Zobacz pełną wersję : software z 550d do 50d ?
pawelxt77
31-01-2011, 13:04
Witam Wszystkich.jestem tu novy i potrzebuje informację:
jeżlei mam zainstalowany soft na komie od 550d , czy bez problemu można
zrzucać fotki z 50d , czy trzeba zainstalować soft od 50d,?
ponieważ zamierzam używac 550d oraz 50d..dzieki za odpowiedzi.
dr_bonzo
31-01-2011, 13:29
A nie mozesz po prostu sprawdzic?
to raz, a dwa to jest chyba EOS Utility - i powinno być uniwersalne, a nawet jeśli nie to windows może obsłużyć aparat w trybie pamięci masowej. także coś zadziała.
pawelxt77
31-01-2011, 13:43
ok ,właśnie dopiero jutro sprawdzę,pytam z zapasem, bo mam jeszcze jeden soft zainstalowany od innego sustemu i jak np z 550d włoże kartę do czytnika sd to mi zrzuca przez inny soft, i długo to trwa , a przy okazji mam pytanie czy skoro w 50d jest karka kompakt flash i transkisja jest 30Mb/s a z SD 4MB/s to teoretycznie fotki powinny się szybciej zrzucać z kompakt flash ? co ostatnio jak z SD Z 550D zrzucałem fotki to 300fotek
szło z 7minut...
ok ,właśnie dopiero jutro sprawdzę,pytam z zapasem, bo mam jeszcze jeden soft zainstalowany od innego sustemu i jak np z 550d włoże kartę do czytnika sd to mi zrzuca przez inny soft, i długo to trwa , a przy okazji mam pytanie czy skoro w 50d jest karka kompakt flash i transkisja jest 30Mb/s a z SD 4MB/s to teoretycznie fotki powinny się szybciej zrzucać z kompakt flash ? co ostatnio jak z SD Z 550D zrzucałem fotki to 300fotek
szło z 7minut...
A skąd pochodzisz? Z tego, co mi wiadomo jesteśmy w Polsce. Tutaj panuje język polski (wraz ze wszystkimi jego wartościami). Mam nadzieję, że wiesz czym są kropki i przecinki.
Od takich uwag jest PW. Polecam regulamin forum.
Pozdrawiam
K.
jest w 50D CF ale pewnie nie 30 Mb a MB więc jak sam widzisz powinno być szybciej, ale to zależy jeszcze od czytnika.
nie rozumiem za to tego z wkładaniem do czytnika karty i załączaniem innego softu, jesteś pewien że to załącza się canonowski soft?
Moja rada otwieraj kartę w exploratorze windowym i przeciągaj z niej fotki do folderu.
7 min to nie tragedia, załączasz i spokojnie idziesz po kawę albo herbatę. :)
pawelxt77
31-01-2011, 16:24
Kolego Noobek, ja być z Polska.ok będę zwracał uwagę , atak ogólnie to nie można tu edytować posta ?
jest w 50D CF ale pewnie nie 30 Mb a MB więc jak sam widzisz powinno być szybciej, ale to zależy jeszcze od czytnika.
nie rozumiem za to tego z wkładaniem do czytnika karty i załączaniem innego softu, jesteś pewien że to załącza się canonowski soft?
Moja rada otwieraj kartę w exploratorze windowym i przeciągaj z niej fotki do folderu.
7 min to nie tragedia, załączasz i spokojnie idziesz po kawę albo herbatę. :)
właśnie można sobie troszkę poczekać ,a z tym czytnikiem to tak ,że mam kompakta firmy X i soft zainstalowany , jak wkładam karte z 550d ,to automatycznie wykrywa że fotki i wpakowuje je do folderu założonego przez
ten soft zmieniając im nazwy, ale to nie problem oczywiście, pytam ponieważ
jak wiadomo programy antywirusowe lubią się gryźć , więc tak obecnie mam
soft z kompakta firmy x,soft z 550d i dojdzie z 50d, ,a i tak przy okazji widzę ,że posiadacie 50d ,czy w trybie LV
jak kwadracikiem najedzie się np bardziej na lewą stronę obraz z prawej już traci ostrość a z celownika z punktem środkowym nacelowany na podobny obszar jakby szerzej ustawia ostrość , wiecie o co mi chodzi ?
mam aparat od września, wcześniej okazjonalnie miałem możliwość obcowania z 40D, ale jak dotąd LV nie używałem. Nie kręci mnie to, ale np w studio pewnie się przydaje, do zdalnego strzelania (stosowny soft jest na płycie dostarczanej z puszką)
Witam Wszystkich.jestem tu novy i potrzebuje informację:
jeżlei mam zainstalowany soft na komie od 550d , czy bez problemu można
zrzucać fotki z 50d , czy trzeba zainstalować soft od 50d,?
ponieważ zamierzam używac 550d oraz 50d..dzieki za odpowiedzi.
O jaki dokładnie soft chodzi? - jeśki masz na myśli oprogramowanie na plytach, to które dostajesz z aparatem, to jest ono uniwersalne i różni się co najwyżej wersją. Najlepiej zainstaluj najnowsze i tyle :)