Zobacz pełną wersję : Torby tamrac Velocity w wielkopolsce.
McMelassa
23-01-2011, 22:08
Poszukuję sklepu lub sklepów w których można "na żywo" obejrzeć torby Tamrac Velocity. Chciałbym zakupić któryś z modeli (waham się między 6x a 7x). Potrzebuję ocenić która będzie najbardziej odpowiednia dla mnie.
Podejrzewam, że w Wielkopolsce jest podobnie jak w Małopolsce, tzn . lipa z możliwością pooglądania, generalnie jak poszukasz w necie to mało sklepów je sprzedaje, ja ostatecznie swoją Velo.. kupiłem bez przymierzania (oczywiście poprzedzone to było dużą iloscią analiz teoretycznych i pytań do sprzdawcy) na Alle... (w razie czego bym odesłał) i jestem zadowolony,
kupowałem tutaj: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9905319
McMelassa
24-01-2011, 15:28
Dziękuję za informacje. Chcę zakupić ten plecak dla siebie. Mam na razie 500D +17-50VC, karty pamięci i dodatkową baterię. Nie przewiduję na razie rozbudowy. Może - lecz tylko może do końca roku dojdzie lampa (coś około metza 48). Aktualnie mam torbę Lowepro TLZ15. Chcę mieć plecak który będzie można wygodnie mieć na plecach (wolne ręce pozostawię dla dziecka) - dobrze byłoby zmieścić do niego drugi obiektyw (mogę pozyczać np. 70-200 f4) - Miałem Lowepro Slingshot 200 AW - był jednak za duży dla moich potrzeb.
Ja włściwie trochę nie przemyślałem tego zakupu wtedy, bo teraz zamierzam dokupić grip no i mi się nie zmieści body+grip do Velocity 6x i teraz zastanawiam się na Velocity 8x. też bym chciał pomacać ale nie ma gdzie, ale tak patrzac na wymiary i zdjęcia poglądowe na stronie Tamrac-a to 8x jest zdecydownie większa i gdzieś na forum znalazłem, że ktoś miał 350+grip i wchodziło bez problemu. Co do 6x to wg mnie jedyny minus, że czasami się zsuwała z pleców, no ale 8x ma pas biodrowy :) do podtrzymania.
Jakbyś się zdecydował na 8x i znalazł jakąś fajną ofertę daj znać bo w niedługim czasie będę kupował, ale pewnie skończy się na fotoklik-u...
McMelassa
24-01-2011, 17:32
Generalnie tak jak mówiłem potrzebuję plecaka do niewielkiej ilości sprzętu (myślę, że jednak przy wersji 7x się zatrzymam, o ile ma ona ten dodatkowy pasek biodrowy). Mam jeszcze jeden problem z zakupem. Aby było taniej postanowiliśmy zamówić 3 sztuki plecaków. Na początku miało to być 2x model 6 oraz raz model 10. Jak się później okazało kolega chciał model 6x w kolorze brązowym - prawie nieosiągalny w naszym kraju. Również model 10x jest ciężko zamówić w dobrej cenie. Na szczęście nie jest to pilny zakup dla nas, dlatego możemy jeszcze poczekać.
McMelassa
03-03-2011, 13:51
Kiedy już postanowiłem, że będzie to mój następny zakup (Mam na myśli Tamrac Velocity 7) - to wymiotło go ze sklepów. Czy ktoś wie może, co jest tego przyczyną? Potrzebujemy zakupić jednorazowo ze znajomymi 2x velocity 7 oraz 1x pro 12. Wszystkie sklepy (te z rozsądną ceną oraz te z trochę mniej rozsądną) - nie są nawet w stanie określić przybliżonego terminu dostawy. Czy firma Tamrac się kończy, czy kończy z produkcją tych toreb? Ehh... musiałem to z siebie wyrzucić.