PDA

Zobacz pełną wersję : 40D, przycisk Menu nie działa :-(

ThYX
01-11-2010, 21:56
Witam,
W moim poczciwym Canon 40D zacina się przycisk Menu, generalnie jest tak że chyba jakiś brud się dostał i przycisk w sumie nie działa. Próbowałem to wyczyścić alkoholem ale nic to nie dało. Czy można to w warunkach domowych rozkręcić i naprawić czy raczej serwis ? Możecie polecić mi kogoś lub serwis z okolic Katowic ?

Pozdr.

tomek20stencel5
01-11-2010, 22:50
Pierwsze to ustaw sobie na wszelki wypadek w C.Fn funkcję, że wchodzisz do Menu po naciśnięciu SET, bo czasami może się przydać (chyba że w 40D tak nie można) :D. Wydaje mi, że możesz odkręcić tylny panel i spróbować to w środku wyczyścić, ale nie wiem czy to pomoże...

Tezet-gdynia
01-11-2010, 22:56
Z tego co pamietam to to jest przycisk membranowy, zabezpieczony duza folia na klej na calej powierzchni. Odkleja sie nie tak latwo, czysci sie nie tak latwo, i przykleja sie jeszcze gorzej ;) Zeby odkrecic tylna czesc to tez jest troche zabawy - w internecie sa fotoporadniki - i potrzeba cholernie dobry srubokret zeby nie zjechac srub ;)

Przemek_PC
01-11-2010, 23:07
Pierwsze to ustaw sobie na wszelki wypadek w C.Fn funkcję, że wchodzisz do Menu po naciśnięciu SET

:D A jak ma to sobie ustawić skoro przycisk Menu nie działa? :D Jak ma wejść w ustawienia C.Fn ? :D

tomek20stencel5
01-11-2010, 23:14
W pierwszym zdaniu napisał zacina się, więc moim zdaniem z tego wynika, że raz działa raz nie, czyli w takim wypadku da się to zrobić. Co do drugiej części zdania to kolega napisał, że w sumie nie działa, ale ja przez to "w sumie" rozumiem właśnie to, że się zacina. Najlepiej nie właściciel powie czy nie działa w ogóle czy się zacina :P

greg7878
02-11-2010, 09:15
Witam,
/.../ Możecie polecić mi kogoś lub serwis z okolic Katowic ? /.../

Zapytaj w Chorzowie : http://www.fotonaprawy.pl/