PDA

Zobacz pełną wersję : [pikczer] co o tym zdjęciu sądzicie?

Pikczer
28-10-2010, 22:12
Witajcie,
postanowilem zalozyc watek, w ktorym bede zamieszczac pojedyncze zdjecia, ktore udalo mi sie cyknac, a ktore z roznych wzgledow nie nadaja sie do konkretnego/ogolnego fotoreportazu, jednak zasluguja na moja uwage.

I tak zaczynam od tegorocznego zdjecia nocnego, ktore wykonalem w Turcji, podczas nocnego spaceru po plazy.

Wszelkie sugeste, uwagi oraz zdania - mile widziane :D

Zapraszam i serdecznie pozdrawiam
pikczer 8)

1.

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img232.imageshack.us/img232/7218/76540486.jpg)

Beny!
28-10-2010, 22:23
jak jestes foto-slubna, fajne byloby podczas pleneru mlodych, wlasnie umiescic ich tam na gorze pod daszkiem, jest troszke "nudno" ale zdjecie niczego sobie
troche przeszkadza mi nieuporzadkowany kadr:neutral:

Pikczer
28-10-2010, 22:28
troche przeszkadza mi nieuporzadkowany kadr:neutral:
tzn? :idea:

Arek_Gd
28-10-2010, 22:31
Mnie się podoba :)

jest takie... czyste, tzn ostre i dobrze naświetlone, co przy takich warunkach pokazuje jakąś tam klasę. Moim zdaniem.

Pikczer
28-10-2010, 22:32
Mnie się podoba :)

jest takie... czyste, tzn ostre i dobrze naświetlone, co przy takich warunkach pokazuje jakąś tam klasę. Moim zdaniem.

Z ta "jakas tam klasą" dales mi niesamowita przyjemnosc... polechtales mnie po proznosci :mrgreen:

Beny!
28-10-2010, 23:01
tzn? :idea:

tzn. IMHO calkowicie bym wyrzucil z kadru to, co po prawej stronie czyli stojak na parasolke cos rozowego...
ale to moja koncepcja

iso
28-10-2010, 23:03
Niezłe, ja bym jeszcze clone stampem pojeździł tam po plaży trochę i te kropeczki dwie na niebie wywalił. I z lewej strony troszkę 'czyszczenia' ;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ah no i tnij ten czarny dół ;) ja wiem że 3:2 ale nie trzymajmy się "kanonów" :D

komarsnk
29-10-2010, 06:44
ja wiem że 3:2 ale nie trzymajmy się "kanonów" :D

Sorry za OT ale ja całkiem lubię trzymać się mojego Canona :D :mrgreen:

Zdięcie może nie przedstawia nieczego szczególnego ale od strony technicznej jest pierwsza klasa. Co to kadrowania za wzorem przedmówców usunąłbym trochę prawej strony ;)

Good job ;)

gervee
29-10-2010, 10:30
No nie wiem czy późna pora, czy też może coś innego ... ja bym tego nie pokazywał, nie zachęcał bym też do "dyskusji". Bez obrazy ... nie ma o czym (może nie widzę ukrytej "głębi" zdjęcia bo oglądam je na lapku ;)). Chyba robisz lepsze zdjęcia?

trampek
29-10-2010, 11:29
zdjecie troszke wyrwane z kontekstu. Pasowaloby do jakiegos reportazu. Przynajmniej dwa wiecej zdjecia milo by bylo. Samo w sobie nie zatrzymuje. Technicznie ok.

dani182
29-10-2010, 11:36
Myślę że powinieneś wystawiać takie zdjęcia "eksperymentalne" anonimmowo -miał byś bardziej wiarygodne opinie, a tak same ochy i achy. Zdjęcie jak zdjęcie moim zdaniem. Tylko dla ciebie ma jakąś głębszą wartość bo kojarzy się z miejscem w którym byłeś i coś robiłeś.

gietrzy
29-10-2010, 11:39
Kupa, jak wszystkie twoje fotki ;)

Morfii
29-10-2010, 13:12
fajna fotka ale za bardzo w centrum :P

Arek_Gd
29-10-2010, 13:43
Z ta "jakas tam klasą" dales mi niesamowita przyjemnosc... polechtales mnie po proznosci :mrgreen:

he he , nie znam się dlatego "za jakąś tam"... Klasa dla mnie jest właśnie pod kątem technicznym.

p.s. Dziś oglądam to na laptopie i już tak fajnie nie wygląda jak na porządnym LCD

Pikczer
29-10-2010, 20:55
Myślę że powinieneś wystawiać takie zdjęcia "eksperymentalne" anonimmowo -miał byś bardziej wiarygodne opinie, a tak same ochy i achy.
Ale, ze co? Ze niby tylko dlatego, ze jestem "pikczer" a nie np. "untitled folder"? :confused: Jak widac nie dostaje samych superlatyw :idea: Sa opinie, ktore rowniez krytycznie podchodza do wystawionego zdjecia i konkretnie ukazuja co i gdzie jest nie tak (za co serdecznie dziekuje 8)) Mysle, ze złą doge obrales ;-)

