PDA

Zobacz pełną wersję : Gdzie kupić dobre albumy do zdjęć wklejanych?

PrzemoBydg
06-12-2010, 10:54
Witam,

Czy możecie polecić jakieś dobre albumy do zdjęć wklejanych w cenie tak do 150 zł. Najchętniej album o 40 lub 50 kartach, na zdjęcia o formacie 15x21 (jedno zdjęcie na stronie). Okładka najlepiej gładka, bez żadnych wodotrysków.

Wyklejałem ostatnio Walthera za około 80 zł, jego wykonanie średnio mi sie podobało. Bardzo cienki pergamin i strony też o małej gramaturze, niezbyt równo poprzycinane.

Znalazłem kilka albumów Henzo w sklepie internetowym fotokoszyk.pl, cena akceptowalna. Jak jest z ich wykonaniem?

Może polecicie coś innego?

Dodam, że to nie mają być albumy na sprzedaż, po prostu dla mnie na półkę do domu.

Pozdrawiam
Przemek

mamiyka
06-12-2010, 10:56
http://www.baranski.com.pl/

PrzemoBydg
06-12-2010, 10:58
Przepraszam, ale chyba umieściłem posta nie w tej kategorii.

Jeśli jest możliwość to proszę o przeniesienie.

Albumy Barańskiego oglądałem. Niestety trochę za drogo, aczkolwiek jak nie znajde nic innego to się zastanowie.

gervee
06-12-2010, 11:38
No co do Barańskiego to mam mieszane uczucia. Kilka lat temu gdy pytałem o albumy (mam bardzo blisko po drodze) - jakie i za ile to na koniec rzucono mi, ze jeśli nie mam firmy to i tak mi nie sprzeda :). Nie ma to jak być "odwrotnym frontem" do klienta.
Kupiłem albumy innego producenta bez proszenia się i cudowania.

HurricanE
06-12-2010, 12:06
katecom.pl

fotopawkas
06-12-2010, 12:26
a ja sobie chwalę fotokoszyk.pl i Henzo. juz któryś raz biorę te albumy i przez ten sklep. myślę też o skorzystaniu z tej "personalizacji" złotymi literkami, ale to przy najbliższej okazji.
moim zdaniem jeżeli oczekiwania zamawiających nie są strasznie wygórowane i nie trzeba zacinać kolejnego cielaka, to warto rozważyć Henzo - a fotokoszyk.pl jako jednego z pewniejszych dystrybutorów.
.

PrzemoBydg
06-12-2010, 13:19
Jeśli chodzi o Barańskiego, to na innym forum jest cały wątek o tym jakie mają podejście do klienta. Jest tego kilkanaście stron, ale można wyczytać, że różnie bywa z terminami i dostawą. Niektórzy są bardzo zadowoleni a niektórzy nie. Aczkolwiek do jakości nikt nie miał żadnych zastrzeżeń.

HurricanE: Jesli chodzi o KateCom, to albumy ladne na pierwszy rzut oka, jakie mniej więcej są tam ceny, bo na stronie nigdzie nie widzę.

fotopawkas: Jakie albumy Henzo kupujesz? Te najdroższe czy coś pośredniego?

fotopawkas
06-12-2010, 21:06
na chrzty głównie idzie basicline Henzo białe. ostatni ślub buł w tej wyższej serii, bodajże Gran Cara. w firmie znajomi używają głównie Henzo - są dobrze wykonane i z klasą. na przyszły rok już nabyłem TEN ALBUM (http://www.fotokoszyk.pl/Album_Slubny_Walther_Moments_Biel_tradycyjny_100_k remowych_stron-982.html) i są chętni.
.

gervee
06-12-2010, 21:26
Jeśli chodzi o Barańskiego, to na innym forum jest cały wątek o tym jakie mają podejście do klienta. Jest tego kilkanaście stron, ale można wyczytać, że różnie bywa z terminami i dostawą. Niektórzy są bardzo zadowoleni a niektórzy nie. Aczkolwiek do jakości nikt nie miał żadnych zastrzeżeń.

O jakim forum piszesz? Skoro już piszesz to napisz do końca.

manfred1
06-12-2010, 21:50
Forum nikona

HurricanE
06-12-2010, 23:30

HurricanE: Jesli chodzi o KateCom, to albumy ladne na pierwszy rzut oka, jakie mniej więcej są tam ceny, bo na stronie nigdzie nie widzę.

fotopawkas: Jakie albumy Henzo kupujesz? Te najdroższe czy coś pośredniego?

