Zobacz pełną wersję : http://www.hongkong-wholesale.com/
Czy ktoś z was słyszał o stronie z hong-kongu: http://www.hongkong-wholesale.com/. Ceny są masakryczne np: MK II za $1247 albo 16-35 mm 2.8/L za $ 655.37. Trochę to niewiarygodne. Towar wysyłają jako gift.
plaucjusz
01-12-2010, 18:41
Ja osobiście szerokim łukiem omijam takie okazje i Tobie też tak radzę!
AMMarshall
01-12-2010, 18:58
Czy ktoś z was słyszał o stronie z hong-kongu:
Ekstra!!
Ja wprawdzie nie słyszałem ale jak będziesz już zamawiał to weź dla mnie 2 szt. Canon 5D mkII i 2 szt. EF 16-35 f/2.8.
Za fatygę odpalę Ci tak z $250.
:D
dr Dundersztyc
01-12-2010, 20:54
... a dla mnie kontener :mrgreen:
płacę gotówką przy odbiorze ;-)
16-35 mm 2.8/L za $ 655.37.
Kup 2 takie, ja odkupię od Ciebie 1 za $777USD.
zdRAWki
Raczej nie zbyt pochlebnie się o nich wypowiadają - http://electronicsscams.co.cc/2010/09/hongkong-wholesale-com/
Przemek_PC
01-12-2010, 23:58
Albo z Indonezji.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wszystko jasne, akceptują tylko złodziejskie sposoby płatności :)
"Payment and shippment styles As following :
Actually Western Union or Bank Wire Transfer we accept ,we dont have Paypal for Payment."
Co to jest, że niska cena zaślepia ludzi i wyłącza wszelkie instynkty samozachowawcze?
AMMarshall
02-12-2010, 08:41
Albo z Indonezji.
Wszystko jasne, akceptują tylko złodziejskie sposoby płatności :)
"Payment and shippment styles As following :
Actually Western Union or Bank Wire Transfer we accept ,we dont have Paypal for Payment."
:)
Co to jest, że niska cena zaślepia ludzi i wyłącza wszelkie instynkty samozachowawcze?
Nic, po prostu polowanie na okazje. Kwestia tylko czy się da nabrać na takie właśnie "okazje" (przeważnie raz w życiu), czy posłucha, pomyśli, poczyta i się nie złapie.
Czy ktoś z was słyszał o stronie z hong-kongu: (...)MK II za $1247 albo 16-35 mm 2.8/L za $ 655.37. Trochę to niewiarygodne. Towar wysyłają jako gift.
No. sciecha, To już masz chyba jasność, nie?
Stawiasz wódkę przy najbliższym spotkaniu, uratowałeś dwa klocki $!
Przemek_PC
02-12-2010, 09:18
Sorry ale nie wiem co sądzić o człowieku myślącym że za $1247 można kupić nowe 5DII. To chyba musi być człowiek NIEmyślący :)
Czy ktoś z was słyszał o stronie z hong-kongu: http://www.hongkong-wholesale.com/. Ceny są masakryczne np: MK II za $1247 albo 16-35 mm 2.8/L za $ 655.37. Trochę to niewiarygodne. Towar wysyłają jako gift.
Czy ty nosisz mocherowy beret bo dzis chyba tylko ci delikwenci w cuda wierza?! :???:
jacek-ie
02-12-2010, 18:10
Hej,
cuda się zdażają, sam miałem ofertę zakupu lat temu naście Walkmana (R) marki Grundig za całe 2 DEM za sztukę, warunek był tylko jeden - 90.000 sztuk od razu, czyli cały kontener :) !!
A przy takich "okazjach" to jedyne sensowne zabezpieczenie to Paypal, gwarantują do 1.500 €, jak nie dojdzie w 45 dni, to zwracają kasę. Wszystko inne od razu do działu KOSZ !!
J.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ps. dla informacji powiem, ze wtedy taki sam Walkman(R) kosztował w sklepie 20 DEM, żeby było widać widełki cenowe ...
J.
cuda się zdażają, sam miałem ofertę zakupu (...)
Nie takie cuda "z TIR-a spadały", ale czy na pewno o tym mowa?