Zdjęcie jak zdjęcie moim zdaniem. Tylko dla ciebie ma jakąś głębszą wartość bo kojarzy się z miejscem w którym byłeś i coś robiłeś.
I tak i nie. To fakt - zdjecie to moze nie niesie za soba wielkich wartosci emocjonalnych dla ogladajacego, ale wystawilem je wlasnie z powodu tego, iz bylo robione w trudnych warunkach, z reki a do tego na ekstremalnych wartosciach a pomimo tego mysle, ze udalo mi sie w nim uchwycic to, co w fotografii jest najtrudniejsze - bardzo ladne i ciekawe swiatlo co wplywa na cala fotke (kolory, kontrast etc.). To typowy przyklad, gdzie chcialem pokazac cos bardziej technicznego (co kilku kolegow zauwazylo) a nie emocjonalnego - ale czemu nie? Wg mnie, kazde ciekawe zdjecie warto ogladac i komentowac - dlatego ta fotke postanowilem Wam pokazac - wot i wsio :-P

michael_key
29-10-2010, 22:06
Fota dobra, choć mnie osobiście nie zatrzymała na dłużej. Jest ok, ale brak tego czegoś ;-)

dani182
29-10-2010, 22:27
Ale, ze co? Ze niby tylko dlatego, ze jestem "pikczer" a nie np. "untitled folder"? :confused: Jak widac nie dostaje samych superlatyw :idea: Sa opinie, ktore rowniez krytycznie podchodza do wystawionego zdjecia i konkretnie ukazuja co i gdzie jest nie tak (za co serdecznie dziekuje 8)) Mysle, ze złą doge obrales ;-)
Często da się zaobserwować zachwyt nie koniecznie dobrymi pracami (nie tylko foto)osób które mają jakieś uznanie - nie mówię tylko o tym forum - tylko tak ogólnie - to chyba taka ludzka przypadłość. Przykład z forum jest w jednym z wątków w stylu "skóra koloru skórzanego" gdzie pewna osoba o której wiadomo że "wymiata" zamieściła wersję obróbki która wyglądała źle a i tak pierwszy komentarz zaraz był w stylu zachwytu.

I tak i nie. To fakt - zdjecie to moze nie niesie za soba wielkich wartosci emocjonalnych dla ogladajacego, ale wystawilem je wlasnie z powodu tego, iz bylo robione w trudnych warunkach, z reki a do tego na ekstremalnych wartosciach a pomimo tego mysle, ze udalo mi sie w nim uchwycic to, co w fotografii jest najtrudniejsze - bardzo ladne i ciekawe swiatlo co wplywa na cala fotke (kolory, kontrast etc.). To typowy przyklad, gdzie chcialem pokazac cos bardziej technicznego (co kilku kolegow zauwazylo) a nie emocjonalnego - ale czemu nie? Wg mnie, kazde ciekawe zdjecie warto ogladac i komentowac - dlatego ta fotke postanowilem Wam pokazac - wot i wsio :-P
Mam nadzieję że się nie obrazisz ale uważam że nie musisz nikomu udawadniać że umiesz robić zdjęcia. Uważam, że jest to jedno z tych zdjęć które oglądając co jakiś czas skojarzy Ci się z miejscem w którym byłeś i obudzi jakieś wspomnienia z wyjazdu,ale przeciętna osoba(np. ja) zobaczy na nim kawałek plaży i budkę zrobioną w nocy nie wiadomo gdzie. Pod względem technicznym tez widzę to jako zwykłe zdjęcie. Po prostu takie jest MOJE zdanie :)

Pikczer
30-10-2010, 09:22
Często da się zaobserwować zachwyt nie koniecznie dobrymi pracami (nie tylko foto)osób które mają jakieś uznanie - nie mówię tylko o tym forum - tylko tak ogólnie - to chyba taka ludzka przypadłość.
Nie uwazam sie za "forumowego wymiatacza" bo uwazam, iz takich jest tu kilku jednak nigdy o sobie nie myslalem w tych kategoriach... :roll: Jesli jednak jest tak jak mowisz, to kij ma zawsze dwa konce ;-) Psychologicznie - jak ktos wymiata - a potem zamieszcza np. tylko dobre lub przecietne zdjecie, to nie sadzisz, ze powinni go niezle zjechac na samym wstepie a nie zachwalac bo oczekiwali super foty? :idea:
Mysle wiec, ze bez sensu jest ciagniecie tego typu dedukcji, bo po pierwsze do niczego konstruktywnego nie prowadzi a po drugie, czesto mowi tylko o tym (to wynika z moich wlasnych obserwacji), iz ten co takie zale wylewa, chcialby aby wreszcie jego zdjecia zaczeto zachwalac/doceniac, ale tak nie jest, bo nie ma "odpowiedniego" nicka :???:

Z mojej strony EOT.

dani182
30-10-2010, 10:17
Wyjąłeś słowo "wymiatacz" z innej części mojej wypowiedzi więc chyba nie do końca zrozumiałeś o co mi chodzi. Nie uważam też abym wylewał własne żale zwłaszcza iż jakiś czas temu koledzy z forum docenili moje zdjęcia.

Psychologicznie - jak ktos wymiata - a potem zamieszcza np. tylko dobre lub przecietne zdjecie, to nie sadzisz, ze powinni go niezle zjechac na samym wstepie a nie zachwalac bo oczekiwali super foty?
Zgadzam się z Tobą ale w przykładzie o którym pisałem pierwszy komentarz to super zachwyt więc nie jest do końca tak jak by się wydawało.

Myślę że nasza dyskusja to nie EOT tylko odp. na twoje pierwsze pytanie:
"co o tym zdjęciu sądzicie?"

Pikczer
31-10-2010, 17:29
Fota dobra, choć mnie osobiście nie zatrzymała na dłużej. Jest ok, ale brak tego czegoś ;-)
Jak to "tego czegos" ???
Pewnie nagiej kobiety :mrgreen: