PDA

Zobacz pełną wersję : problem z 550d

Nicolla
18-10-2010, 02:02
Hejka :) kupiłam sobie aparat 550d, liczyłam na fajowe zdjątka a tu ...
zobaczcie sami

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img169.imageshack.us/i/gonitwa.jpg/)

Może powinnam isć z tym fajansem do serwisu. Co poradzicie?

Tezet-gdynia
18-10-2010, 04:09
Aaaale w czym problem ? W tym ze jest jedna plamka na matrycy do wyczyszczenia ? W tym ze zdjecie pod slonce i jest przepalone ? W tym ze jest zbyt male nasycenie kolorow ?

Bartek_902
18-10-2010, 08:41
Bawiłeś sie pewnie i odczepiałeś szkło to coś wpadło,kup gruszke i spróbuj przedmuchać.
Co do samego zdjęcia to musisz się nauczyć obsługiwać ten aparat...bo to ze kupiłeś lustro to nie znaczy że będziesz miał zdjęcia jak z foldrów reklamowych

pan.kolega
18-10-2010, 08:47
Hejka :) kupiłam sobie aparat 550d, liczyłam na fajowe zdjątka a tu ...
zobaczcie sami

źródło (http://img169.imageshack.us/i/gonitwa.jpg/)

Może powinnam isć z tym fajansem do serwisu. Co poradzicie?

Na fajowe zdjątka 550d nie ma co liczyć. Bez plam i jako tako skomponowane ładne zdjęcia robi tyko seria 1D. :roll:

szuler
18-10-2010, 09:54
Fakt robiąc zdjęcie lustrzanką nie powinno być tych ludzi, niebo powinno być błękitne bez przepaleń no i koń powinien się odwrócić, i podejść bliżej.

jezyor
18-10-2010, 09:59
pan.kolega i szuler

sadyści bez litości :)

adamar
18-10-2010, 11:35
Masz dwa wyjścia z tej paskudnej sytuacji z tym badziewiackim sprzętem. Pierwsze to kupić parę książek i focić, focić i jeszcze raz focić, drugie to sprzedać wszystko co masz i kupić super wypasionego, cyfrowego, hassela z pełnym zestawem optyki i wtedy iść z tym pytaniem na forum hasselblada, może tam Ci pomogą bardziej niż ci wredni canonierzy :D

Shingo
18-10-2010, 11:56
uważam że powinnaś się skupić nie na fotografowaniu koni na tym żeby znaleźć duże lustro i strzelić sobie pare sweet foć z lampą błyskową i dziubkiem, będzie słittt czekam na efekciowne focie malutka :)

Bangi
18-10-2010, 12:03
pokaż jakieś inne foty :)

evangelion69
18-10-2010, 12:24
Ja bym oddał do serwisu. A niech mają zajęcie.

Shingo
18-10-2010, 12:30
pokaż jakieś inne foty :) Błagam nie...

Bangi
18-10-2010, 12:49
Błagam nie...
:lol:

Shingo
18-10-2010, 12:52
Bangi ty sie tak niecies sam masz 550d i powiedz mi jak żyjesz z " tym fajansem"

Bangi
18-10-2010, 12:57
@Shingo
No plam na matrycy nie mam..., zdjęć pod słońce staram się nie robić..., jakoś żyję 8)

Shingo
18-10-2010, 12:58
@Shingo
No plam na matrycy nie mam..., zdjęć pod słońce staram się nie robić..., jakoś żyję 8)

cienias, zabrudź sobie matryce i foć tylko słońce zobaczysz ze masz do kitu aparat :lol: a tak serio to konie OT i czekamy na wypowiedz kolezanki

galekeg
18-10-2010, 13:10
Spokojnie, nic nie naprawiaj. Przeczytaj instrukcję aparatu, kilka poradników (książek) o fotografii i ciesz się swoją "armatą". Kolegom wybacz, ale na każdym forum to standard.

Bangi
18-10-2010, 13:11
Tak naprawdę to jest to moja pierwsza lustrzanka (wczesniej był Fuji FinePix S9600) i mam mieszane uczucia, chciałem kupić Nikona D90 ale musiałem zbyt długo czekac no i kupiłem 550D, czasami jestem zadowolny a czasemi nie, ale do końca nie potrafię powiedzieć, czy to z mojej winy, czy aparatu, czy też innych czynników zewnętrznych :), niewykluczone że w przyszłości spróbuję jednak jakiegoś Nikona , ale to dopiero w przyszłości, tak naprawdę ile osób tyle opinii...

Nicolla
18-10-2010, 14:29
uważam że powinnaś się skupić nie na fotografowaniu koni na tym żeby znaleźć duże lustro i strzelić sobie pare sweet foć z lampą błyskową i dziubkiem, będzie słittt czekam na efekciowne focie malutka :)

Shingo, nie ma sprawy, ale najpierw Ty poszukaj duże szkło powiekszające i pstryknij swój dziubek. Czekam na całą sesje :mrgreen:

Do reszty:Jak komuś cos nie pasi to nie musi tu patrzeć.

