Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : nie wytrzymałem .... inne forum

popmart
04-12-2005, 10:08
chciałem się tam zapisać ale przeczytałem 1 z brzegu wątek o frapującym tytule: Czym sie różni 350d od 5d...:roll:

...zaniechałem

http://foto.fotoarts.pl/viewtopic.php?t=6581

ja wiem że zdięcia nie body robi tylko szkło i fotograf ale bez przesady ...

jestem porazony kompetencjami tych profesjonalistów ....:shock:

aha zachęcam do lektury całości

nastier
04-12-2005, 10:17
5d ma pełną klate. To wogóle inna półka

o to mi sie spodobalo :D

i kurna, tam wieszkosc postow pisza moderatorzy, gorzej niz tutaj :roll: :D

macx15
04-12-2005, 10:35
znajomy post. Ciekawe czyj:D

Pikczer
04-12-2005, 10:36
Tragdia, rozwazania sa na najwyzszym poziomie .:)

gonzo44
04-12-2005, 10:38
Chwała naszym moderatorom. Niech nikt nie waży się powiedzieć na nich złego słowa bo dostanie linkiem do tego forum żeby się sam przekonał o przepaści w jakości wypowiedzi.

macx15
04-12-2005, 10:38
rozmowy an tym forum na którym jestem zarejestrowany dotyczace sprzetu to wieczna wojna i wymienianie sie danymi ze specyfikacji. Dlatego bądźcie ludźmi i oszczędzcie NAS

macx15
04-12-2005, 10:39
ALe czy przeszkadza wam tamto forum. Ono jest inne to jest inne.

popmart
04-12-2005, 10:51
Nie mi nie przeszkadz mnie żenuje ...

Bardzo lubię U2 więc protestuje przeciwko hańbiącym użyciem pseudo wokalisty :evil:

Kubaman
04-12-2005, 12:50
panowie, przeczytałem ten podpięty watek i powiem szczerze, że jakiejś katastrofy nie znalazłem. Ot takie sobie forum, gdzie wielu użytkowników (choć przecież nie wszyscy) ma wiedzę sporo mniejszą niż na naszym forum. Ale rozmaite opinie można sobie swobodnie pisać w sieci, mamy wolność wypowiedzi :twisted:

Co do rzeczonego bono, to zdjęcia które znalazłem na jego stronie są bardzo dobre, a czasem świetne. Zarówno część jego wkładu do wspomnianego wątku, jak i zawartość życiowego dorobku w galerii na stronie o mnie wskazują po prostu, jak dalece może się różnić czyjeś patrzenie na świat i twórczość właśna od tego, co sprzedaje za pieniądze.

P.S> przynajmniej nie mają trolli
P.S2> kilku naszych kolegów tam pisze, więc krytykując tamto forum podważamy również jakość naszego własnego.

popmart
04-12-2005, 13:01
eee to tylko taki fun miał być nic poważnego do sądu nie miałem iść .... :lol:

Venio
04-12-2005, 15:25
"osobiscie nie dalbym za aparat tyle kasy co 5D...kupilbym 350D. reszta to pitolenie nie do skonsumowania dla zwyklego fotografa,nawet dla mnie. a pelna klatke to sobie mozna wsadzic w d...e tyle z niej pozytku. to tak jak by sie zastanawiac w polonezie czy ma sie opony 175 R14 czy 205 R15 . do pewnego momentu jezdzi sie tak samo,a autostrad nie ma... niech pierwszy rzuci kamieniem ten co wykorzysta pelne mozliwosci matrycy 350D a co dopiero matrycy z 5D.

ochloncie troche...."
buehehe co to znaczy wykorzystac pelne mozliwosci matrycy? :D:D czegos nie wiem? :>

mmsza
04-12-2005, 15:28
Mogę sobie tego Poloneza na 205R15 do podpisu wsadzić? :mrgreen:

Tomasz Golinski
04-12-2005, 15:42
Zgadzam się z Kubą, nie ma tam nic przerażającego.

