Zobacz pełną wersję : Czyszczenie BODY we Wrocławiu
Witam,
Troche poczytałem o samodzielnym czyszczeniu matówki i lustra że na razie samodzielne czyszczenie sobie odpuszczę. Możecie polecić jakiś punkt we Wrocławiu lub okolicy w którym bezpiecznie/pewnie można dokonać czyszczenia? Może któryś z was koledzy ma już wprawę specjalisty?
Pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
miałem na myśli matówkę i matryce.
tormentor
17-09-2010, 08:50
Znajomy czyścił w Foto No 1 na Odrzańskiej.
myslidar
17-09-2010, 09:41
http://www.fotonaprawa.ovh.org/ - czyszczenie z tradycją :) Polecam.
http://www.fotonaprawa.ovh.org/ - czyszczenie z tradycją :) Polecam.
tutaj bym uważał ... gościu rozregulował mi cały układ AF... nie wiem kiedy i jak, moge tylko to sobie tak wytłumaczyć, że ruszył lustro
myslidar
17-09-2010, 21:32
Jak gość zajmuje się naprawą aparatu to ma większe doświadczenie niż goście, którzy je sprzedają. Skoro Ci rozregulował to trzeba było powiedzieć, żeby naprawił. Chociaż nie wiem jakim cudem to by się mogło stać, skoro przy czyszczeniu lustro się chowa.
sebcio80
17-09-2010, 22:00
Jak gość zajmuje się naprawą aparatu to ma większe doświadczenie niż goście, którzy je sprzedają. Skoro Ci rozregulował to trzeba było powiedzieć, żeby naprawił. Chociaż nie wiem jakim cudem to by się mogło stać, skoro przy czyszczeniu lustro się chowa.
jak chcesz przeczyscic lustro i matowke przy podniesionym lustrze? ;-)
myslidar
17-09-2010, 22:08
Z rozpędu zrozumiałem, że chodzi o matryce :)
sebcio80
17-09-2010, 22:14
Z rozpędu zrozumiałem, że chodzi o matryce :)
jak czyszczenie to pewnie wszystko,
ogolnie niewazne gdzie sie to robi zawsze niestety istnieje ryzyko ze serwis cos zepsuje, bylo pare przypadkow porysowanych filtrow na matrycy, byly tez przypadki ze po czyszczeniu smieci w body bylo wiecej niz przed ;-)
Tak jak się od razu poprawiłem, chodziło mi o matówkę i matryce (mam nadzieje ze lustro czyste).
Wnioskuje wiec ze lepiej wysłać aparat na ul. Żytnią ??
Trzeba tam najpierw zadzwonić, jak musi być zapakowane body ?
Pzdr
sebcio80
18-09-2010, 20:15
Trzeba tam najpierw zadzwonić, jak musi być zapakowane body ?
Pzdr
dla nich to obojetne jak bedzie zapakowane, mozesz po prostu nakleic znaczek na body i wyslac