Reszcie kolegom co są mili dziekuje. Czytałam jedną ksiązke ale trudno to wszystko zapamietać. Mnie się wydaje ze mam cos z aparatem, bo moją starą komórką lepsze focie wychodziły mi niż moim Canonem.
Wstawiam takie co mi się najbardziej podobają,poprawiała je w Picassie ale i tak kolory nie ładne.:(

źródło (http://img232.imageshack.us/i/b5922b77000f5e874cbc334.jpg/)

źródło (http://img683.imageshack.us/i/63a7a69c000400014cbc32a.jpg/)

Mam kumpla co sobie kupił tańszą lustrzanką nie Canona i fajniejsze mu fotki robi. To może ten sprzedać a kupić Nikonna? Tak się zastanawiałam jak kupowałam to sprzedawca powiedział że Canony są lepsze :evil:.

adamar
18-10-2010, 15:05
Lepsze, gorsze to nie ma znaczenia. Są porównywalne. To nie aparat robi zdjęcia, tylko ty i akurat przy pstrykaniu z biodra pod słonce nie ma znaczenia jaki napis będziesz miała na pasku. Jeszcze raz powtarzam, skup się na zdobywaniu wiedzy teoretycznej z zakresu ekspozycji i kadrowania. Picassę sobie daruj, spróbuj z PSE lub LR albo chociażby z oprogramowaniem canona zamieszczonym na płytce z softem do aparatu, to na początek powinno wystarczyć. I fotografuj dużo stosując w praktyce dobre rady z książek, a po pewnym czasie będziesz wiedziała czy aparat który posiadasz jest dobry dla ciebie czy nie.

Saapcio
18-10-2010, 15:11
Witam serdecznie.

Canony są najlepsze :D.
Od nich, lepsze są tylko te (Canony), na końcu których stoi ktoś z odrobiną wprawy (lub pokory) :wink:.
Proszę pozdrowić sprzedawcę, przeczytać jeszcze jedną książkę (o fotografowaniu) i robić zdjęcia (to z ptakiem jest całkiem fajne, z BMW nie), o ile jeszcze Cię to bawi :shock:.

Nicolla
18-10-2010, 15:24
Bardzo miło, że komuś podoba się to zdjęcie z ptakiem bo mnie też i dużo osob mi mówiło,
że jest fajne. Ale chciałabym żywsze kolory. Znacie jakąś fajną stronkę gdzie się wsadza foty i ludzie komenciki wpisują?

Kici, kici, Shingo, czekam na zdjątka. mrau

Shingo
18-10-2010, 15:39
Shingo, nie ma sprawy, ale najpierw Ty poszukaj duże szkło powiekszające i pstryknij swój dziubek. Czekam na całą sesje :mrgreen:

Do reszty:Jak komuś cos nie pasi to nie musi tu patrzeć.

Reszcie kolegom co są mili dziekuje. Czytałam jedną ksiązke ale trudno to wszystko zapamietać. Mnie się wydaje ze mam cos z aparatem, bo moją starą komórką lepsze focie wychodziły mi niż moim Canonem.
Wstawiam takie co mi się najbardziej podobają,poprawiała je w Picassie ale i tak kolory nie ładne.:(

źródło (http://img232.imageshack.us/i/b5922b77000f5e874cbc334.jpg/)

źródło (http://img683.imageshack.us/i/63a7a69c000400014cbc32a.jpg/)

Mam kumpla co sobie kupił tańszą lustrzanką nie Canona i fajniejsze mu fotki robi. To może ten sprzedać a kupić Nikonna? Tak się zastanawiałam jak kupowałam to sprzedawca powiedział że Canony są lepsze :evil:.

padłem :)

ale spoko, ty napewno wiesz lepiej, moje doświadczenie i wiedza sie nie liczą :) sprzedaj canona kup nikona, jednego "luszczankowca" który dowiedział się że z "luszczanek" mniej zdjęcia nie wychodzą jak na bilbordach
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
zapraszam na mojego słit blogaska, podaj mi link do swojego to ci sie do twojego wpisze i bede mógł ci komcie dawać

Znacie jakąś fajną stronkę gdzie się wsadza foty i ludzie komenciki wpisują?

www.fotka.pl

Nicolla
18-10-2010, 15:52
Shingo wiedza z dokuczania się dla mnie nie liczy. Pewnie jak kupiłeś pierwszy aparat to wszystko wiedziałeś. Jak masz taką wiedze to mi napisz jak zrobić
na przykład na tym zdjęciu z ptakiem żywsze kolory.

Bangi
18-10-2010, 15:58
No jak dla mie tez zdjęcia są takie jakie powinny być z 550.
A co właściwie Ci się wydaje nie tak?
Mi też prosto z puszki nie wychodzą jakieś ekstra nasycone kolory, ale zauwazyłem że z kolorami to bardzo duże znaczanie ma światło. Na pewno pod światło trudno jest zrobić super zdjęcie... i to każdy Ci powie.
A ptaszek bardzo fajny :)

jak zrobić

A próbowałaś bawić się DPP?

Shingo
18-10-2010, 16:00
Shingo wiedza z dokuczania się dla mnie nie liczy. Pewnie jak kupiłeś pierwszy aparat to wszystko wiedziałeś.

Nie ale nie zadawałem też idiotycznych pytań które są wałkowane tysiące razy na forum oraz w całym internecie, naprawde nie jest ciężko wysilić się i znaleźć info. Ja rozumiem że tata kupił ci aparat i teraz tez ktos musi cie tego nauczy ale moze troche samozaparcia i własnej chęci...

Jak masz taką wiedze to mi napisz jak zrobić
No musisz je podłączyć pod 220 i krzyknąć ITS ALIVE i sie zasmiac złowieszczo

RNz
18-10-2010, 16:06
Nicolla początki zawsze bywają trudne. Polecam dobrą lekturę, to na pewno się przyda. I do tego dużo ćwiczeń :-) Pojakimś czasie zauważysz poprawę.
Najlepsza by była książka krok po kroku.
Kolory możesz podciągnąć w programie do obróbki zdjęć. Zwiększasz nasycenie, kontrast aż do momentu, że ci się spodoba.

Handelson
18-10-2010, 16:06
Shingo ... Jak masz taką wiedze to mi napisz jak zrobić

Proponuję kupić książkę o tematyce foto... jakąkolwiek...:-?

namoamo
18-10-2010, 16:11
Teraz się śmieję ale miałem podobne odczucia do Twoich, Nicollo. Zdjęcia były na poziomie se d750i. I koledzy mają rację, przedewszystkim trzeba cwiczyć czwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Kolorki to kwestia wielu rzeczy, musisz sama to przerobić. Czytaj to forum, to skarbnica wiedzy. Ogladaj galerie, czytaj komentarze, wyciagaj wnioski.
Portale foto raczej sobie daruj, ich rola jest przedewszystkim towarzyska i sensownych porad raczej nie uświadczysz.
Co do kolegi z Nikonem, być może jest bardziej "świadomym" użytkownikiem, najlepiej zabierz mu aparat na kilka dni i sprawdź czy z Twojej reki zdjęcia będą lepsze niż z Canona ;-)
Pozdrawiam!

Nicolla
18-10-2010, 16:21
Brawo Shingo jaką masz wiedzę poziom i doświadczenie widać po Twoich odpowiedziach. Wszycy na pewno są pod wrażeniem.Nie wiesz sam dlatego, potrafisz tylko być złośliwy.
Nic Ci się nigdy nie udaje dlatego wyżywasz się na innych w necie, żeby się popisywać i podbudować.W realu pewnie taki kozak nie jesteś. Idź do psychologa. :lol::lol::lol:
ŻAAAAL :twisted: :twisted: :twisted:

Bangi, dziekuję za odpowiedź. Nic mi na razie to nie mówi.
Proszę napiszcie mi na poważnie czy mój Canon na pewno nie jest zepsuty.
Bardzo dziękuję za wszystkie rady.

Handelson
18-10-2010, 16:25

Dlatego radzimy - kup jakąś książkę. I nie ma tu żadnej złośliwości.

Proszę napiszcie mi na poważnie czy mój Canon na pewno nie jest zepsuty..

Nie, nie jest zepsuty. Masz tylko paprocha na matrycy.

RNz
18-10-2010, 16:25
Na pewno nie jest zepsuty.
Lustrzanką się trudniej robi zdjęcia niż komórką, czy kompaktem, bo trzeba umieć :-)
Nauczysz się i będzie ok
A teraz do nauki!
I nie trać czasu na głupie docinki

Nicolla
18-10-2010, 16:27
Dziękować. :-D

Shingo
18-10-2010, 16:28
Brawo Shingo jaką masz wiedzę poziom i doświadczenie widać po Twoich odpowiedziach. Wszycy na pewno są pod wrażeniem.Nie wiesz sam dlatego, potrafisz tylko być złośliwy.
Nic Ci się nigdy nie udaje dlatego wyżywasz się na innych w necie, żeby się popisywać i podbudować.W realu pewnie taki kozak nie jesteś. Idź do psychologa. :lol::lol::lol:
ŻAAAAL :twisted: :twisted: :twisted:

no cóż... szalona 14 , ja ci sie nie musze tłumaczyć jednak ty jak widać wciąż brniesz w zaparte, ale prawda w oczy kole :)

Nicolla
18-10-2010, 16:28
To Shingo zaczął nie ja. Ja nikogo nie obrażam.Trafiła kosa na kamień.
Jeszcze raz wielkie dzięki chłopaki. :-D Pozdrofffionka

no cóż... szalona 14 , ja ci sie nie musze tłumaczyć jednak ty jak widać wciąż brniesz w zaparte, ale prawda w oczy kole :)

Prawda jest taka że nie udzieliłeś mi na nic odpowiedzi tylko potrafiłeś się wyśmiewać. Jakoś inni potrafili mi odpowiedzieć oprócz ciebie, nie mieli
potrzeby wyżywania się na mnie. Wszyscy widzą jak się zachowujesz
I nie mam 14 lat tylko wiecej. I niech cie nie interesuje kto mi kupił aparat,
bo to był nietakt, bo ja nie mam taty:(

Shingo
18-10-2010, 16:37
To Shingo zaczął nie ja. Ja nikogo nie obrażam.Trafiła kosa na kamień.
Jeszcze raz wielkie dzięki chłopaki. :-D Pozdrofffionka

Prawda jest taka że nie udzieliłeś mi na nic odpowiedzi tylko potrafiłeś się wyśmiewać. Jakoś inni potrafili mi odpowiedzieć oprócz ciebie, nie mieli
potrzeby wyżywania się na mnie. Wszyscy widzą jak się zachowujesz
I nie mam 14 lat tylko wiecej. I niech cie nie interesuje kto mi kupił aparat,
bo to był nietakt, bo ja nie mam taty:(

no i ? no to szdkoa ze jestes starsza bo, gdybys miala 14 lat to by jeszcze tłumaczyło takie pytania, ale cóż, skoro juz wszystko wiesz to czekam teraz na temat w którym zapytasz czy ostrosc jest nie taka albo czy twój obiektyw ma BF i FF, albo poprostu przestaniesz sie odzywac i juz nigdy na tym forum nie zawitasz nie wstawisz zdjecia ani nic.

Ja udzieliłem ci informacji na swój sposób to że ty nie potrafisz tego odpowiednio odczytac pokazuje że jestes w pewnym stopniu ograniczona moim zdaniem, ale spoko, fajna sowa , słiiit i wogole, Beemka tez fajniuchna, teraz jestes spoko bo pisze co chcesz przeczytac... to jest żałosne a nie moje wypowiedzi
z mojej strony koniec, teraz wszystko juz wiesz ,czekam na cos lepszego z twojej strony

Nicolla
18-10-2010, 17:00
BRAWO!!! Z mojej strony teraz koniec, bo nie bedziesz mnie prowokował do spamowania wątku. Przez takich jak Ty to forum ma złą opinie.
Napisałam skargę do Administratora.

evangelion69
18-10-2010, 17:33
To jest prowokacja! Na 3 zdjęciu widać jak żołnierze dobijają rannych...

