Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Canon A590IS - problem z Lampą

disaster3
28-10-2010, 22:01
Witam,

to moj 1-szy post i od razu sie przywitam..... Siema!!!:grin:

Przejde do rzeczy, mam aparat A590IS i popsuła sie lampa błyskowa. Aparat jest juz po gwarancji i wszystko działa tip top ale nie ma lampy. W serwisie powiedzieli mi ze koszt to ok 200 PLN (lub wiecej) bo padła płyta głowna Lampy.
I teraz mam pytanie czy ewentualnie mogę kupic jakis inny kompakt uszkodzony na przeszczep np. ostatnio byl A95 za 70 PLN w ktorym lampa działała i ta płyta z niego by pasowała (i jakis "magik" od aparatów mogłby mi to wymienic) czy raczej nie ma takiej opcji i gra nie warta świeczki bo wyjdzie na to samo co zrobic w serwisie?

Z góry dzieki za odpowiedz.

Pozdr.,
disaster3

horoskop2011
31-12-2010, 19:58
Raczej nie będzie pasować, wystarczy porównać na zdjęciach. Spróbuj może popytać po serwisach www.ftfoto.pl www.elektrooptyka.pl ktoś może zrobi taniej tak to kupisz a95 i będziesz z jeszcze jednym aparatem do naprawy:)

stintrepid
06-01-2011, 11:57
Chyba gra niewarta zachodu ale jeśli chcesz spróbować poszukaj na elektroda.pl tam się ludzie zajmują jeszcze dziwniejszymi pomysłami :) a na pewno jest wiele instrukcji może znajdziesz serwisowe i porównasz czy będzie pasowało.