Zobacz pełną wersję : Nowy pyta o 30d?
budowlaniec
30-10-2010, 22:18
Cześć z powodu że skradziono mi torbę ze sprzętem muszę zakupić nowy.
Jestem z tego podu ograniczony finansowo i mam do Was kilka pytan ponieważ miałem aparat innej firmy. Z tego co przeczytałem w innych wątkach to najbardziej by mi pasował 30d i 50mm 1.8 w przedziale cenowym którym dysponuje. Fotografuje głownie portrety. I tu zaczynają się moje pytania:
Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia stanu migawki bez wizyty w serwisie?
Nie przeszkadzało by mi 20d ale chyba o wiele ciężej będzie trafić wmiarę nie zdezelowany egzemplarz a róznica kilku stów chyba nie bedzie tak uciążliwa?
Czy może jakiś inne szkło albo body w tej cenie macie do zaproponowania z takim przeznaczeniem?
Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia stanu migawki bez wizyty w serwisie?
Nie. Tylko serwis.
A EOS Info? już nie działa na 30d?
Kurcze, może czegoś ciekawego się dowiem ;)
No i pozwolę sobie zapytać, dlaczego zmiana systemu?
MariuszJ
31-10-2010, 00:11
A EOS Info? już nie działa na 30d?
Kurcze, może czegoś ciekawego się dowiem ;)
Od 40d.
budowlaniec
31-10-2010, 00:41
Wczesniejszym moim systemem był pentax ale po pewnym czasie i przeliczeniu jakie szkla potrzebuje na przyszlosc to canon bardziej mi przypadl do gustu, zostawiono mi tylko jedna manualna stalke pentaxa zeby podpiac do analoga bo akurat byla w domu z drugim body ktore idzie sprzedasz.
Za ok 1500zł nic lepszego nie nabędziesz niż 30D i 50 1.8, jeszcze na spacery 18-55 IS za 2-3 stówki i będzie w miarę uniwersalnie. A migawkę tylko serwis sprawdzi, z wysyłką wyjdzie ciut powyżej 50zł.
Wczesniejszym moim systemem był pentax
Skądś znam te uczucie:mrgreen: To mnie zawsze ciekawiło, że wszyscy co byli w Pentaxie przesiadali się na Canona.
Nawet kiedyś rozmawiałem ze starszym dwu-systemowym kolegą na forum. Kurcze przeleciał nikona, sony, wylądował w Pentaxie. Zostawił sobie body analogowe i wylądował w Canonie:mrgreen: No nic dosyć OT-ów.
Tutaj na forum najczęściej są oferty z podanym już przebiegiem. Tak więc zamiast szukać na alledrogo poszukaj na forum ;)
tomek20stencel5
01-11-2010, 09:54
Ja nie chciałbym się reklamować, ale mam 30D za 1200zł w dobrym stanie, z przebiegiem ok. 38tys. (ale tego nie gwarantuję, wierzę pierwszemu właścicielowi, który mówił, że zrobił ok. 30tys., ja zrobiłem 8tys.). Jak jesteś zainteresowany to pisz.
Sprzedaję tylko dlatego, że szybko potrzebuję pieniędzy, gdyby nie to, na pewno nie pozbywałbym się tej puchy, bo jest naprawdę świetna.
tomek20stencel5, na co przesiadka z powrotem na fujika ;) ?
przebieg trochę duży i cena też ?
tomek20stencel5
01-11-2010, 22:53
Niestety nie, mam inne wydatki, dlatego muszę wyprzedać cały sprzęt, ale na wiosnę jak wszystko się uda to kupię znowu coś. A przebieg hmm.. dla amatora który nie strzela seriami to jest to raczej przebieg który nie jest wysoki, bo do 100k brakuje dużo dużo. A cena moim zdaniem adekwatna do stanu...