Zobacz pełną wersję : [battle] 1-szy listopada 2010
Z tego co pamiętam, zwykle co roku o tej porze pojawiały się bitwy w tematyce okołocmentarnej. Jako że w tym roku jeszcze nikt nie wysunął takiej propozycji, będę pierwszy.
Niniejszym zachęcam wszystkich zainteresowanych do wzięcia udziału w bitwie. Warunki:
- wysyłamy 1-2 zdjęcia wedle powszechnie przyjętych zasad (800px na dłuższym boku, bez exifa)
- prace poruszające tematykę Święta Zmarłych/Wszystkich Świętych 2010(niepotrzebne skreślić wg własnego uznania).
- zdjęcie wykonane 1-go listopada 2010, +- 1 tydzień
- interpretacja tematu jak najbardziej dowolna
- ograniczenia obróbki - brak. Niech oceniający zadecydują, czy wolą komiks, render 3D czy fotografię :-D
- proponowany termin nadsyłania prac do MacGyvera: 9 listopada, do północy.
Jeżeli o czymś zapomniałem, proszę mi przypomnieć.
Sergiusz
02-11-2010, 14:09
To ja w to wchodzę :-D
glasseye
02-11-2010, 22:50
i ja też
Sergiusz
03-11-2010, 02:33
Ja mam tylko jedno pytanie czy aby mieć pewność do tego plus minus pierwszego to zostawiamy Exifa czy nie?
Ja mam tylko jedno pytanie czy aby mieć pewność do tego plus minus pierwszego to zostawiamy Exifa czy nie?
Nie no, kurde - nie możemy choć raz naiwne założyć, że ktoś nie będzie nas próbował oszukać?
Żadnych exifów.
jacek_73
03-11-2010, 17:16
Jeśli można to bym się dopisał.
A co do samych exifów, jeśli ktoś się boi oszustwa mogę podesłać moderatorowi czuwającemu nad całością drugą wersję z exifem do wglądu. :)
MacGyver
03-11-2010, 17:20
A co to za różnica czy zdjęcie będzie zrobione w Zaduszki czy we Wszystkich Świętych? W tym roku, z przyczyn kalendarzowych, obchody tzw "święta zmarłych" rozciągnęły się aż na 4 dni a battle to tylko zabawa więc po co bawić się w takie cyrki?
P.S. Pomysłodawca battla też tak traktuje temat:
- zdjęcie wykonane 1-go listopada 2010, +- 1 tydzień
W jaki sposób wysłać zdjęcie do MacGyvera? Na maila i fizycznie dołączyć zdjęcie, czy w pm podać link na zasadzie wklejenia zdjęcia tak jak w postach? W tym temacie jeszcze jestem zielony :)
Kurcze, dość nieswojo się czuję wklejając fragment z regulaminu...
14. Wszystkie linki do zdjęć w bitwach wysyłamy na adres:
battlecage@gmail.com
prawidłowy mail powinien zawierać:
1. jako tytuł maila należy wpisać koniecznie tytuł z wątku w w którym się umawiacie - jest to spowodowane tym ze czasami filtr antyspamowy niektóre wiadomości przenosi do folderu spam - łatwiej je z tamtąd wtedy wyłowić
np: [Battle] Mosty nocą
2. link do "ustawki" czyli wątku gdzie sie umawiacie co? kto? z kim? i do kiedy?
3. liczbę osób biorących udział w battlu
4. link do zdjecia na imageshack.us (ostatni link z wyświetlonych po uploadzie czyli direct link to photo (lub kilka linków do zdjęć zgodnie z ustaleniami)
5. nick z forum
Dzięki, obiecuję poprawę :)
Dołączam do rozgrywki
Sergiusz
09-11-2010, 19:12
Moje poszło :-D
Moje poszło :-D
Moje takoż.
Ja już wczoraj wysłałem :P
A ja czekam niecierpliwie na sądę...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A ja czekam niecierpliwie na sondę...
Że tak się wyrażę - po całości...
Będzie coś z tego battle ?
Zdjęcia poszły, dajmy MacGyveovi trochę czasu na wstawienie sondy.
właśnie, tymbardziej, że dwa dni nie wchodził na CB. musi się ogarnąć "chłopak". ja też już czekam co wyjdzie z battla
MacGyver
12-11-2010, 10:50
Sondę wystawię dziś lub jutro. Pamiętam :-)
Sergiusz
16-11-2010, 13:54
Czyli najpóźniej przedwczoraj? :-D
MacGyver
17-11-2010, 18:55
Czyli najpóźniej przedwczoraj? :-D
Albo popojutrze ;-)
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=71254
Jedno zdjęcie musiałem niestety zdyskwalifikować z powodu uchybień regulaminowych.
allxages
17-11-2010, 18:58
Jedno zdjęcie jest tak komiczne, że wygrało odrazu :)
niechcemisie
17-11-2010, 19:40
Szczerze mówiąc, myślałem że będzie wyższy poziom tych zdjęć jak patrzę na inne zdjęcia autorów na CB... ;) Trochę żałuję, że sam nie poszedłem w plener wieczorem.
jacek_73
17-11-2010, 19:49
żałuj, mogłeś iść a nie poszedłeś. będzie następna raza to pójdziesz, w końcu to dla zabawy tylko :roll:
niechcemisie
17-11-2010, 22:36
Byłem jak co roku, ale nie zabrałem puszki ze sobą :/
a ja zapomnialem exifa usunąć z mojego zdjęcia :/ i sie nie dostało
Sergiusz
18-11-2010, 02:23
Byłem jak co roku, ale nie zabrałem puszki ze sobą :/
To jak tak bez puszki? Przecie to jak byś głowy nie zabrał. Zawsze jak się nie weźmie to potem okazuje się, że była potrzebna.
niechcemisie
18-11-2010, 13:06
To jak tak bez puszki? Przecie to jak byś głowy nie zabrał. Zawsze jak się nie weźmie to potem okazuje się, że była potrzebna.
O to właśnie chodzi... Z dnia na dzień okazuje się, że nieplanowany plener jest najlepszą wyprawą ;-)
AMMarshall
18-11-2010, 15:51
a ja zapomnialem exifa usunąć z mojego zdjęcia :/ i sie nie dostało
A ja byłem jak co roku i w dodatku z puszką, tyle że przeoczyłem battle'a...
:(
Wygrałbym! :D
Sergiusz
18-11-2010, 18:43
Pod warunkiem, że nie pomyliłeś puszek :-Dhttp://www.tvnwarszawa.pl/archiwum/-1,1680417,wiadomosc.html
Sądząc po sondzie - panie Watson, wisi mi pan 75% nagrody głównej za zaciągnięcie w tym roku na cmentarz nocą... ;P
Dziękuję uczestnikom za podjęcie wyzwania.
Niniejszym przyznaję się do popełnienia zdjęcia nr 3.
W zasadzie kiełkuje mi już kolejny temat w głowie - czas troszkę rozruszać ten dział.
W końcu wielu z nas jest tu dla fotografii, a nie emocjonowania się backfocusem :)
jacek_73
24-11-2010, 21:59
dziękuje także za zabawę i mimo iż otrzymałem tylko 2 głosy fcale nie czuje się przegrany, bo zdjęcia kolegów naprawdę były niezłe.
dziw bierze, że aż dwóch szaleńców wybrało pozycję nr 7 ;) - Was pozdrawiam szczególnie.
do następnej razy - wówczas postaram się sprężyć bardziej :mrgreen:
Gratuluję wygranej WatsOnie i dzięki wszystkim. Moja była czwórka.
Do kolejnego starcia, pozdrawiam :-)
Również chciałbym pogratulować :P
Ja się mogę przyznać do 6.
allxages
25-11-2010, 00:38
Moja była czwórka.
Kurde. Postawiłbym wszystko, że to Sergiusza zdjęcie. I że ta gałązka nie była przypadkowa... ;-)
Sergiusz
25-11-2010, 02:51
Gratuluję zwycięzcy a wszystkim uczestnikom dziękuję za dobrą zabawę. Moja była 5.
Allxages – sam się zdziwiłem, że to nie moje. :-D
Ja też bym był za kontynuowaniem zabawy.
Serdecznie gratuluję zwycięzcy.
A pozostałym też gratuluję.
E tam, ja od razu wiedziałem które to Sergiuszowe foto :-)
AMMarshall
25-11-2010, 10:55
Gratulacje dla zwycięscy (b. dobra fota) oraz pozostałych uczestników battle'a (dobre foty)!
:)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
...zwycięzcy...
Gratulacje i duże piwo dla zwycięscy :)
AMMarshall
25-11-2010, 11:13
Gratulacje i duże piwo dla zwycięscy :)
...zwycięzcy... :D
Widzę, że nie tylko ja się łapię...
Sergiusz
25-11-2010, 11:31
Ja bym na początek zasugerował zrobienie galerii jako przyklejony wątek w tym dziale ze zdjęciami zwycięzców powiedzmy od początku tego roku.
AMMarshall
25-11-2010, 11:36
Ja bym na początek zasugerował zrobienie galerii jako przyklejony wątek w tym dziale ze zdjęciami zwycięzców powiedzmy od początku tego roku.
Dobry pomysł!
Super pomysł!
Myślę, że wszyscy byliby ZA. Co na to moderatorzy?
gratki :) zasłużone zwycięstwo. dziękuję za głosy na 2 - nie spodziewałem się ich aż tyle otrzymać. do następnej konfrontacji
Witam.
Gratulacje dla Wats0na, choć głos dałem na... :!: 2.
Sergiuszowi ostatnio coraz lepsze foty wychodzą :roll:.
Może dla tego, że systematycznie uczestniczy w warsztatach fotograficznych?
Pozdrawiam uczestników.
W sumie też postawiłem na piątkę, że to sergiuszowe zdjęcie.
No i przeoczyłem głosowanie i tak to piątka ma jeden głos mniej :)
Znowu, podobnie jak w sergiuszowym battle'u, Jego fotka najbardziej mi się podobała pod względem dopasowania do tematyki. Nigdy nie przypuszczałem, że tak będę chwalił Jego zdjęcia...