Zobacz pełną wersję : AF w 20d - banalne pytanie
Mam 350 i nie znam 20d.
Problem w tym że u znajomego, który ma 20d i dopiero rozgryza aparat, AF działa tylko na ustawieniach programów zielonych. Gdy włączę TV/AV/P to ni cholery po wciśnięciu migawki do połowy nie ustawia ostrości. Ten typ tak ma? Albo coś jest w menu przestawione.
DarekSzu
28-11-2005, 22:31
na pewno AF działa i w tych trybach :)
sprawdź czy w Custom Functions dla #4 nie przedefiniował sobie przyscisku do AF. Defaultowo jest 0, czyli pod spustem migawki wciśniętym do połowy, ale ja np. mam ustawione "1" czyli osobno AE lock w spuście i AF pod "*".
sprawdź czy w Custom Functions dla #4 nie przedefiniował sobie przyscisku do AF. Defaultowo jest 0, czyli pod spustem migawki wciśniętym do połowy, ale ja np. mam ustawione "1" czyli osobno AE lock w spuście i AF pod "*".
Rzeczywiście AF działał mu pod "*", a ja kombinowałem coś z CF#17 (o ile pamiętam) - z tego co wiem kolega nic nie mieszał w menu i ma chyba ustawienia defaultowe.
RTFM, czyli poprostu jak juz wszystkie pomysly zawioda to przeczytaj instrukcje :-)