Zobacz pełną wersję : G 11 i WB
Jestem od kilku dni posiadaczką G 11, uczę się, nowy system i nowy aparat :)
Zrobiłam niewiele zdjęć, G 11 sporo potrafi, ale wydaje mi się, że ma problem z WB.
Może to ja nie potrafie prawidłowo ustawić a może ten typ tak ma?
Pozdrawiam
Sarta
Tak ma , jak wszystkie, robic w RAW-ach i obrabiac, inne rzeczy to polsrodki ktore i tak nie pomoga:)
Dzieki, dawno temu miałam kompakt Practica, też nie była ideałem.
Myslałam, ze zaawansowany kompakt powinien być wwolny od takich przypadłości :)
No cóż, będę musiała z tym żyć :)
Generalnie bardzo miła maszynka, co prawda trudno po lustrze przyzwyczaić sie do takiego "piórka", ale w łapce lezy dobrze :-D
No to muszę zakupić bardziej pojemną kartę :D
Pozdrawiam
Sarta
Nie musisz z tym zyc, naprawde warto robic w RAW i sobie balans bieli ustawiac w programie graficznym , np DPP , bo chyba dolaczony do tego aparatu. Warto.
Jeszcze mam inny problem :(
WIN7 nie bardzo chce współpracowac z programami do obróbki RAW.
Mam na mysli bezpłatne :D
programy czy win 7 bezplatne?............uuuuuuuuuuu prosze Pani:(
Oczywiście programy do obróbki np. raw therapee :(
A DPP nie dziala pod win 7?
Muszę spróbować :)
Pozdrawiam
Sarta
semyazza
21-11-2010, 10:06
zauważyłem, ze AWB w G11 wybitnie sobie nie radzi w sytuacjach, gdy założony jest CPL. Zdjęcie filtra znacząco poprawia sprawność automatyki i dość mocno zastanawiam sie, gdzie leży powyżej opisany problem.
Byc może jest to kwestia jakiegoś uszkodzenia sprzętowego?
Oczywiście, że DPP działa pod win7. Świetny, przemyślany program do szybkiej obróbki rawów. Daje kolory takie jak jpg z aparatu, co jest trudne do osiągnięcia w takim lightroomie/acr.
Oczywiście, że DPP działa pod win7. Świetny, przemyślany program do szybkiej obróbki rawów. Daje kolory takie jak jpg z aparatu, co jest trudne do osiągnięcia w takim lightroomie/acr.
Pod Win7 64-bit?? Jestes pewien?
Pozdrawiam
Sarta
Pozdrawiam
Sarta
Tak, używam na dwóch różnych kompach z win7 64bit. Linku do ściągnięcia poszukaj w tym wątku (http://canon-board.info/showthread.php?t=67910). Możesz też spróbować na stronie Canona. Aha, używam najnowszej wersji (3.9.2) i nie zdarzyła mi się ani jedna zawieszka programu, a przerobiłem już parę setek rawów;)
Bardzo dziękuję za porady, niestety po tygodniu użytkowania oddałam do sklepu. G 11 nie spełnił moich oczekiwań, nie potrafiłam pokonać WB, jedyna zaleta to brak szumów na wyższych ISO. Wydaje mi się, że G 11 jest przereklamowane, podbnie jak Nikon P 7000, którego rownież testowałam.
Pozdrawiam
Sarta
Pozdrawiam
Sarta
Mi pod win7 64b home pro, wszystkie aktualizacje; system legalny. Działa DPP, LR3, PSCS5 fakt te ostatnie dwa mają problemy lekkie, tzn DUŻO szybciej działał mi lr2.
Mi teraz też działą...Samsung RAW Converter ;)
Oczywiście programy do obróbki np. raw therapee :(
U mnie na Win 7 64 bit Raw Therapee 2.4.1. śmiga aż miło bez żadnych problemów.