SeaMan
18-10-2010, 17:55
Nicolla powiem Ci tak: po części zgadzam się z Shingo a po części nie :) przede wszystkim zanim zaczniesz pytać zorientuj się czy już nie ma tu odpowiedzi tu na Twoje pytania, bo nie których irytują pytania na które każdy praktycznie tu zna odpowiedz a tobie nie chce się poszukać. Ponadto jeśli chcesz kogoś krytykować to przynajmniej wcześniej zajrzyj do Jego galerii (warto może coś podpatrzysz :) ), a i tak nie powinnaś tego robić po prostu po to by być "lepszą" :) A teraz bierz się do lektury i rób zdjęcia! Nie zrażaj na początku będzie fajne jedno na 100 potem 1/50 a potem to już wystawy :P

Shingo
18-10-2010, 18:04
mogłbym wiedziec do którego , chętnie złoże na ciebie bo również naruszasz regulamin forum zgodnie z punktem 3

Nicolla
18-10-2010, 18:47
Nie mógłbyś p:p:p
Trzymajmy się tematu wątku, czyli ''Problem z 550 D":lol::lol::lol:

Shingo
18-10-2010, 20:37
jak juz wiele osob zauwazylo ale nikt niie nazwał rzeczy pio imieniu z aparatem nie ma problemu tylko z twoją wiedzą na temat fotografii

Bangi
18-10-2010, 21:02

DPP - Digital Photo Professional - program do wołania RAW-ów, no ale może zacznij od tych książek o fotografi :idea:

Nicolla
18-10-2010, 23:11
Nicolla powiem Ci tak: po części zgadzam się z Shingo a po części nie :) przede wszystkim zanim zaczniesz pytać zorientuj się czy już nie ma tu odpowiedzi tu na Twoje pytania, bo nie których irytują pytania na które każdy praktycznie tu zna odpowiedz a tobie nie chce się poszukać. Ponadto jeśli chcesz kogoś krytykować to przynajmniej wcześniej zajrzyj do Jego galerii (warto może coś podpatrzysz :) ), a i tak nie powinnaś tego robić po prostu po to by być "lepszą" :) A teraz bierz się do lektury i rób zdjęcia! Nie zrażaj na początku będzie fajne jedno na 100 potem 1/50 a potem to już wystawy :P
No własnie zajrzałam i dlatego zapytałam o kolory bo Shingo ma na swoich fociach wyjątkowo zbójnickie :p aż razi 8-) a ja mam blade :-(
Co mi odpisał masz pare postów wyżej, no chyba że on tak robi :shock:

jak juz wiele osob zauwazylo ale nikt niie nazwał rzeczy pio imieniu z aparatem nie ma problemu tylko z twoją wiedzą na temat fotografii

Hahah żeś teraz walnął jak łysy grzywką o kant kuli :lol:
Do mojej ograniczonej i idiotycznej osoby jak mnie określiłeś dotarło to na podstawie wypowiedzi miłych kolegów parę godzin wcześniej.
Ale chwalić Shingo :D napisał coś wreszcie na temat.
Czytam sobie forum i widać, że kobiet nie lubisz i im jedziesz 8-)

Bangi
18-10-2010, 23:39
...bo Shingo ma na swoich fociach wyjątkowo zbójnickie :p aż razi 8-) a ja mam blade :-(

ale on używa zupełnie innego sprzętu niż my, przede wszystkim lepsze szkła i podejrzewam body 5d mk2

Shingo
19-10-2010, 00:12
ale on używa zupełnie innego sprzętu niż my, przede wszystkim lepsze szkła i podejrzewam body 5d mk2

lepsze szkło , lepsze body to tylko wieksze mozliwosci, jezeli masz ferrari i nie umiesz nim jezdzic to szybko skonczysz w rowie, Zientarski już pokazał klasę że nawet doświadczony kierowca może szybko stracić panowanie nad "sprzętem"

