PDA

Zobacz pełną wersję : [Łódź] weekend 15-17.10 plener

Fotofil
15-10-2010, 13:22
Witam,
będę z bratem w ten weekend w Łodzi.
Będę pierwszy raz w tym mieście.
Wiem że powinienem zaliczyć Piotrkowską.
Może ktoś ma ochotę połazić w sobotę i pokazać coś ciekawego w swoim mieście?
Mam nadzieję że pogoda dopisze.

MariuszJ
15-10-2010, 13:43
Nie pomogę Ci osobiście, niestety pracuję.

Pewnie nie będziesz miał za dużo czasu bo dzień coraz krótszy, więc nie zapomnij o kilku rzeczach, jeżeli chodzi o plenery - wymieniam rzeczy sztampowe, ale na pierwszy raz i tak do sporo: Księży Młyn i fabryka Scheiblera, Piotrkowska z Manufakturą, Cmentarz Żydowski. Kolejność taka, żebyś to zaliczył jednym spacerem. Piotrkowska nie jest teraz w najlepszym okresie do fotografowania (zimno i ludzie się pochowali), ale jesień na cmentarzach może być ciekawa. Jak znajdziesz czas, odwiedź jeszcze Stary Cmentarz na Ogrodowej/Srebrzyńskiej (wyskoczysz nieco w bok od Manufaktury). Obiad zjedzcie w Anatewce na 6 Sierpnia w połowie Piotrkowskiej, uśmiechnij się do obsługi niech Ci pozwolą trochę poreportażować w środku.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
.
http://www.cityoflodz.pl/, tu masz sporo niezłych informacji.

Fotofil
15-10-2010, 13:57
Już się nie mogę doczekać. Za dwie godziny wyruszamy. Będę miał net ze sobą, więc jeśli ktoś będzie miał ochotę na wspólny spacer to zapraszam.

MariuszJ
15-10-2010, 14:02
Zdobądźcie się na pobudkę z kurami i wizytę na Księżym Młynie o 6-7 rano. Może być ciekawie jak słońce zacznie rozganiać mgły nad fabryką.

Jak dociągniecie do Cmentarza Żydowskiego i będzie jeszcze w miarę widno, odbijcie jeszcze na Stację Radegast.

Przemek_PC
15-10-2010, 15:32
A na Piotrkowskiej 104 (na zewnątrz) macie wystawę fotograficzną dokumentującą przejęcie części lotów z lotniska EPWA (Warszawa Okęcie) przez EPLL (Łódź Lublinek) we wrześniu tego roku.

Fotofil
15-10-2010, 22:17
Już jesteśmy w hotelu.
Jutro od rana będziemy się włóczyć po Piotrkowskiej

MariuszJ
15-10-2010, 22:28
No nie przesadzaj - dawajcie do Łodzi Kaliskiej, Piotrkowska 102! Nie marnować czasu! ;)

Fotofil
15-10-2010, 22:44
A co jest na Piotrkowskiej 102?

MariuszJ
15-10-2010, 22:53
Łódź Kaliska - ale nie dworzec ;) - http://www.klub.lodzkaliska.pl/.