PS. W sumie, ja podobnie, jak Bono, kupiłbym teraz 350d, a może nawet 300d, bo po cóż mi taki sprzęŧ?

mmsza
04-12-2005, 15:54
bo po cóż mi taki sprzęŧ?
Aby zagłuszyć brak talentu? :mrgreen:

I zaprawdę powiadam wam, że nie mówię o Tomku!

nastier
04-12-2005, 16:06
PS. W sumie, ja podobnie, jak Bono, kupiłbym teraz 350d, a może nawet 300d, bo po cóż mi taki sprzęŧ?

poniekad racja. za roznice w cenie mozna zakupic niezle szkielko...

Silent Planet
04-12-2005, 16:27
Hmm... gdyby ktoś mi powiedział, że matrycę FF mogę sobie wsadzić, to chyba bym go zabił śmiechem.
Przecież to ignorancja!

Wiem, że megapiksele to można sobie o kant potłuc, bo to faktycznie tylko do dużych odbitek się liczy, zgadzam się... ale do cholery ciężkiej, crop to dla wielu jest ograniczenie i powód nie kupowania cyfry!

incuba
04-12-2005, 16:38
Witam...

Bardzo ciekawa dyskusja na wysokim poziomie jak to Pikczer określił.

Wykładnikiem wiedzy jest zdjęcie... a nie to co mamy w stopce... w

Waszych stopkach niesowita ilość pięknego czarnego sprzętu. Myślę, że nie będę zawiedzony równie pięknymi zdjęciami.

Nawiązyjąc do tematu:

Popmart
"ja wiem że zdięcia nie body robi tylko szkło i fotograf ale bez przesady ...

jestem porazony kompetencjami tych profesjonalistów ...."

chętnie zobaczę co masz do pokazania na obrazku.

Polecam najpierw wymagać od siebie później od innych...

Pikczer:

"Tragdia, rozwazania sa na najwyzszym poziomie "

zapewne na takim poziomie jakie są Twoje prace?

Gonzo44
:

"Chwała naszym moderatorom. Niech nikt nie waży się powiedzieć na nich

złego słowa bo dostanie linkiem do tego forum żeby się sam przekonał o

przepaści w jakości wypowiedzi.
"

Przepaść w jakości?...
pokaż zdjęcia, pogadamy o jakości :)

Pozdrawiam.

Tomasz Golinski
04-12-2005, 16:41
Już wiem, czemu u nas nie ma takich dyskusji: u nas są praktycznie sami onaniści :p

-=Festyk=-
04-12-2005, 16:42
Ale czemu wszystko sprowadzasz do zdjęć?Przecież popmartowi chodził chyba o obeznanie ludzi z tamtego forum w tematach technicznych,a nie podważał jakości ich zdjęć.Chyba,że ja czegoś nie rozumiem:confused:

Czacha
04-12-2005, 16:46
Ja tez nie lapie co ma wrazliwosci i umiejetnosc fotografowania do posiadania dobrego sprzetu czy tez znajomosci danego tematu?

Text "pokaz swoje zdjecia" jest gozej niz dziecinny i ponizej poziomu.

minek
04-12-2005, 16:59
Chodzi chyba o to, że tam na forum wszyscy jakby nie rozumieją o co chodzi.
Znaczy był tu kiedyś taki gość o cholernie trudnym nicku, który cały czas zacięcie bronił swojej opinii o wyższości 350d nad 20d. I tam widocznie większość dyskutantów ma podobne poglądy.

popmart
04-12-2005, 17:29
Ale czemu wszystko sprowadzasz do zdjęć?Przecież popmartowi chodził chyba o obeznanie ludzi z tamtego forum w tematach technicznych,a nie podważał jakości ich zdjęć.Chyba,że ja czegoś nie rozumiem:confused:

poniekąd chodziło mi o jakość dysputy ... i argumentów

Publius
04-12-2005, 18:41
No fakt... nie ma co tutaj sie klocic :)

To najwyrazniej jest forum ludzi zajmujacych sie sprzetem, a nie robieniem zdjec. Nie wzialem tego z powietrza, bo w stopkach sa odnosniki do Waszych najlepszych fotografii. O ile nie pomylilem fotografii z testami nowego sprzetu ;)

A tak btw to zauwazylem, ze warszafka jak zwykle wszystko najlepiej wie :)

Poza tym - smieszne jest komentowanie Bona i jego tworczosci, bo nawet mu do piet technika i doswiadczeniem nie dorastacie.

Milego sprzetomacania zycze :mrgreen:

buehehe co to znaczy wykorzystac pelne mozliwosci matrycy? czegos nie wiem? :>
prawdopodobnie to, ze porownujac sprzet oraz fotki jakie niektorzy z tego forum maja w stopce mozna dojsc do wniosku, ze nie warto bylo wydawac tylu pieniedzy na piekny czarny sprzet jak kolega wspomnial. takie same fotki zrobilaby cyfrowa malpa lepszej jakosci. :) i tyle. wiec po co sie przescigac w kupowaniu coraz lepszego sprzetu skoro jakosc fotek stoi w miejscu? trzeba bedzie jeszcze troche poczekac, zeby aparat sam myslal i robil zdjecia za nas.

PS: nowe = lepsze?

gonzo44
04-12-2005, 18:54
Poza tym - smieszne jest komentowanie Bona i jego tworczosci, bo nawet mu do piet technika i doswiadczeniem nie dorastacie.

Ale za to kulturą bijemy go na głowę i oto w mojej wcześniejszej wypowiedzi chodziło.

mmsza
04-12-2005, 19:29
To najwyrazniej jest forum ludzi zajmujacych sie sprzetem, a nie robieniem zdjec. Nie wzialem tego z powietrza, bo w stopkach sa odnosniki do Waszych najlepszych fotografii. O ile nie pomylilem fotografii z testami nowego sprzetu ;)

A tak btw to zauwazylem, ze warszafka jak zwykle wszystko najlepiej wie :)

Milego sprzetomacania zycze :mrgreen:

prawdopodobnie to, ze porownujac sprzet oraz fotki jakie niektorzy z tego forum maja w stopce mozna dojsc do wniosku, ze nie warto bylo wydawac tylu pieniedzy na piekny czarny sprzet jak kolega wspomnial. takie same fotki zrobilaby cyfrowa malpa lepszej jakosci. :) i tyle. wiec po co sie przescigac w kupowaniu coraz lepszego sprzetu skoro jakosc fotek stoi w miejscu? trzeba bedzie jeszcze troche poczekac, zeby aparat sam myslal i robil zdjecia za nas.

PS: nowe = lepsze?
O!!!!!!!!! Troll!!!!!!!!! :grin:
Kto go podkarmi, fajnie się zaczyna? :mrgreen:

Publius
04-12-2005, 19:37
Ale za to kulturą bijemy go na głowę i oto w mojej wcześniejszej wypowiedzi chodziło.

a gdzie Ci ublizyl? Moze jakis przyklad? z reszta odchodzimy od meritum...

akustyk
04-12-2005, 19:48

nie pomyliles. to jest forum sprzeto-onanistyczne.

ale chocby z tego powodu to tutaj przede wszystkim bym szukal opinii o sprzecie. a ze sa one czesto oderwane od fotografii innej niz kart testowych... :) to juz jest wpisane w definicje, poniekad

ujmijmy to w ten sposob: mam na ten temat nieco odmienna opinie. to dobre portfolio, ale z tymi argumentami o niedorastaniu do piet to troche nie bardzo.

nie zapominaj, ze zdjecia to nie tylko warsztat i doswiadczenie. to tez wrazliwosc.. last but not least: to co sie jednemu podoba, innemu wcale nie musi. dlaczego zakladasz, ze portfolio wskazanej osoby mnie powalilo?