Nikola nie przypisuj mi słów których nie wypowiedzialem/napisałem.
Co do lubienia nielbuienia kobiet, ja nie lubie leni i nie lubie ludzi którzy idą na łatwizne, O JEST FORUM TO NA BANK MI DADZA ODPOWIEDŹ, ale z własnej inicjatywy to nic. Niewazne ze nie znas sie na sprzecie, niewazne ze niewiesz o sprawch technicznych, niewazne ze twoja wiedza jest mała, wazne jest to że odrazu stwierdzilas ze to wina aparatu, bo przeciez ty jestes de best :).
Żywię niechęć do tego co sam jestem w stanie w internecie znaleźc bo to oznacza że skłania się to do wpisania określonej frazy w bardzo znajej przeglądarce internetowej i wybraniu trzech pierwszych linków zobacz
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=%C5%BCywsze+kolory+obr%C3%B3bka&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
Napisałem że jesteś ograniczona, bo tylko tak mogę nazwać kogoś kogo staćna to aby mieć drogi profesjonalny sprzęt fotograficzny, kogoś kto ma dostęp do internetu, kogoś kto nie jest dzieckiem i nie jest w stanie znaleźć w Internecie (ja to nazywam światową bilbioteką) informacji na tak banalny temat. Twoje podejście jest takie, KUP MI, DAJ MI, POKAZ MI, NAUCZ MNIE, a jak ktos powie POĆWICZ SAMA TO DAJE NAJWIESZKE EFEKTY, to oburzasz sie bo ktoś nie że cie olał tylko dał ci trudniejszą ale duzo lepszą radę, nie takiej jakiej oczekiwałaś. Oczekujesz czegoś od ludzi na forum, od ludzi którzy latami doskonalą swój warsztat fotograficzny , obróbkę, technikę doświtlania i komponowania kadru, a ty chcesz aby kazdy dał ci to od tak, to tak jak bys chciała wiedziećjak sie robi szpagat, rozkraczasz sięi masz szpagat, jednak bez ćwiczeń nic ci z tego nie przyjdzie. Liczysz nato że ktos da ci rozwiaznie w jednym zdaniu i uzyskasz cos co w twojej glowie siedzi? To ty wiesz jaki efekt chcesz uzyskać to ty wiesz czego ma byc wiecej czego mniej to ty wiesz jak ma to wsyzstlko wyglądać a wymagasz od nas w tym odemnie aby powiedzieć ci jak zrobic coś co sama w glowie planujesz... Dziewczyno troche pokory i powagi , zachowujesz sie jak rozwydrzona , rozpieszczona małolata której nie mozna powiedzieć "złego" słowa bo pójdzie sie poskarżyć. Kiedyś wystawisz zdjęcia i ktos napisze ze sie nie podobają i żygać sie chce na ich widok to tez do moderatora zgłosisz? A jak wystawisz zdjęcia na wernisażu i ktos skrytykje to zawołasz ochrone? Przestań bo to nie ja jestem żalosny w tekstach które pisze tylko ty w swoim dziecinnym zachowaniu i podejsciu w którym nie ma żadnego zaangazowania...

Nicolla
19-10-2010, 00:40
Przynajmniej chamska nie jestem jak ty na początku.
Nie krytykowałeś zdjecia tylko kazałeś nie focić konie tylko siebie w lusterku
z dziubkiem :twisted: a potem podłaczyć pod prad.
Odkręcasz teraz kota ogonem i taka jest prawda.
Nie napisałeś żadnej odpowiedzi tylko szydziłeś ze mnie.
A co upewnić się nie wolno czy z aparatem wszystko w porządku,
bo Shingo tu się wozi?:evil: Naucz się czytać ze zrozumieniem i odwal się w końcu
ode mnie :evil::evil::evil:
Nie pisz mi tutaj esejów, bo odpowiedź już dostałam nie od ciebie.

Shingo
19-10-2010, 00:46
po to jest forum aby chyba się wypowiedzieć, dałaś temat to otrzymujesz odpowiedź, nie chcesz nie wchodz na forum,

Jeżeli wożeniem się nazywasz posiadanie wiedzy którą warto mieć to spoko

Nicolla
19-10-2010, 00:52

:evil:

Nie ale nie zadawałem też idiotycznych pytań które są wałkowane tysiące razy na forum oraz w całym internecie, naprawde nie jest ciężko wysilić się i znaleźć info. Ja rozumiem że tata kupił ci aparat i teraz tez ktos musi cie tego nauczy ale moze troche samozaparcia i własnej chęci...

No musisz je podłączyć pod 220 i krzyknąć ITS ALIVE i sie zasmiac złowieszczo

Dziękować za te na temat odpowiedzi i ogrom wiedzy :-D
Gratuluje!!!:-D

Shingo
19-10-2010, 00:54
Przynajmniej chamska nie jestem jak ty na początku.
Co nazywasz chamstwem? stwierdzenie faktów?

Nie krytykowałeś zdjecia tylko kazałeś nie focić konie tylko siebie w lusterku
z dziubkiem :twisted: a potem podłaczyć pod prad.
to pokazuje najlepiej że kazdą taką wypowiedzieć która jest sarkastyczna bierzesz do siebie ale jak piszę normalnie to beirzesz to jak żart, to jest paradoks i niewiem nad kim tutaj ręce składać...

Odkręcasz teraz kota ogonem i taka jest prawda.
Nic nie odrwacam, wyrazy są podpisane moim nickiem i pod każdą wypowiedzią mogę się podpisać drugi raz

Nie napisałeś żadnej odpowiedzi tylko szydziłeś ze mnie.
A ty nie poszukałaś odpowiedzi sama, zbyt leniwa bądź ogarniczona, co by nie wybrać i tak wygląda to słabo...

A co upewnić się nie wolno czy z aparatem wszystko w porządku,
Można ale od tego są specjalne instytucje, Serwis itp...

bo Shingo tu się wozi?:evil: Naucz się czytać ze zrozumieniem
No tutaj akurat to wlasnie niewiem kto czyta z niezrozumieniem, skoro pytasz o sprawy tak banalne które jak już ci wskazałem można znaleźćna trzech pierwszych stronach google...

i odwal się w końcu
ode mnie :evil::evil::evil:
To moja sprawa czy wypowiadam sie w danej sprawie czy nie, będe chcciał będe sie wypowiadał, nie masz na to wpływu

Nie pisz mi tutaj esejów, bo odpowiedź już dostałam nie od ciebie.
to tylko prosta 2 minutowa wypowiedź, chyba niewiesz czym jest esej, a to najlepiej pokazuje że tak drobna wypowiedź jaką ci napisałem to w twoim mniemaniu esej to sorry ale przygoduj sie na duzo wiecej literek, wyrazów,zdań i przecinków w ksiązkach i poradnikach fotografii... nie chce sie cztać nie czytaj ale sądze że nie pytaj skoro nei masz zamiaru wziąć do siebie tego co ktoś mówi.

