PDA

Zobacz pełną wersję : To fake czy nie?

ArturBonoVox
30-12-2010, 01:43
Czy to fotomontaz?

http://niewiarygodne.pl/gid,12985696,img,12985744,kat,1017185,page,3,title ,W-oparach-absurdu-10-najdziwniejszych-wydarzen-2010-r,galeriazdjecie.html?ticaid=6b821

Fumar
30-12-2010, 02:03
Ja gdzieś czytałem, że to, że gościu tam był to nie jest wcale taka nadzwyczajna sprawa. Podobno w tamtych czasach, ludzie ubierający się w taki sposób byli po prostu zwykłymi dziwakami.

Ale nie jestem w stanie powiedzieć, czy ta opinia jest prawdziwa... dla mnie to bez znaczenia :D

Bangi
30-12-2010, 02:17
sprawa ciekawa :), piszą coś o jakichś ekspertyzach naprędce wykonanych...

OsMax
30-12-2010, 09:29
Wszyscy tu na głowe upadli ?

basala
30-12-2010, 09:54
No przecież łeb ma za duży.

kemyszek
30-12-2010, 10:12
wg. mnie fake. Wszystkie inne osoby stojące w pobliżu, mają jasno oświetlony lewy półprofil - bez żadnych cieni. Chociaż słońce świeci z tyłu po ostrym kątem, kto się lekko odwraca w lewo ma oświetloną lewą stronę twarzy lepiej a reszta mniej. Popatrzcie sobie na rękę goscia w czarnym garniturze stojacego po lewej stronie - gdzie niby podróżnik w czasie ma splecione swoje ręce). został nieumiejętnie wstawiony w taki sposób, że przycina rękę goscia w czarnym garniturze.
nie ma tu wielkiej filozofii że to fotomontaż. Prawie i patrzą i stoją pod tym samym kątem w stosunku do obiektywu a inaczej są oświetleni. (tył i lewy ich bark).Już jakiś czas temu to wyjaśnili. Wszystkie ubrania tego faceta były dostępne w tamtych czasach(poza tym on nie ma rozpinanej bluzy, tylko stary sweterek) a efekt jest taki bo wszyscy na zdjęciu ubrali się elegancko a on jeden w byle jakie ubrania. Takie małe aparaty też były wtedy produkowane, gdzieś czytałam że zidentyfikowali ten ze zdjęcia jako jeden z pierwszych ich modeli.
Pozdrawiam wszystkich fanów sci fiction. :D

Artus
10-01-2011, 13:00
Fake cz nie fake, jedno jest pewne, nie jest to podróżnik w czasie :)

sprocket73
10-01-2011, 15:19
Dobre sobie - ekspertyzy:)
Wystarzy poczytac inne niusy z tej stronki, aby wyrobić sobie pogląd o jej wiarygodności, np:
"Za najmłodszą matkę świata uchodzi Peruwianka Lina Medina, która w 1939 r., w wieku 5 lat urodziła syna Gerardo."

luciferi
10-01-2011, 15:30
foto fajne ale nie przekonuje mnie ,ze w tych czasach mozna bylo dostac takie okularki i koszulke z nadrukiem. albo fake albo "back to future" :)

artor
10-01-2011, 17:24
cienie na twarzy nie pasują do reszty zgromadzonych ludzi

jahjah1986
11-01-2011, 14:49
Dobre sobie - ekspertyzy:)
Wystarzy poczytac inne niusy z tej stronki, aby wyrobić sobie pogląd o jej wiarygodności, np:
"Za najmłodszą matkę świata uchodzi Peruwianka Lina Medina, która w 1939 r., w wieku 5 lat urodziła syna Gerardo."

:) akurat to jest prawda - nie tylko tu o tym pisali wielokrotnie

"Rodzice Liny byli przekonani, że ich córka ma ogromnego brzusznego guza. Kiedy szamani w pobliskich wioskach nie mogli znaleźć na niego lekarstwa, ojciec zabrał ją do szpitala. Lekarze także podejrzewali nowotwór, jednak szybko okazało się, że dziewczynka jest w siódmym miesiącu ciąży. Ponad miesiąc później Lina poprzez cesarskie cięcie, urodziła zdrowego, ważącego 2700 gramów, chłopca. Operację przeprowadzali dr Lozada i dr Busalleu, a asystował im anestezjolog dr Colretta.

Doktor Lozada przeprowadził szczegółowe badania dotyczące ciąży Liny. Okazało się, że dziewczynak zaczęła miesiączkować w wieku 8 miesięcy, w wieku czterech lat rozwinęły się jej piersi a rok póniej rozdzerzyła się jej kość miednicza a kości stały się bardzo rozwinięte. Przypadek Liny Mediny został szczegółowo udokumentowany przez dr Edmundo Escomela w czasopiśmie "La Presse Medicale".

Syn Liny otrzymał imię Geraldo. Do dziesiątego roku życia, żył w przekonaniu, że Lina jest jego starszą siostrą. Zmarł w wieku 40 lat z powodu choroby szpiku kostnego.

Lina Medina wyszła za mąż i w 1972 roku urodziła drugiego syna.

Nigdy nie dowiedziano się, kim był ojciec jej pierwszego dziecka."

iso
11-01-2011, 15:41
http://fotoblogia.pl/2010/04/18/podroznik-w-czasie-uchwycony-na-fotografii-z-1940-roku

siudym
11-01-2011, 17:00
hitler z maszynami ala ufo kombinowal, a juz koles w okularach, aparacikiem, koszulka z nadrukiem w latach 4x jest za kosmite brany...

A niech ktos swiatowy ubrany w mega modne, nowoczesne stroje wlezie w tlum polskiego malego miasteczka i bedzie wygladal jeszcze bardziej na kosmite niz ten gosc.

matti_1989
11-01-2011, 20:46
to nie fake, wszystkie cuchy które ma na sobie były dostępne w tych latach

airhead
13-01-2011, 01:58
dajcie spokój, co Wy za głupoty czytacie

hiho2
14-01-2011, 16:58
Gdzieś czytałem o starym zdjęciu - kobieta w tłumie mówi do ręki i wywnioskowano, że to telefon komórkowy - też było o podróżniku w czasie.

Ciboq
15-01-2011, 22:03
hehe ta stronka "nie do wiary" to niezly beton :)

oszy
15-01-2011, 22:48
Gdzieś czytałem o starym zdjęciu - kobieta w tłumie mówi do ręki i wywnioskowano, że to telefon komórkowy - też było o podróżniku w czasie.

To film był, nie pomnę z którego roku, ale jeszcze niemy. Najprawdopodobniej trzymała przy uchu aparat słuchowy.