Zobacz pełną wersję : złącze zdalnego wyzwalania --> kabel usb ?
Nie mogłem znaleść podobnego tematu. Prosiłbym o informacje do czego służy kabel który wkłada się do w/w złącza a z drugiej strony ma taką długą wtyczkę usb do komputera. Dziękuję za pomoc
Obawiam się, że nie każdy korpus dyponuje takim wyposażeniem. Ja dostałem tylko zwykły kabel USB.
dziobolek
24-11-2010, 22:47
Nie mogłem znaleść podobnego tematu. Prosiłbym o informacje do czego służy kabel który wkłada się do w/w złącza a z drugiej strony ma taką długą wtyczkę usb do komputera. Dziękuję za pomoc
A w instrukcji o tym nie napisano???
No i... jaki aparat???
Pozdrówka!
W woli ścisłości, dostałem go przy kupnie uzywanego canona 450D
dziobolek
24-11-2010, 22:54
Jedna wtyczka do aparatu, a drugą podłączasz do kompa, tak???
Jeśli tak, to jest to kabel do komunikacji puszki z kompem,
można zrzucać fotki, jak i zdalnie sterować puszką.
Pozdrówka!
Dobra dzieki wielkie , a moze ma ktoś pod to sterowniki , bo nie dostałem płytki . Jedynie udało mi się znaleść płytkę do 400d w sieci i nie wykrywa mi tego kabla.
Tezet-gdynia
24-11-2010, 23:18
Nie ma wykrywac kabla... tylko aparat ;)
Kup czytnik będzie łatwiej ... wierz mi ;)
dziobolek
24-11-2010, 23:37
Dobra dzieki wielkie , a moze ma ktoś pod to sterowniki , bo nie dostałem płytki . Jedynie udało mi się znaleść płytkę do 400d w sieci i nie wykrywa mi tego kabla.
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=1994&page=4
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=1994&page=4
Dziobelek sprawdz mi proszę czy ten link , chodzi u Ciebie, u mnie pokazuje ze nie istnieje
dziobolek
25-11-2010, 03:43
Działa bez zarzutów.
Na wszelki wy... inaczej -Canon Board>Ogólne>Software>[Przyklejony]linki do software: post #31
Pozdrówka!
Kup czytnik będzie łatwiej ... wierz mi ;)
Oprogramowanie z tej płyty zawiera kilka fajnych funkcji sterujących aparatem (nowsze softy obsługują starsze aparaty), a czytnikiem to tylko zdjęcia "zrzuci".
Tezet-gdynia
25-11-2010, 16:43
Działa bez zarzutów.
Na wszelki wy... inaczej -Canon Board>Ogólne>Software>[Przyklejony]linki do software: post #31
Pozdrówka!
Ale link z linku juz nie ;-)
Oprogramowanie z tej płyty zawiera kilka fajnych funkcji sterujących aparatem (nowsze softy obsługują starsze aparaty), a czytnikiem to tylko zdjęcia "zrzuci".
Wierzę. W praktyce wiem jednak, że nigdy ich nie używałem bo do niczego potrzebne mi nie były. Robiąc w RAW-ach i mając PS-a te funkce "sterujące aparatem" w moim przypadku (też 450D) na niewiele się zdadzą.
dziobolek
26-11-2010, 12:07
Ale link z linku juz nie ;-)
Ooo! :shock: Faktycznie. Sorki, no i szkoda że usunięto...
Pozdrówka!