prawdopodobnie to, ze porownujac sprzet oraz fotki jakie niektorzy z tego forum maja w stopce mozna dojsc do wniosku, ze nie warto bylo wydawac tylu pieniedzy na piekny czarny sprzet jak kolega wspomnial. takie same fotki zrobilaby cyfrowa malpa lepszej jakosci. :)

prawda. w przypadku wielu uzytkownikow tego forum to prawda. ale nie ekstrapolowalbym tych wnioskow na wszystkich uzytkownikow. troche wiecej pokory proponuje

mmsza
04-12-2005, 19:57
nie ekstrapolowalbym tych wnioskow
akustyk, możesz mi to przetłumaczyć?
:mrgreen:

rev
04-12-2005, 19:57
no cze,

z racji ze bywam na obu to dorzuce swoje 3 grosze :)

powszechnie wiadomo, ze fotoarts nie jest forum sprzetowym, to widac, słychac i czuc, sprzet wykorzystujemy tam do robienia zdjec i głownie o tym
sie tam dyskutuje... jesli tylko pojawia sie u nas user mający zalazki onanizmu sprzetowego natentychmiast wysyłam do was ;)

zadna z nas konkurencja :) 90% userów to amatorzy, uczacy sie robic lepsze zdjecia sprzetem roznej masci, marki i ceny, takze, roznych co do niego oczekiwan... dla kazdego cos miłego, kazdy odpowiada swoim nickiem za to co pisze i jak pisze, wiec prosze nie generalizujmy...

reasumując: ja nie widze tu pretekstu do wzniecania durnych wasni miedzy dwoma społecznosciami o roznych priorytetach sprzetowo-estetycznych i kropka, wy widzicie?

Pojdzmy za głosem wieszcza jana :)

- A Kapusta rzecze smutnie:
- Moi drodzy, po co kłótnie,
- Po co wasze swary głupie,
- Wnet i tak zginiemy w zupie!
- A to feler
- Westchnął Seler.

POZDRAWAM

gonzo44
04-12-2005, 19:59
a gdzie Ci ublizyl? Moze jakis przyklad? z reszta odchodzimy od meritum...
ubliżył? Mnie? Nigdzie, ale wypowiedzi w stylu:
reszta to pitolenie nie do skonsumowania dla zwyklego fotografa,nawet dla mnie. a pelna klatke to sobie mozna wsadzic w d...e tyle z niej pozytku
bo durni ludzie wola zamowiac zdjecia na cyfrze. tylko czemu oni tacy durni?
i to tylko z dwóch postów, nie świadczą najlepiej o kulturze piszącego.

rev
04-12-2005, 20:14
hehehe, tu gozno pojechałes... powiedz ze to żart?

IMHO do "braku kultury" tej wypowiedzi jeszcze daleko ale widac prosty cham ze mnie i nie wyczuwam niuansów :)

ps. a jak chcesz zobaczyc troche prawdziwych wulgaryzmow to ostatnio widziałem "pare" w topikach o kradziezy sprzetu, niestety nie na fotarts :)

POZDRAWIAM

Publius
04-12-2005, 20:44
O!!!!!!!!! Troll!!!!!!!!! :grin:
Kto go podkarmi, fajnie się zaczyna? :mrgreen:

ooo warszawiak!!!!!! :D

akustyk, możesz mi to przetłumaczyć?
na dodatek niezbyt oczytany!!! :D

czym was tam karmia w tej warszawce?

nie pomyliles. to jest forum sprzeto-onanistyczne.

ale chocby z tego powodu to tutaj przede wszystkim bym szukal opinii o sprzecie. a ze sa one czesto oderwane od fotografii innej niz kart testowych... :) to juz jest wpisane w definicje, poniekad

ujmijmy to w ten sposob: mam na ten temat nieco odmienna opinie. to dobre portfolio, ale z tymi argumentami o niedorastaniu do piet to troche nie bardzo.