Nicolla
19-10-2010, 00:58
Jak chcesz się dzielić wiedzą to zapraszam do mojego nowego wątku
http://canon-board.info/showthread.php?p=882129#post882129
może tak coś dodasz i się wykarzesz:p

Shingo
19-10-2010, 01:01
no tak najprościej zalożyć nowy temat... nie musze sie niczym wykazywać przed tobą, oczekujesz czegoś tylko rzucając hasło, niestety bez jakiegokolwiek zaanagazowania nic nie uzyskasz, zresztą pytania które zadajesz są banalne a odpowiedzi na nie znajdziesz w internecie, jednak jak już zauważyłem idziesz na latwizne i poprostu się lenisz.

Nicolla
19-10-2010, 01:07
Nie musisz zgoda :-D Wiec po co tu piszesz?
Z nudów i żeby śmiecić. Jeszcze raz dziękuje kolegom co się zniżyli do mojego
poziomu i odpowiadają na banalne pytania.
Nie znalazłam w necie takiego info, może dlatego że jestem tak jak powiedziałeś ograniczona.

Shingo
19-10-2010, 01:14
Nie musisz zgoda :-D Wiec po co tu piszesz?
gdybys czytala całe moje wypowiedzi i ze zrozumieniem byś nie pytała, przeczytaj ponownie

Nie znalazłam w necie takiego info, może dlatego że jestem tak jak powiedziałeś ograniczona.

no na to wygląda, skoro wpisanie tematu to nie problem a wpisanie 3 do 6 wyrazów i przekazanie to czego szukasz to zbyt duzy problem to niestety... zrozumiałbym gdybys byla w wieku mojej babci albo miała 3 lata ale nie, cóż mam nadzieje że uda mi się zobaczyć kiedyś twoje zdjęcia tutaj bo sądze że skonczy się na tym że poprostu po tym jak zamilknę ,tydzien tu posiedzisz a potem koniec

Nicolla
19-10-2010, 01:25
A co cię to obchodzi ile ja tu będę.
Koleś ogarnij się, sam zaprzeczasz sobie, wmawiasz najpierw że przekazujesz
wiedze, potem, że nie bedziesz się wykazywać.
Ja się przyznaje do braku wiedzy i dlatego nie wiem jakie 3 wyrazy czy 6 w google wpisać, ale ja jestem w stanie to nadrobić, twój przypadek jest cięższy.
No straszne bo śmiałam nowy wątek założyć:lol: Przecież to takie oczywiste
jak takie zdjęcie się robi, ale Ty nie napiszesz bo prawda jest taka że pojęcia nie masz. W ogóle po wątki nowe i pytania jak wsio jest w google:razz:
Przeczytaj ze zrozumieniem:
NIE MASZ NIC MĄREGO I NA TEMAT DO NAPISANIA W MOICH WĄTKACH TO SIĘ ODWAL.:p

Shingo
19-10-2010, 01:35
A co cię to obchodzi ile ja tu będę.
Jestem ciekaw jak długo będziesz szczekać

Ja się przyznaje do braku wiedzy i dlatego nie wiem jakie 3 wyrazy czy 6 w google wpisać, ale ja jestem w stanie to nadrobić, twój przypadek jest cięższy.
A jaki jest mój przypadek? wiedza?

No straszne bo śmiałam nowy wątek założyć:lol: Przecież to takie oczywiste
jak takie zdjęcie się robi,
Tak akurat długi czas otwarcia to jedna z podstawowych technik fotografii

ale Ty nie napiszesz bo prawda jest taka że pojęcia nie masz.
to już twoje zdanie nie poparte żadnymi argumentami , czyli tak jakby go nie bylo

W ogóle po wątki nowe i pytania jak wsio jest w google:razz:
Jest wiele rzeczy których nie ma w google, są indywidualne techniki osiągniecia pewnych efektów, są dość wątpliwe pytania ocierajace się o banał a jednak nie, i tutaj staram się pomóc, forum to taka ksiązka ale jak każdy rozdział jest o tym samym , zamiast przeczytac go ktos opisuje poraz kolejny to samo to robi sie syf. Nieprzyjemnie mi się przegląda takie forum

Przeczytaj ze zrozumieniem:
NIE MASZ NIC MĄREGO I NA TEMAT DO NAPISANIA W MOICH WĄTKACH TO SIĘ ODWAL.:p
A ty zrozum że forum jest to miejsce na którym jak widać utrzymują się takie wątki bezsensowne jak twój tak więc i moje zdanie może znaleźć się w każdym temacie na forum , i to ja zdecyduje o tym jaka będzie treść wiadomości ,

Aha i w złym dziale zalożyłaś wątek tamten :oops:

Nicolla
19-10-2010, 01:56
Szczekać to może pies -kolejny raz mnie obrażasz. Uważasz że innym przyjemnie się bedzie czytać posty. Jaki jest Twój przypadek napisałam wcześniej, znajdziesz w treści swoich postów, wszyscy widzą.
To nie podtrzymuj tego bezsensownego wątku, bo ja już wiele razy dziękowałam
i informowałam, że otrzymałam odpowiedź. Ale ty tu musisz śmiecić, żeby sobie widocznie udowodnić, że jesteś mądrzejszy od dziecinnej, ograniczonej idiotki. Na temat zdjęcia to ja widzę tak coś wiecej niż rozmytą wodę, uważam że na jego temat będzie najstosowniej podyskutować w odpowiednim wątku.

Shingo
19-10-2010, 02:04
To nie podtrzymuj tego bezsensownego wątku, bo ja już wiele razy dziękowałam
i informowałam, że otrzymałam odpowiedź.