Album 42x42 cm + etui to koszt około 160zł + wysyłka - to kawał bydlaka jest - nastepnym razem wezme mnie3jszy - jakość jest naprawde ok - no i duży plu to etui.

na dwa albumy takie duże czekałoem około 4 dni z wysyłką więc znośnie.

Fotokoszyk.pl znam i polecam - zawsze termionowo i bezproblemowo - nawet z wymianą nie ma problemu.

Łukasz

PrzemoBydg
07-12-2010, 08:42
O jakim forum piszesz? Skoro już piszesz to napisz do końca.

Dokładnie to było forum Nikona. Niestety przypadkowo tam trafiłem, poczytałem i wyłączyłem. Teraz na szybko nie mogę tego znaleźć.

AMMarshall
07-12-2010, 13:06
Rozejrzyj się za albumami francuskiej firmy Panodia.
Obecnie produkowane jak niemal wszystko w Chinach ale trzymają jakość.

Kinski
07-12-2010, 14:06
Link (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=151224) na forum Nikona.
Henzo z fotokoszyka.pl (bardzo dobry kontakt) - dobre (nie wybitne, ale solidne i porządne). Więcej powinno być na www.foto-kwiatek.pl. Barańskiego można olać - to już nie te czasy, kiedy przewyższał jakością. Kontakt gł. telefoniczny, choć jak pamiętam, na targach w Łodzi, miła pani biła się w piersi, że mejlowo jak najbardziej. I faktycznie jest, ale czeka się jakieś 2-3 tygodnie na odpowiedź.
Sam robię w digitalalbum.pl - bardzo duży wybór i opcji personalizacji oraz dodatków (jak w fotolalbumach). Za 150 zł można mieć full wypas, ale trzeba być "kontrahentem". Środki są włoskie, oprawy i wykończenia robią sami.
Panodia, Poldom - lepiej nie.

Chris_11
07-12-2010, 14:12
[QUOTE=Kinski;903773Panodia (...) - lepiej nie.[/QUOTE]

...bo?

Kinski
07-12-2010, 14:22
Panodia - w tej samej cenie można mieć większy wypas. Poza tym nie ma mowy o personalizacji.

Chris_11
07-12-2010, 15:03
Jak rozumiem digitalalbum.pl robi dobrej jakości albumy?
Chętnie zobaczyłbym jakieś przykładowe zdjęcia takiego albumu, bo muszę przyznać, że wybór mają ciekawy. A jeszcze, jeśli kontakt z Nimi jest lepszy niż z Barańskim czy Buffo, to już w ogóle godne zastanowienia. :)

Kinski
07-12-2010, 15:21
Są u nich na stronie (http://www.digitalalbum.pl/?id=albumy_tradycyjne). Może też w wideoprezentacjach (http://www.digitalalbum.pl/?id=video), ale ciężko się ogląda, bo się resetują i chyba raczej to fotoalbumy pokazują (30x40 na metaliku;-] ). Wybór opraw i rodzajów okładek (okienka na zdjęcia, zdobienia) taki sam, jak w fotoalbumach. Opcje personalizacji są bardzo duże. Poldom, panodia, henzo czy walther i w ogóle chyba wszystkie przemysłowe - rzadko kiedy jest okienko na zdjęcie czy metalowe narożniki.
Kontakt jest bez porównania lepszy niż z firmą p. Barańskiego. Może jak ktoś ma wielki zakład fotograficzny znany na całą Polskę, jest inaczej. Ja jestem drobnym przedsiębiorcą i z DA jestem zadowolony.

Chris_11
07-12-2010, 15:35
Ale przykładowe zdjęcia sprzedawcy, a użytkownika, jak dowodzą statystyki ;) , mogą się diametralnie różnić. :)

Kinski
07-12-2010, 16:11
Swoje wszystkie oddałem, ale zdjęcia mniej więcej odzwierciedlają jak wyglądają na żywo. Mogą być różnice w kolorystyce opraw, ale od tego jest wzornik z próbkami skór, drewna, satyny. Rok temu robiłem fotoalbum OKS G06 i wyglądał tak samo (oprawy albumów są takie same).