nie zapominaj, ze zdjecia to nie tylko warsztat i doswiadczenie. to tez wrazliwosc.. last but not least: to co sie jednemu podoba, innemu wcale nie musi. dlaczego zakladasz, ze portfolio wskazanej osoby mnie powalilo?

prawda. w przypadku wielu uzytkownikow tego forum to prawda. ale nie ekstrapolowalbym tych wnioskow na wszystkich uzytkownikow. troche wiecej pokory proponuje

przyznaje, ze masz racje. ale osobiscie nie lubie, jak ktos kto ma sprzet za tysiace, robi rasowe gnioty i kpi sobie z kogos, kto zrobi lepsza fote chociazby jednorazowka.

oczywiscie odbior fotografii jest kwestia subiektywna, ale nie mozna zaprzeczyc, ze Bono ma jako takie ;) pojecie o fotografii i sprzecie...

a pokora to bardzo wazna rzecz... bardzo... ktos to Panu mmsza powinien wytlumaczyc ;) moze go kiedys to forum wychowa ;)

mmsza
04-12-2005, 20:56
ooo warszawiak!!!!!! :D
i jakoś się tego nie wstydzę umieścić w profilu w przeciwieństwie do ciebie.
wstydzisz się swojego miasta? pewnie masz rację.

na dodatek niezbyt oczytany!!! :D
noo, ale sobie radzi w życiu.

Kubaman
04-12-2005, 20:56

być może pominąłes moją czy Tomka wcześniejszą wypowiedź, bo widzę, że zarejestrowałeś się tylko po to, aby udowodnić, że na waszym forum macie rację. Powinieneś zwrócić uwagę, że tutaj opinie są różne, a to jest podstawa zdrowej dyskusji.

Niestety, tracisz wiarygodność (a szkoda :!: ) bo ani się nie przedstawiłeś, ani nie napisałeś ile masz lat i gdzie mieszkasz. Skąd możemy wiedzieć, że nie jesteś zakompleksionym klakierem owego bono, który musi nam tu trochę popluć w kaszę dla zasady :roll:

A co do samego bono - napisałem wcześniej, że jego prace mi się podobają. Natomiast mam dwie uwagi krytyczne. W dużej mierze nie jest to już fotografia tylko wprawa w stosowaniu PS (czyli nie ma mowy o odbitkach, bo w analogu - o tak na naszym forum onanisów sprzętowych robi się również zdjęcia w analogu - by wymiękł w większości przykładów). Po drugie fakt, że chwali się uczestnictwem w przedsięwzięciach typu "tato, bo marcin powiedział" niszczy całą otoczkę artysty i czyni z niego bardziej rzemieślnika (co samo w sobie nie jest niczym złym)

mmsza
04-12-2005, 21:00
A tyle razy sobie obiecywałem, że nie będę karmił trolli, brak mi silnej woli :wink:

Kubaman
04-12-2005, 21:01
reasumując: ja nie widze tu pretekstu do wzniecania durnych wasni miedzy dwoma społecznosciami o roznych priorytetach sprzetowo-estetycznych i kropka, wy widzicie?

zgadzam się w 100% dlatego może byłoby lepiej, aby któryś z moderatorów zamknął ten niezbyt przemyślany IMHO wątek. Choćby dlatego, że plując na innych (niezależnie od tego czy sa tego warci czy nie) niszczymy dobrą opinię o nas samych i naszym forum.

nastier
04-12-2005, 21:06
zgadzam się w 100% dlatego może byłoby lepiej, aby któryś z moderatorów zamknął ten niezbyt przemyślany IMHO wątek. Choćby dlatego, że plując na innych (niezależnie od tego czy sa tego warci czy nie) niszczymy dobrą opinię o nas samych i naszym forum.

a na zgode rzucmy jedna elka i jednym kompaktem o sciane ! :D

Tomasz Golinski
04-12-2005, 21:10
Pomysł z zamknięciem dobry, ale tego nie zrobie, bo zaraz, że cenzura, że dławienie wolności itd.

