PDA

Zobacz pełną wersję : Mały dylemat przy zmianie sprzętu

allcon
30-01-2011, 13:08
Witam. Od ok roku używam 400D i zastanawiam się nad przejściem na coś lepszego. Prosiłbym Was o ocenę na co mogę się porwać bez generowania większych kosztów. Zestaw który aktualnie posiadam to:

-Canon 400D + oryginalny grip + 4aku
-CF 2x8GB + 1x4GB
-Canon 17-85mm f/4.0-5.6 IS USM
-Canon 18-55 IS
-Canon EF 70-300/4,0-5,6 USM IS

Chciałbym zostawić tylko dwie ostatnie pozycje czyli kita i teleobiektyw ale resztę chciałbym sprzedać i za to kupić samo body. Jak myślicie za ile mógłbym sprzedać taki zestaw i na co najrozsądniej się przesiąść. Potrzebuję przede wszystkim większej matrycy ponieważ coraz częściej zdarza się, że moje zdjęcia pojawiają się nie tylko w internecie ale czasami mają iść do druku. I tu pojawia się problem gdy ktoś życzy sobie zdjęcie, które trzeba choćby lekko wykadrować a chce je dać np na plakat formatu a4 lub większy :( pozdrawiam

N00bek
30-01-2011, 17:32
Chciałbym zostawić tylko dwie ostatnie pozycje czyli kita i teleobiektyw ale resztę chciałbym sprzedać i za to kupić samo body.

na co najrozsądniej się przesiąść.
Czy to tak ciężko poprzeglądać testy innych korpusów. Przecież wiesz już, że w systemie chcesz zostać, tak więc przejrzyj za i przeciw innych korpusów i wybierz zdatny dla siebie. Ja Ci nie będę mówił co masz wybierać.

Potrzebuję przede wszystkim większej matrycy ponieważ coraz częściej zdarza się, że moje zdjęcia pojawiają się nie tylko w internecie ale czasami mają iść do druku. I tu pojawia się problem gdy ktoś życzy sobie zdjęcie, które trzeba choćby lekko wykadrować a chce je dać np na plakat formatu a4 lub większy

No to pojawia się jedno z kryteriów. Natomiast fundusz nadal jest nieznany.

AD.
Ja osobiście zacząłbym się zastanawiać nad doborem lepszego szkła na szeroki kąt. Bo kit 18-55 is nie należy do najlepszych.

Tak poza tym tych tematów było kilka i radziłbym Ci jednak z wyszukiwarki skorzystać :roll: