Zobacz pełną wersję : Manfrotto 055 NAT + M.141 RC NAT
slonkaap
04-12-2010, 13:09
Witam serdecznie.Prosze o porade czy warto kupic zestaw jak w temacie przeznaczony do fotografii ptakow.Calosc w idealnym stanie a cena to 510 zl.Obecnie posiadam to co w stopce ale zastanawiam sie nad zmiana na ten 055 NAT.Troche tylko glowica mnie przeraza-czy do ptakow nie bedzie zbyt niewygodna?Prosze o porade.POzdrawiam
Nie warto - głowica nie nadaję się do ptaków zupełnie. Jedyna głowica która ma sens do ptaków to dobra kula lub gimbale...
slonkaap
04-12-2010, 14:13
Dzieki Krzychu.Jakie jest zastosowanie tej glowicy.Podobaja mi sie te nogi a glowice do ptakow mam.Moze dalo by sie wykorzystac ja do innych celow/krajobraz/o ile gosc bedzie chcial sprzedac komplet.Co sadzisz?
Dzieki Krzychu.Jakie jest zastosowanie tej glowicy.Podobaja mi sie te nogi a glowice do ptakow mam.Moze dalo by sie wykorzystac ja do innych celow/krajobraz/o ile gosc bedzie chcial sprzedac komplet.Co sadzisz?
Można ją oczywiście spróbować używać - ale takie głowice - dla mnie - mają tylko wady w porównaniu do dobrej kuli : są duże, niewygodne i stosunkowo ciężkie przy mniejszej nośności i dokładności. Ale używać się da - do krajobrazów najprędzej... Poza tym zawsze można ją opchnąć na Allegro.
slonkaap
04-12-2010, 14:58
Wiesz gdyby nie to ze to "zielony"komplet to nie zawracalbym sobie glowy glowica.Do foto ptakow uzywam swojej Gimbal Head Jr i jest ok.Licytowalem kiedys taki statyw na Ebay.de ale tam byla super glowica do kamer video/rowniez calosc w wersji NAT/ ale w ostatniej chwili przelicytowano mnie.Trudno chyba sobie odpuszcze ten zielony kolor.Pozdrawiam