Poproszę za to wszystkich, żeby nie obrażali się nawzajem, nie wyzywali od trolli, nie prosili o pokazywanie zdjęć, miejsc urodzenia, czy aktów chrztu.

Cytat z "Rev" podany przez Kubę chyba najlepiej podsumowuje sprawę?

mmsza
04-12-2005, 21:13
http://foto.fotoarts.pl/viewtopic.php?t=6971

kabareciarze :mrgreen:

cytat z fotoarts:
"dla mnie canon-board, to nastepny serwis pokroju bash.org.pl, czy joemonster.org"

popmart
04-12-2005, 21:17
Nie myślałem że spowoduje tym taki szum ... wiem niektórzy powiedzą że mało domyślny jestem.

Chodzilo mi tylko o typ dysputy o puszkach (soz ale wypowiedzi są słabe) ja nie śledzę innych "może poza m42" i się zdziwiłem.

Nie chodziło mi bynajmniej aby wywołać efekt lepszego miejsca czy lepszej dyskusji. Nie widziałem fotek moderatora i nie o nie mi chodziło.

To taki bardziej kiepski żart w niedziele rano.

Przepraszam jak za moher (ciekawe jak to sie pisze?) że kogoś zantagonizowałem

http://foto.fotoarts.pl/viewtopic.php?t=6971

Poczytałem i zrobiło mi się głupio trochę ....

-=Festyk=-
04-12-2005, 21:35
Może zakończymy wątek i obie strony zakopią topór wojenny?;) Bo już się powoli robi dość nie miło.Tylko o krok od obrzucania mięsem naszych userów...

Publius
04-12-2005, 21:53
.

Niestety, tracisz wiarygodność (a szkoda :!: ) bo ani się nie przedstawiłeś, ani nie napisałeś ile masz lat i gdzie mieszkasz. Skąd możemy wiedzieć, że nie jesteś zakompleksionym klakierem owego bono, który musi nam tu trochę popluć w kaszę dla zasady :roll:

zarejestrowalem sie na szybko i nie zdazylem dopisac. niby czego sie mam wstydzic? :)

a klakierem nie jestem - po prostu znam go z forum odrobine wiecej niz Wy :)

a z tym calym warszawiakiem mmsza czy jakos tak juz koncze dyskusje. zeby ja kontynuowac musialbym sie znizyc do Twojego poziomu, a tam juz wygrywasz doswiadczeniem. EOT

na dzisiaj koncze, moze jutro wpadne, bo calkiem tu milo :) dobranoc wszystkim.

popmart
04-12-2005, 21:54
Ponieważ ten wątek uwarzam z osobistą porażkę ;-) - Oficjalnie jako założyciel prosze o zamknięcie

mmsza
04-12-2005, 21:55
zarejestrowalem sie na szybko i nie zdazylem dopisac. niby czego sie mam wstydzic? :)

a klakierem nie jestem - po prostu znam go z forum odrobine wiecej niz Wy :)

a z tym calym warszawiakiem mmsza czy jakos tak juz koncze dyskusje. zeby ja kontynuowac musialbym sie znizyc do Twojego poziomu, a tam juz wygrywasz doswiadczeniem. EOT

na dzisiaj koncze, moze jutro wpadne, bo calkiem tu milo :) dobranoc wszystkim.
PAJAC

Publius
04-12-2005, 21:56
PAJAC

no a nie mowilem? :wink:

Tomasz Golinski
04-12-2005, 21:58
Ponieważ ten wątek uwarzam z osobistą porażkę ;-) - Oficjalnie jako założyciel prosze o zamknięcie
na takie dictum mogę zrobić tylko jedno.

jednocześnie witam wszystkich gości z drugiego forum. Mam nadzieje, że jakieś korzyści z tego niefortunnego wątku mogą jednak się pojawić.