A jednak wciaz ciągniesz temat

ska
19-10-2010, 02:04
Mam kumpla co sobie kupił tańszą lustrzanką nie Canona i fajniejsze mu fotki robi. To może ten sprzedać a kupić Nikonna? Tak się zastanawiałam jak kupowałam to sprzedawca powiedział że Canony są lepsze :evil:. Spadłem z krzesla, przeraża mnie czasami fakt jak ludzie są zapatrzeni w swoje zabawki i narzekając na coś czego sami nie znają. To wygląda mi na zwykłą prowokacje..

Nicolla
19-10-2010, 02:10
A czy ktoś wie jaki aparat fajniejsze focie będzie robił:
50D czy mój 550D? Bo właśnie się zastanawiam czy go nie sprzedać po obejrzeniu zdjęc z 50D.

A jednak wciaz ciągniesz temat
ty to mnie chyba jednak bardzo polubiłeś, skoro tyle czasu mi poświecasz.:p
Uciekam spać bo mi się oczu kleją. Kolorowych snów i buziam :*:-D

sebcio80
19-10-2010, 02:26
A czy ktoś wie jaki aparat fajniejsze focie będzie robił:
50D czy mój 550D? Bo właśnie się zastanawiam czy go nie sprzedać po obejrzeniu zdjęc z 50D.

fajniejsze focie bedzie robil kazdy kompakt,
no i warto w koncu zrozumiec ze to nie aparat robi zdjecia, tylko fotograf

polm
19-10-2010, 02:31
Masz dobry aparat. Nic nie wymieniaj. Plamkę masz od paprocha na matrycy, trzeba wyczyścić. Kolory są takie jakie miałaś światło + automatyczny balans bieli. Aparaty w automacie(nie wiem może tylko Canony) mają tendencję do ustawiania zbyt zimnego balansu bieli. Szczególnie gry robisz zdjęcia w pochmurny dzień, albo w cieniu. Wtedy np. trawa wychodzi niebieskawa, a ludzka skóra sina i ogólne wrażenie jakby kolory były wypłowiałe. Masz live view w aparacie. Możesz przed zrobieniem zdjęcia sprawdzić jakie wychodzą Ci kolory i skorygować balans. Jak to zrobić, masz w instrukcji do aparatu.
50d, 60d, 7d i 550d dadzą Ci podobny obrazek.

Bangi
19-10-2010, 08:44
lepsze szkło , lepsze body to tylko wieksze mozliwosci, jezeli masz ferrari i nie umiesz nim jezdzic to szybko skonczysz w rowie, Zientarski już pokazał klasę że nawet doświadczony kierowca może szybko stracić panowanie nad "sprzętem"

no tak, to samo miałem na myśli,
uprościłem moją wypowiedź,
ale jak to jest z tym body, masz 5d mk2???

szuler
19-10-2010, 08:52
Na fajowe zdjątka 550d nie ma co liczyć. Bez plam i jako tako skomponowane ładne zdjęcia robi tyko seria 1D. :roll:
i wróciliśmy do postu z pierwszej strony:twisted:

Shingo
19-10-2010, 09:21
no tak, to samo miałem na myśli,
uprościłem moją wypowiedź,
ale jak to jest z tym body, masz 5d mk2???

Nie nie mam.

A co do 50d to tak będzie robił lepsze focie, kupuj,

polm
19-10-2010, 16:14
Nie nie mam.

A co do 50d to tak będzie robił lepsze focie, kupuj,
Whyyy ?

Shingo
19-10-2010, 16:24
Whyyy ?

Whyyy not?

polm
19-10-2010, 16:34
Whyyy not?
Nie no... daj jakieś argumenty, że 50d będzie robił lepsze zdjęcia niż 550d.
Wprawdzie nie mam żadnego z nich, ale miałem 400d, a potem 40d i zdjęcia były takie same. Przy czym różnica w konstrukcji między 40d, a 400d była w ilości bitów. Między 550d i 50d nie ma już tej różnicy.

Shingo
19-10-2010, 16:41
Nie no... daj jakieś argumenty, że 50d będzie robił lepsze zdjęcia niż 550d.
Wprawdzie nie mam żadnego z nich, ale miałem 400d, a potem 40d i zdjęcia były takie same. Przy czym różnica w konstrukcji między 40d, a 400d była w ilości bitów. Między 550d i 50d nie ma już tej różnicy.

50d ma wiecej klatek,jest lepsiejszy

polm
19-10-2010, 16:46
50d ma wiecej klatek,jest lepsiejszy
No jeśli tak, to tak.

Nicolla
19-10-2010, 16:48
Polm, daj sobie spokój, Shingo ironizuje. On sobie tutaj śmieci, bo po jednym
dniu dyskusji już wytrzymać beze mnie nie może :-D Nawet nie śpi:p
Przy okazji ma możliwość nabijania postów bez pisania czegoś merytorycznego.
Szkoda Twojego czasu i energii :-D

Shingo
19-10-2010, 16:51
Polm, daj sobie spokój, Shingo ironizuje. On sobie tutaj śmieci, bo po jednym
dniu dyskusji już wytrzymać beze mnie nie może :-D Nawet nie śpi:p
Przy okazji ma możliwość nabijania postów bez pisania czegoś merytorycznego.
Szkoda Twojego czasu i energii :-D

cóż za to twoje mają zawsze w sobie taką ilość wiedzy i ważnych informacji że tylko pisz pisz pisz a całe forum czytać czytać czytać :)

Nicolla
19-10-2010, 16:54
Chyba się zaczne martwić o ciebie, staje się twoją obsesją. Buziam:razz:

Handelson
19-10-2010, 16:56
Rozumiem, że jak w każdym serialu w ostatnim odcinku się pobierzecie?
Foto ślubnego na pewno będziecie mieli z dużą zniżką ;)

