :-)

dinderi
02-02-2011, 15:15
Najbardziej stosowne i oddające klimat byłyby nalepki z dyskretnym napisem "banned" wtedy każdy będzie wiedział o jakie forum chodzi :-)
Ale to bardziej byłyby nalepki forum KKM
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://tgnitalia.com/forum/images/smilies/rotfl.gif )

MacGyver
02-02-2011, 15:53
Jak widać naklejek nikt nie chce natomiast potrollować sobie i owszem.
Będzie tego.