Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak sprawdzić czy nowy canon 24-105/4L jest felerny.

mirhon
06-12-2005, 10:43
Linka daję dla tych co myślą o kupnie tego lensa w kraju.
Obawiam się że u nas mogą pojawić się zwalone (flary) egzemplarze.
http://consumer.usa.canon.com/ir/controller?act=PgComSmModDisplayAct&keycode=2112&fcategoryid=216&modelid=11924

piast9
06-12-2005, 13:32
Co jest na tym obrazku widoczne? Nie bardzo wiem, jakie informacje z niego wynikają.

Jac
06-12-2005, 14:22
temat byl w kilku watkach na forum omawiany... poza tym canon wymienia te 'felerne' obiektywy ... wiec nie ma czego sprawdzac poza nr seryjnym ponizej 1000

mirhon
06-12-2005, 14:25
Co jest na tym obrazku widoczne? Nie bardzo wiem, jakie informacje z niego wynikają.

Dla mnie info z tego linku jest takie że jakbym kupował np. w sklepie/allegro na drugim krańcu Polski to bym sprzedawcy łopatologicznie wytłumaczył jak/co ma mi sprawdzić i podać przed zakupem.

Jac
06-12-2005, 14:43
Dla mnie info z tego linku jest takie że jakbym kupował np. w sklepie/allegro na drugim krańcu Polski to bym sprzedawcy łopatologicznie wytłumaczył jak/co ma mi sprawdzić i podać przed zakupem.

Kombinujesz jak kon pod gore - wystarczy sprawdzic nr seryjny i nie trzeba nic testowac... nr seryjny ponizej 1000 oznacza obiektyw z wadliwej serii koniec kropka..

mirhon
06-12-2005, 15:06
Kombinujesz jak kon pod gore - wystarczy sprawdzic nr seryjny i nie trzeba nic testowac... nr seryjny ponizej 1000 oznacza obiektyw z wadliwej serii koniec kropka..

Chodzi o to że nie wiedziałem GDZIE ten numer jest nabity....i teraz mogę powiedzieć sprzedawcy, który też może nie wiedzieć...tak ciężko zajarzyć o co mi chodziło :-) ?

piast9
06-12-2005, 21:46
Mi chodzi o konkretny obrazek. W tekście mówią o załączonym obrazku, na którym jest generalnie ciemność i jakaś smuga światła. Co z tego wynika?