Zobacz pełną wersję : Jak sprawdzić czy nowy canon 24-105/4L jest felerny.
Linka daję dla tych co myślą o kupnie tego lensa w kraju.
Obawiam się że u nas mogą pojawić się zwalone (flary) egzemplarze.
http://consumer.usa.canon.com/ir/controller?act=PgComSmModDisplayAct&keycode=2112&fcategoryid=216&modelid=11924
Co jest na tym obrazku widoczne? Nie bardzo wiem, jakie informacje z niego wynikają.
temat byl w kilku watkach na forum omawiany... poza tym canon wymienia te 'felerne' obiektywy ... wiec nie ma czego sprawdzac poza nr seryjnym ponizej 1000
Co jest na tym obrazku widoczne? Nie bardzo wiem, jakie informacje z niego wynikają.
Dla mnie info z tego linku jest takie że jakbym kupował np. w sklepie/allegro na drugim krańcu Polski to bym sprzedawcy łopatologicznie wytłumaczył jak/co ma mi sprawdzić i podać przed zakupem.
Dla mnie info z tego linku jest takie że jakbym kupował np. w sklepie/allegro na drugim krańcu Polski to bym sprzedawcy łopatologicznie wytłumaczył jak/co ma mi sprawdzić i podać przed zakupem.
Kombinujesz jak kon pod gore - wystarczy sprawdzic nr seryjny i nie trzeba nic testowac... nr seryjny ponizej 1000 oznacza obiektyw z wadliwej serii koniec kropka..
Kombinujesz jak kon pod gore - wystarczy sprawdzic nr seryjny i nie trzeba nic testowac... nr seryjny ponizej 1000 oznacza obiektyw z wadliwej serii koniec kropka..
Chodzi o to że nie wiedziałem GDZIE ten numer jest nabity....i teraz mogę powiedzieć sprzedawcy, który też może nie wiedzieć...tak ciężko zajarzyć o co mi chodziło :-) ?
Mi chodzi o konkretny obrazek. W tekście mówią o załączonym obrazku, na którym jest generalnie ciemność i jakaś smuga światła. Co z tego wynika?