Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tamron 17-50 F/2.8 VC - pytanie do posiadaczy

baba_jaga
02-01-2011, 23:21
Witajcie
Mam pytanie do posiadaczy obiektywu Tamron 17-50 F/2.8 ze stabilizacją. Kilka dni temu nabyłam tenże obiektyw. Przy robieniu zdjęcia słychać jak ostrzy i jeszcze chwilę po zrobieniu zdjęcia słychać delikatny szum (słychać go również w trybie MF). Czy to normalne? Nigdy przedtem nie miałam Tamrona i nie wiem czy coś z nim nie tak czy po prostu te obiektywy tak mają (używam go z body 50D).
Będę wdzięczna za odpowiedź :)

Kolaj
02-01-2011, 23:23
Witajcie
Mam pytanie do posiadaczy obiektywu Tamron 17-50 F/2.8 ze stabilizacją. Kilka dni temu nabyłam tenże obiektyw. Przy robieniu zdjęcia słychać jak ostrzy i jeszcze chwilę po zrobieniu zdjęcia słychać delikatny szum (słychać go również w trybie MF). Czy to normalne? Nigdy przedtem nie miałam Tamrona i nie wiem czy coś z nim nie tak czy po prostu te obiektywy tak mają (używam go z body 50D).
Będę wdzięczna za odpowiedź :)To stabilizacja. Tak ma być.

zbirr
03-01-2011, 10:37
Jak wyżej, tak ma być. Każde szkło ze stabilizacją czyli OS Sigma, IS Canon czy VR Tamrona będzie mniej bądź bardziej słyszalne. Po prostu mechanizm stabilizacji to jakieś silniczki które kiedy pracują generują jakiś szmer.
pozdr.

baba_jaga
04-01-2011, 12:29
Dziękuję za odpowiedzi :)