Shingo
19-10-2010, 17:38
Rozumiem, że jak w każdym serialu w ostatnim odcinku się pobierzecie?
Foto ślubnego na pewno będziecie mieli z dużą zniżką ;)

Mam plan żeby sam sfocić swój ślub potrzebuje tylko 6 korpusów :)

Handelson
19-10-2010, 17:45
Mam plan żeby sam sfocić swój ślub potrzebuje tylko 6 korpusów :)

To taniej chyba jednak wynająć najlepszych... i to kilku ;)

Shingo
19-10-2010, 17:49
To taniej chyba jednak wynająć najlepszych... i to kilku ;)

czasem nie liczą się koszta jezeli chcesz mieć satysfakcje ? albo zatrudnić jednego ale i tak sam swój pomysł realizować

Handelson
19-10-2010, 17:55
Ja bym miał satysfakcję z dobrych zdjęć ze swojego ślubu. Moja wybranka również.
Wybacz ale uważam, że ślub to nie poligon do sprawdzenia własnych pomysłów, dlatego wolałbym zapłacić najlepszym i cieszyć się chwilą.
Zgadzam się z Tobą w kwestii...

...czasem nie liczą się koszta...

Tak, nie liczą się koszta... ale za 100% dobrego reportażu a nie nerwówki - wyjdzie mój pomysł czy nie ;)

Shingo
19-10-2010, 18:46
Ja bym miał satysfakcję z dobrych zdjęć ze swojego ślubu. Moja wybranka również.
Wybacz ale uważam, że ślub to nie poligon do sprawdzenia własnych pomysłów, dlatego wolałbym zapłacić najlepszym i cieszyć się chwilą.
Zgadzam się z Tobą w kwestii...

Tak, nie liczą się koszta... ale za 100% dobrego reportażu a nie nerwówki - wyjdzie mój pomysł czy nie ;)

Kto nie ryzykuje nie wygrywa

Bangi
19-10-2010, 20:07
kupuj

na razie nie zamierzam :), a później zobaczymy,
czyli rozumiem, że Twoje foty, które możemy oglądać na forum są zrobione 50D?

Shingo
19-10-2010, 21:07
na razie nie zamierzam :), a później zobaczymy,
czyli rozumiem, że Twoje foty, które możemy oglądać na forum są zrobione 50D?

są robione canonem a jakim, mozna sprawdzic ale to nie ma znaczenia czy to 1D czy 350 D jak sie nie podobają to nieważne czym robione :)

Bangi
19-10-2010, 21:23
jak sie nie podobają to nieważne czym robione :)
nie napisałem, że mi się nie podobają, po prostu byłem ciekaw jaki to model :)....
rzeczywiście można było sprawdzić i sprawdziłem :):):)
a foty mi się podobają

Nicolla
19-10-2010, 22:30
Tesh sprawdziłam:mrgreen:
5D to się chyba nie ma czego wstydzić:p
Shingo sprzęt masz dobry ( mam na myśli aparat), jeszcze trochę się
poduczysz PS-uć i będzie gucio.:p

Shingo
19-10-2010, 23:02
Tesh sprawdziłam:mrgreen:
5D to się chyba nie ma czego wstydzić:p
Shingo sprzęt masz dobry ( mam na myśli aparat), jeszcze trochę się
poduczysz PS-uć i będzie gucio.:p

tak sądzisz, kurde dzieki tego mi bylo trzeba

Grzesiek_PL
19-10-2010, 23:23
Idźcie porobić jakieś zdjęcia :-D

Bangi
20-10-2010, 10:06

u mnie nie ma pogody od dłuższego czasu, ciągle mgła, mgła, mgła... i ciemno :(:(:(

Shingo
20-10-2010, 10:10

ja nie mogę bo trzymam kredens

Grzesiek_PL
20-10-2010, 14:10
u mnie nie ma pogody od dłuższego czasu, ciągle mgła, mgła, mgła... i ciemno :(:(:(
Mgła i ciemność to coś superowego :-D krajobrazy bardzo fajne wychodzą zwłaszcza z delikatnym HDR no tylko trzeba statyw, nie każdy go ma np ja :p

Tezet-gdynia
20-10-2010, 14:23
a Wy dalej ciagniecie ten temat :P ? Wezcie sobie nie wiem, strzelcie setke wodki, idzcie na gole klaty, zrobcie battle na zdjecia, dajcie po razie i zakonczcie, bo zaczyna zajezdzac tutaj straszna zenada :P A google ciagle indeksuje jaki to syf na canon-board...

Bangi
20-10-2010, 14:28
no przecież ja nie toczę z nikim żdanego sporu,
a naprawdę w Kraku od dłuszego czasu jest taka mgła, że maskara,
pogoda do kitu, świato też nie zafajne do zdjęć :(

jahjah1986
20-10-2010, 15:08
Aleeeee komedia :)

Popieram Shingo, chociaż już moglibyście przestać.
Temat to już bardziej pralnia :)

Nicolla
20-10-2010, 17:50
A google ciagle indeksuje jaki to syf na canon-board...
Przez pewną małą grupkę bydła(Tezet nie mam na myśli Ciebie)
która siedzi tu całymi dniami i nocami i tylko czycha kogo tu opluć:evil:
żeby być fajnym. Ale można się przekonać, że jest tu duża grupa osób życzliwych i faktycznie pomocnych. Dziękuje wszystkim za pomoc,
sympatyczne posty i bardzo sympatyczne wiadomości na privie.:-D
Mimo iż żenujący uważam ten wątek za bardzo pouczający.

Shingo
20-10-2010, 17:53
a ja wciąz trzymam kredens...