Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Uniwersalna drukarka do zdjęć

no_kya
28-11-2005, 00:02
Witojcie!

mam prośbę o polecenia, sugestie, świadectwa, przestrogi...
Chciałbym w ciągu najbliższych 3 dni kupić drukarkę do zdjęć...poszukuję czegoś co pozwoli mi drukowac zdjęcia w bardzo dobrej jakości (kolory, nasycenie, ostrość etc.) do rozmiaru A4 co najmniej, zadukowywać płyty CD, DVD, drukować na zwykłym papierze tekst kolorowy/B&W; coś w cenie do 450 złych...
fotografuję eos-em 350D więc pewnie konsekwentnym wyborem byłby któryś canon (zastanawiałem się wcześniej nad Pixma IP 3000), ale po przeczytaniu kilku postów chyba się rozmyśliłem; to niby miejsce na posty o sprzęcie dedykowanym, ale może moderratorres nie będą się bardzo krzywić na inne marki...

z góry dzieki za hlep

no_kya

no_kya
28-11-2005, 00:28
Pixma Ip4200 8)

dziękuję...
a dlaczego? czy chodzi głównie o kryterium ceny?
czytałem na forum niepochlebne opinie o niezgodności odwzorowania kolorów, a brązie zamiast czerni itd.

KuchateK
28-11-2005, 02:32
Zle czytales. Braz zamiast czerni dotyczyl IP3000. To problem marnych i starych drukarek (z wyjatkami oczywiscie) wykorzystujacych tylko 3 kolory do druku (CMY). IP4200 posiada dodatkowy atrament czarny (K) wymagany do prawidlowego odzwierciedlenia czerni i innych barw.

Co do odzwierciedlenia i zgodnosci: jak sobie ustawisz tak bedziesz mial...

no_kya
28-11-2005, 10:53
Zle czytales. Braz zamiast czerni dotyczyl IP3000. To problem marnych i starych drukarek (z wyjatkami oczywiscie) wykorzystujacych tylko 3 kolory do druku (CMY). IP4200 posiada dodatkowy atrament czarny (K) wymagany do prawidlowego odzwierciedlenia czerni i innych barw.

Co do odzwierciedlenia i zgodnosci: jak sobie ustawisz tak bedziesz mial...

Póki co nie wiem jeszczo co i jak ustawiać, ale biorę na wiarę ;)
jak już, jeśli już, się zaopatrzę to dalej będe zawracał głowę ;)

thnx

no_kya
30-11-2005, 14:22
no dobra, mam już IP4200! ;)
czy wiecie gdzie kupować najkorzystniej dobry ale oczywiście nie za drogi papier do niej?
czy to musi być papier Canona?

Vitez
02-12-2005, 03:51
no dobra, mam już IP4200! ;)
czy wiecie gdzie kupować najkorzystniej dobry ale oczywiście nie za drogi papier do niej?
czy to musi być papier Canona?

A moze w wyszukiwarce znajdziesz to czego szukasz?
Na przyklad tu...
http://canon-board.info/showthread.php?t=6419