Wysłałem ten wątek z paru powodów:
1. Znajomy zamawiał telewizor z hong-kongu Polska: 6000 Hong kong 1000 $
2.Kursy walut; 2 lata temu byłem w stanach (dolar: 2,10 zł) Kupiłem laptopa za około 1300 zł w Polsce ten sam 3200. gps tam ok 500 zł europa ok 1000 itd...
3. Cena samochodów za oceanem 2 x mniej niż w Europie(a np w Norwegii samochody są 2x droższe niż w Polsce)
4.Zastanawiam się skąd zamawiane są aparaty którymi handluje się np: na allegro i ile mają na tym przebitki.
Wiem, że pewnie to marzenia ściętej głowy i rzeczywiście ta strona to wielka ściema. Ale biorąc pod uwagę parę historii cenowych z przeszłości, dodając do tego wahania cen na świecie chce się w to uwierzyć :-D
Wiadomo,że to bardzo śmiesznie u nas wygląda...ale wyprodukowanie przykładowo popularnego na całym świecie Iphone (pierwszej generacji) to koszt ok 12$ . Resztę bierze Apple,dystrybucja,reklama,wat,marża sprzedawcy i cena robi się kilkaset razy wyższa niż produkt końcowy.Raczej daje to do myślenia :)
AMMarshall
02-12-2010, 20:07
(...)
4.Zastanawiam się skąd zamawiane są aparaty którymi handluje się np: na allegro i ile mają na tym przebitki.
(...)
Wiadomo,że to bardzo śmiesznie u nas wygląda...ale wyprodukowanie przykładowo popularnego na całym świecie Iphone (pierwszej generacji) to koszt ok 12$ . Resztę bierze Apple,dystrybucja,reklama,wat,marża sprzedawcy(...)
Taaa... Daje do myślenia... MYŚLENIA???? :-D Komu? :-D
Skąd są zamawiane?
http://canon-board.info/showthread.php?t=71083
Wiadomo,że to bardzo śmiesznie u nas wygląda...ale wyprodukowanie przykładowo popularnego na całym świecie Iphone (pierwszej generacji) to koszt ok 12$ . Resztę bierze Apple,dystrybucja,reklama,wat,marża sprzedawcy i cena robi się kilkaset razy wyższa niż produkt końcowy.Raczej daje to do myślenia :)
I te iphone'y po $12 można gdzieś kupić ? Jak nie, to po co taki bezsensowny przykład ?
ps. dla informacji powiem, ze wtedy taki sam Walkman(R) kosztował w sklepie 20 DEM, żeby było widać widełki cenowe ...
W kwestii formalnej, Walkman (R) był tylko firmy Sony. Inne walkmany (z małej) to genericized trademark
zdRAWki
Ile przesyłka ? w/g mojej wiedzy paczki wielkości i wagi telewizora taniej niż 400$ się nie wyśle.
Ja dałem tylko zwykły,ale autentyczny przykład.Miałem do czynienia w wakacje z kilkoma Chińczykami i zdziwiony byłem,że posiadają oni naprawdę fajny sprzęt fotograficzny,kamerkę a pracowali z pocałowaniem ręki za 6euro/h .Powiedzieli,że to na ich warunki gigantyczne kwoty ,a sprzęt u nich jest bardzo tani.Nie powiedział mi dokładnie co ile kosztuje ,ale w przeliczeniu za tydzień mieszkania w miejscu pracy (ok 50e) miał fajną kamerkę którą kupił u siebie.Na Allegro tego typu sprzęt jak wtedy patrzyłem był wart 800-1000zł.Śmieszne ale realne zaczeły mi się wydawać takie ceny elektroniki tam,szczególnie jakieś oferty hurtowe.Co nie zmienia faktu,że sam bym nie zaryzykował zakupu wysyłkowego za szaloną dla nas cene.Jak bym na żywo pomacał to co innego :)
Ile kosztuje zrobienie zdjęcia i czemu ślubniacy kasują za to po >1500 złotych? Ci to dopiero mają przebitkę! :mrgreen:
AMMarshall
02-12-2010, 21:36
Hej,
cuda się zdażają, sam miałem ofertę zakupu lat temu naście Walkmana (R) marki Grundig za całe 2 DEM za sztukę, warunek był tylko jeden - 90.000 sztuk od razu, czyli cały kontener :) !!
(...)
...i to uważasz za CUD-OFERTĘ??
Zakup 90 000 szt. walkmanów które zapewne nie zeszły w Aldi'm w okresie kiedy na rynku były już dostępne w rozsądnej cenie DiscMany??
jacek-ie
02-12-2010, 21:46
To nie była CUD oferta, tylko oferta przedświateczna z firmy mającej swój magazyn w Hamburgu (DE). I było to lat temu naście jak napisałem, bodajże w roku 1992/3.
A oznaczenia Walkmann(R) użyłem specjalnie, by wszyscy wiedzieli o co chodzi, oczywiście był to produkt firmy Grundig, także w Niemczech cenionej.
Dodatkowo gość w cenie oferował transport do granicy w Kołbaskowie, a cena pokazuje, jakie potrafia być marże w handlu detalicznym, bo od producenta po drodze jest importer, hurtownik i czasami kilku pośredników.
Do rzeczy jednak - chodziło mi o ukazanie, że ceny atrakcyjne na towar sie zdażają, ale zależy to przede wszystkim od ILOŚCI kupowanego towaru, czasem jest to okazjonalne czyszczenie magazynów.
W przypadku firmy oferującej "tanio" sprzęt z HK jednak wyglada to na kolejny wałek dla naiwnych, czego kolegom nie życzę ...
J.
...
W przypadku firmy oferującej "tanio" sprzęt z HK jednak wyglada to na kolejny wałek dla naiwnych, czego kolegom nie życzę ....
Dokładnie to wygląda na wałek jak nic ,co nie znaczy,że nie można tam kupić fajnego obiektywu czy body za dużo niższą kase niż u nas,podobnie jak w USA podczas korzystnego przelicznika. :mrgreen:
Czy tak trudno sprawdzić jaka jest realna cena za 5D mkII z Hong Kongu ?
http://photography.shop.ebay.com/Digital-Cameras-/31388/i.html?LH_ItemCondition=1&_nkw=canon+5d+mark+ii+body&_catref=1&_dmpt=Digital_Cameras&_fln=1&_sc=1&_sop=15&_trksid=p3286.c0.m282
okazja to jest 200-300 $ taniej. Jak jest 1200$ taniej to już nie jest okazja to jest podejrzane i to bardzo, dodaj do tego płatność WesternUnion czyli na nikogo oraz wysyłkę bez ubezpieczenia z fałszywą deklaracją GIFT i mamy komplet. Trzeba być dzieckiem aby w to uwierzyć.
...i to uważasz za CUD-OFERTĘ??
Zakup 90 000 szt. walkmanów które zapewne nie zeszły w Aldi'm w okresie kiedy na rynku były już dostępne w rozsądnej cenie DiscMany??
Albo ktos miał niewypłacalnego dłużnika, z którym rozliczył się barterem: towar za dług. Takie okazje rzeczywiście się zdarzają. Kolega zeszłej zimy kupił 2 kontenery opon zimowych Michelina po 12 PLN za sztukę :)
Nie mniej, takie okazje to tylko na rynkach hurtowych, ciezkimi kanałami, wśród waskiej grupy poinformowanych, w wielkiej tajemnicy, a nie detalicznym, reklamowanym w internecie.
Jak by ktoś zamawiał 16-35 w tych Chinach, to i ja poprosze 1 sztukę. Obiecuję szczerą i wymierną wdzięcznośc, okazaną przy odbiorze ;)
jacek-ie
09-12-2010, 19:25
Czy był to dłużnik to nie wiem, coś gość wspominał, ze zalega ten kontener na nabrzeżu, bo ktoś go nie odebrał ...
Ale jest tak, jak mówisz, wąski rynek hurtowy i duża kasa "od ręki" potrzebna w takich przypadkach...
J.
Pozostaje jeszcze jedna kwestia: brak jakiejkolwiek gwarancji. Nawet jeśli cena byłaby znacznie niższa nie zdecydowałbym się na zakup rezygnując ze swojego podstawowego prawa obowiązującego w zakupach. No chyba, że ktoś lubi emocje i chce się potem bujać z jakimś Chińczykiem...