Zobacz pełną wersję : EOS 1D MK III Tylko 14 zdjęć w serii-dlaczego?
Witam mam pytanie w wizjerze widnieje ilość zdjęć do wykonania ,u mnie
14-(seria) zmieniałem CF dotyczące zdjęć w serii a także karty,i NIC.Jak to przestawić.Z góry dziękuję za odpowiedz.
Przemek_PC
21-09-2010, 02:30
To 14 to jest pojemność bufora, bufor jest cały czas opróżniany nawet jak robisz kolejne zdjęcia więc spróbuj pojechać serią i zobaczysz czy dasz radę całkowicie zapchać bufor czy nie.
Tak bufor zapycha się po 14 klatkach i zwalnia.I co dalej?
Tak bufor zapycha się po 14 klatkach i zwalnia.I co dalej?
A co ma byc ? Zdjecia idą na kartę i tak szybko jak jest miejsce na jakieś zdjęcie, aparat je robi... Nie mozesz tego po prostu sprawdzic ?
Właśnie dokładnie sprawdziłem w 3 sek zrobił 27 klatek a następne były już w większych odstępach.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I to JPEG "S" czyli maleństwo a bufor swoje "14"
sebcio80
21-09-2010, 02:49
jesli robisz w RAWach to jest to raczej normalne, niestety bufor w 1D3 nie jest rewelacyjny, mozna go latwo zapchac takze JPGami, mimo ze mi pokazuje ze wejdzie 40 fotek to w rzeczywistosci jest to mniej
no tak ale mnie dziwi skąd te 14? w MK II miałem zawsze coś chyba koło 30
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
no tak ale mnie dziwi skąd te 14? w MK II miałem zawsze coś chyba koło 30
Ile macie w wizjerach ?
Też 14 i od czego ta liczba zależy?
sebcio80
21-09-2010, 03:04
Ile macie w wizjerach ?
Też 14 i od czego ta liczba zależy?
zalezy od wyboru JPG/RAW
zalezy od wielkości JPG, czyli L, M, S
zalezy tez od samej jakosci JPEG, czyli od 1 do 10
zalezy tez od dwoch opcji w C.fn, ktore to sa czesto bezmyslnie i bezsensownie wlaczane, chodzi tu o odszumianie przy dlugich czasach i odszumianie przy wysokim ISO - te opcje jestem pewny ze masz wlaczone, jak je wylaczysz na liczniku powinno pojawic sie rowno 40
zalezy od wyboru JPG/RAW
zalezy od wielkości JPG, czyli L, M, S
zalezy tez od samej jakosci JPEG, czyli od 1 do 10
zalezy tez od dwoch opcji w C.fn, ktore to sa czesto bezmyslnie i bezsensownie wlaczane, chodzi tu o odszumianie przy dlugich czasach i odszumianie przy wysokim ISO - te opcje jestem pewny ze masz wlaczone, jak je wylaczysz na liczniku powinno pojawic sie rowno 40
AMEN temat uważam za zamknięty i o taką odpwiedź mi chodziło już jest52.Można zamknąć Dziękuje.