Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : uszkodzona stopka lampy 430ex

jarqf
01-02-2011, 12:49
witam
z uwagi na fakt iż jestem nowym użytkownikiem i nie mogę jeszcze umieszczać ogłoszeń piszę tutaj... od razu z góry przepraszam :)
Ostatnio przy dość sporych mrozach szwendałem się po po parku i przydarzył mi się wypadek... zahaczyłem lampą o krzak i pękła mi stopka lampy - ułamało się jedno "skrzydełko" które wchodzi w szynę na aparacie...
W związku z powyższym mam zapytanie i prośbę zarazem... czy jest ktoś kto mógłby mi taką stopkę odsprzedać lub wskazać miejsce gdzie szukać, kupiłbym nawet całą obudowę 430ex
Pozdrawiam

Kolaj
01-02-2011, 13:39
Stopka wraz z wymianą kosztuje w serwisie na Żytniej 100zł.

Natomiast ogłaszanie się poza giełdą jest niedopuszczalne. Skoro nie masz uprawnień, to ich nie masz. Proszę o tym pamiętać na przyszłość.

dinderi
01-02-2011, 13:51
W związku z powyższym mam zapytanie i prośbę zarazem... czy jest ktoś kto mógłby mi taką stopkę odsprzedać lub wskazać miejsce gdzie szukać, kupiłbym nawet całą obudowę 430ex
PozdrawiamTrzeba bylo pisać, że masz awarię i nie przyznawać się o tej giełdzie.

Stopkę znajdziesz na ebaju http://cgi.ebay.com/CANON-SPEEDLITE-430EX-HOT-SHOE-HOTSHOE-FOOT-REPAIR-PART-/390214212797?pt=Digital_Camera_Accessories&hash=item5ada945cbd

szymekgd
01-02-2011, 15:15
Mialem podobna sytuacje z nissinem i skleilem polamane elementy klejem dwuskladnikowym (distal), dziala juz tak 2i miesiac.

jarqf
02-02-2011, 18:29
dziękuje serdecznie za okazaną pomoc i zrozumienie
Pozdrawiam

jarqf
11-02-2011, 22:45
a może przez jakiś dziwny przypadek ktoś ma lub wie kto ma lub może wiedzieć że ktoś ma całą stopkę do 430EX... Z tymi złodziejami z Warszawy to nie chce mi się nawet gadać... Nie męczyłbym ale to bardzo ważna sprawa

Kolaj
11-02-2011, 22:50
Z tymi złodziejami z Warszawy to nie chce mi się nawet gadać... Możesz rozwinąć, co masz na myśli?

jarqf
12-02-2011, 14:27
chodzi tylko o to że nie nie można od nich kupić części trzeba wysłać im lampę, bez sensu, podwaja to jeszcze koszty a zaśpiewał mi koleś 200 zł Nowa lampa kosztuje 800 zł moim zdaniem za kawałek plastiku i przewód z kostką to trochę dużo do tego przesyłki i zapłacę jak za zboże do tego lampę dostałbym za miesiąc z powrotem a ja potrzebuję ją naprawić trochę szybciej i trochę taniej
Jak może ktoś pomóc to proszę o jakieś informacje gdzie można taką część dostać albo nawet całą obudowę

Kolaj
12-02-2011, 16:18
chodzi tylko o to że nie nie można od nich kupić części trzeba wysłać im lampę, To nie jest sklep z częściami tylko serwis. Jeżeli chcesz zostać dłużej na forum, to proszę, zapoznaj się ze znaczeniem słów, których używasz. Bezpodstawne szastanie takimi zwrotami nie jest tu mile widziane.

lampę dostałbym za miesiąc z powrotem a ja potrzebuję ją naprawić trochę szybciejTo ciekawe. Mi kiedyś wymienili taką stopkę w ciągu 2 godzin.

PS. Link do miejsca, gdzie możesz nabyć stopkę podał Dinderi.

Naprawiacz
13-02-2011, 19:03
Znajdę taką stopkę u siebie.

dinderi
13-02-2011, 23:32
a może przez jakiś dziwny przypadek ktoś ma lub wie kto ma lub może wiedzieć że ktoś ma całą stopkę do 430EX... Z tymi złodziejami z Warszawy to nie chce mi się nawet gadać... Nie męczyłbym ale to bardzo ważna sprawaCzasem się zastanawiam, czy ja mam schizofrenię i mi się tylko wydaje, że podsuwam ludziom gotowe rozwiązania (w podanym wcześniej linku: 10 USD stopka + niecałe 5 USD przesyłka = 15 USD x a choćby nawet 3 = 45 PLN), a oni je ignorują? Czy tak wielu się naraziłem i jestem u nich na ignor-liście :-D

A wogóle, to chciałem zauważyć, że niektóre uwagi względem Stolycy zaczynają być męczące. Niedawno okradli mnie w Krakowie, ale jakoś nie wypisuję się per " te ... z Krakowa". Więc może przestańmy uogólniać (http://www.youtube.com/watch?v=Pd0ScofLTGw#t=02m14s).

jarqf
14-02-2011, 22:36
oki rozumiem
zakończmy ten nierówny pojedynek
temat zamknięty
Dzięki za zainteresowanie
...
i racja... nie uogólniajmy :)
uogólnianie jest do d...
Nie chciałem nikogo obrazić...

Pawlo
14-12-2011, 09:08
Stopka wraz z wymianą kosztuje w serwisie na Żytniej 100zł.

Tak troche odkopie. Naprawa (wymiana) stopki w 430 EX I na Zytniej kosztuje 150-200zl :evil: (w zaleznosci co powie technik). Odkrecenie 8 srubek i wymiana kawalka plastiku.

Ja sobie zamowilem na ebay odrazu 2 stopki, z wysylka kosztowalo mnie to 89 zl. Robocizna 0zl :) i mam jeszcze zapas :grin: