Zobacz pełną wersję : Kolor białych eLek ;-)
ktoś może posiada info serwisowe (czy niekoniecznie serwisowe), jaki kolor RAL (może być w innej dowolnej palecie) mają "białe" eLki Canona?
SdoubleU
29-01-2011, 14:02
Możesz jaśniej !
pawelloon
29-01-2011, 14:04
Kiedys "bawilem" sie w zaprawki teraz nie musze bo mam nowe szkla:)
Ale temat rozpracowalem na tyle ze zaprawki ładnie komponowaly sie z oryginalnym lakierem.
RALa co prawda nie znam ale odcien odpowiada lakierowi Forda o nazwie "Cameo Beige" stosowanego seryjnie w modelach z lat 1984-1985. Kod fabryczny lakieru to XSC 1658.
Moge na zyczenie podeslac fotki C 400/2.8 L, która "zaprawialem" kumplowi, tym wlasnie lakierem:)
Możesz jaśniej !
Kolega Widelec o nr koloru wg palety RAJ na jaki sz malowane eLki.
Wieczorem sprawdzę.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Możesz jaśniej !
Kolega Widelec pyta o nr koloru wg palety RAL na jaki są malowane eLki.
Wieczorem sprawdzę.
SdoubleU
29-01-2011, 14:08
To można załatwić w miejscu gdzie mieszają i dopasowują lakiery samochodowe, wystarczy pokazać element pomalowany na dany kolor a oni dorobią odpowiedni lakier.
jaremo15
29-01-2011, 14:09
Kolega bardzo jasno napisał. Białe L nie są do końca białe tylko bardziej kremowe i kolega chce znać kod tego koloru.
Sprawdziłem wg wzornika, na moje oko to jest RAL 7044.
Kiedys "bawilem" sie w zaprawki teraz nie musze bo mam nowe szkla
To nie na szkła. nie lubię białych eLek, za bardzo rzucają się w oczy.
To można załatwić w miejscu gdzie mieszają i dopasowują lakiery samochodowe, wystarczy pokazać element pomalowany na dany kolor a oni dorobią odpowiedni lakier.
To wiem, jestem w takim miejscu co chwila. problem w tym że moje wszystkie szkła są czarne...
Sprawdziłem wg wzornika, na moje oko to jest RAL 7044.
szkopuł w tym że potrzebuję możliwie identycznego żeby dopasować :???:
Przy czym weź pod uwagę, że nawet znając numer z palety RAL to naniesienie tej samej farby na materiał, z którego wykonano Twoją sigmę nie poprawi kontrastu i kolorów zdjęcia :-)
ni mam sigmy ;-) to na co innego.
chcesz miec samochód w kolorze L ?:D
To nie na szkła. nie lubię białych eLek, za bardzo rzucają się w oczy/.../moje wszystkie szkła są czarne.../.../szkopuł w tym że potrzebuję możliwie identycznego żeby dopasować :???:
Może łatwiej będzie przemalować wszystko na czarno :-? :-)
czarny 70-200/2.8 IS II, albo 200/2.0 IS z dyskretnym czerwonym paskiem... no ni cholery nie mogę sobie tego wyobrazić... ten świat byłby całkiem.... inny... taki... pospolity ;)
ale i tak szukam tego koloru :|
marceleqs
30-01-2011, 11:33
i czerwone felgi (ringi) :D
pewnie chce sobie uszyć sweter w kolorze eLki :)
januszP.
30-01-2011, 18:08
najbliższy jest to kolorowi RAL 9002 lub 9018 ale są różnice półtonowe. Może są wg. palety NCS ale nie mam wzorników. Najblizsze są 9002 ale jednak różnicę widać.
Podskocz do jakiegoś marketu budowlanego, tam ci użyczą paletę. Przyłożysz sobie do niej eLę ( albo rower ) i po kłopocie :)
dorwałem pierścień z 70-200 2,8. zostawiłem w mieszalni żeby mi zrobili setkę lakieru, i okazuje się że bazowo najbliższy był RAL 7044, przerabiany dodatkowo tak żeby pasował.